:

Hvordan beskattes honorar?

Table of Contents:

  1. Hvordan beskattes honorar?
  2. Hvordan indberetter arbejdsgiver B-indkomst?
  3. Hvem har indberetningspligt B-indkomst?
  4. Hvornår skal man senest indberette til skat?
  5. Hvor ofte betaler man B-skat?

Hvordan beskattes honorar?

Hovedreglen er, at et honorar behandles som b-indkomst. Derfor skal der betales arbejdsmarkedsbidrag og skat, ligesom hvis det var lønindkomst. Ved b-indkomst bliver arbejdsmarkedsbidrag og skat ikke fratrukket automatisk, som tilfældet er ved lønindkomst, inden beløbet udbetales.

Hvordan indberetter arbejdsgiver B-indkomst?

Husk på at du selv skal indberette din B-skat til SKAT. Det gør din arbejdsgiver ikke for dig. Dog har virksomheden pligt til at indberette indtægten på dit CPR-nummer, så indtægten kan ses på din selvangivelse og dermed bliver en del af din samlede betaling til SKAT.

Hvem har indberetningspligt B-indkomst?

B-indkomst skal indberettes Som virksomhed har man indberetningspligt, når der udbetales et honorar for personlige arbejds- eller tjenesteydelser uden for et ansættelsesforhold. Arbejdsgiverens oplysningspligt omfatter alle former for honorarer, der ikke er omfattet af momspligtige arbejds- eller tjenesteydelser.

Hvornår skal man senest indberette til skat?

Din årsopgørelse for 2021 er klar i TastSelv fra mandag den 14. marts 2022. Her kan du se, om du skal have penge tilbage eller har betalt for lidt i skat sidste år. Husk, at hvis du kan få kørselsfradrag, skal du selv oplyse det på årsopgørelsen. Fristen for at rette årsopgørelsen er 1. maj 2022.

Hvor ofte betaler man B-skat?

Du kan enten indberette og betale B-skatten gennem Netbank eller med Dankort. Alternativt kan du skrive B-indkomsten på din forskudsopgørelse og betale den i 10 rater årligt via SKAT. Raterne skal betales den 20. i hver måned på nær juni og december.