:

Hvad laver en Computeringeniør?

Table of Contents:

  1. Hvad laver en Computeringeniør?
  2. Hvad laver en bygnings ingeniør?
  3. Hvad kan man blive inden for ingeniør?
  4. Hvad giver man en nyuddannet ingeniør?
  5. Hvad skal en ingeniør kunne?

Hvad laver en Computeringeniør?

Som specialist arbejder civilingeniøren med innovation og udvikling af ny teknologi. Civilingeniøren arbejder oftest inden for forskning, udvikling og innovation og har gode jobmuligheder fx som leder, konsulent eller udvikler. Civilingeniøruddannelsen kvalificerer dig også til at blive forsker.

Hvad laver en bygnings ingeniør?

Som bygningsingeniør arbejder du med matematik, fysik og it. Ved hjælp af avancerede it-programmer laver du beregninger og tegninger. Du udarbejder de detaljerede konstruktions- og installationstegninger, som håndværkerne arbejder efter på byggepladsen.

Hvad kan man blive inden for ingeniør?

Jobmulighederne er mange med en uddannelse fra DTU i bagagen. Det skyldes, at uddannelsen til ingeniør på DTU giver værktøjer og kompetencer, der kan anvendes meget bredt. Både diplom- og civilingeniører får i dag jobs i store ingeniørfirmaer, konsulentbureauer, det offentlige eller de bliver selvstændige.

Hvad giver man en nyuddannet ingeniør?

Den vejledende minimalløn (bruttoløn) 2021 for en nyuddannet civilingeniør er 41.100 og 39.500 for en diplomingeniør.

Hvad skal en ingeniør kunne?

I princippet kan en ingeniør arbejde med alt lige fra design og udvikling af nye teknologier, til konstruktioner af nye broer eller som rådgivende ingeniør – der er ingen grænser. Uddannelsen tager typisk imellem 3 til 5 år, og når man er færdig vil man have en bachelor/master kandidat på cv'et.