:

Hvor kommer de små sorte fluer fra?

Table of Contents:

 1. Hvor kommer de små sorte fluer fra?
 2. Hvordan spiser Stuefluen sin mad som f eks hundelort eller madrester?
 3. Hvilke planter holder fluer væk?
 4. Hvor bor Klyngefluer?
 5. Hvorfor har jeg så mange fluer?
 6. Hvorfor er der så mange fluer?
 7. Hvordan kommer jeg af med små sorte fluer?
 8. Hvordan slipper man af med små sorte fluer?
 9. Hvordan kommer man af med tordenfluer?
 10. Hvordan kommer jeg af med sørgemyg?

Hvor kommer de små sorte fluer fra?

Du finder oftest bananfluerne i nærheden af frugt – især overmoden eller gærende frugt. De kan dog også være til stor gene andre steder i køkkenet, fx omkring grøntsager eller åbnet emballage med sødlige madvarer som ketchup og marmelade.

Hvordan spiser Stuefluen sin mad som f eks hundelort eller madrester?

Stuefluen lever af mange forskellige slags madvarer, og den tager både fast og flydende føde, mens dens larver lever af gødning og nogen gange af rådnende planter. Stuefluens munddele er bygget primært til at suge og slikke med.

Hvilke planter holder fluer væk?

Skræm fluerne væk med planter Der er visse planter, som fluer ikke kan lide. F. eks. bryder de sig ikke om mynte, og da mynte også er godt at have i køkkenet til madlavning, er en potte med den duftende krydderurt en god investering til fluebekæmpelse i hjemmet.

Hvor bor Klyngefluer?

I eftersommeren og efteråret samles klyngefluerne – gerne på højtliggende steder for at søge egnede overvintringssteder. De ses ofte på syd- og vestvendte gavle, hvorfra de trænger ind på loftet. Er stedet køligt vil fluerne sidde ubevægelige til om foråret, hvor de liver op og søger mod lyset.

Hvorfor har jeg så mange fluer?

Fluer tiltrækkes oftest af mad, eller andet som kan give lugten af hvad de tror der er mad. Dette kan være ring som skrald, gammel frugt, døende planter og hundelort. Er der et øget antal af fluer kan det derfor skyldes at der ligger noget spiseligt i nærheden.

Hvorfor er der så mange fluer?

Især boliger tæt på landbrug og husdyrhold kan være plaget af fluer, da de tiltrækkes af ådsler og ekskrementer. Men der skal ikke mere til end lidt for gammelt køkkenaffald, overmoden eller rådden frugt eller en kompostbunke til at tiltrække fluer.

Hvordan kommer jeg af med små sorte fluer?

Her skal du bruge en skål, eller en tallerken, hvor du hælder eddike og en smule opvaskemiddel i. Eddiken tiltrækker og opvaskemidlet gør, at fluerne bliver fanget i eddiken og drukner. Det skyldes at opvaskemidlet ændrer overfladespændingen, så fluerne falder i, når de sætter sig ved kanten.

Hvordan slipper man af med små sorte fluer?

Hvordan slipper man af med dem?
 1. Lad din jord tørre ud, især det øverste lag, du kan med fordel vande fra bunden af, så toppen holder sig mere tør.
 2. Læg et lag af Perlite, Vermiculite, eller Sand øverst på jorden for at hjælpe med at holde den helt tør.

Hvordan kommer man af med tordenfluer?

Foretrækker du mekanisk bekæmpelse, kan du prøve dig frem med fangplader. Fangplader er klistrede, så når tordenfluen lander på den, sidder den fast. Du kan med fordel montere fangpladerne på pinde, som du stikker ned i jorden i potteplanterne. På den måde kommer fangpladerne tæt på tordenfluernes levested.

Hvordan kommer jeg af med sørgemyg?

Har du mange sørgemyg, så hænger det nok sammen med, at du overvander dine planter. Larverne trives nemlig bedst i jord, som konstant er meget fugtig. Lad dine potteplanter tørre ud i overfladen mellem hver vanding, og luk vinduerne op et par minutter hver dag, så vil antallet af sørgemyg hurtigt mindskes.