:

Hvorfor bliver man Spilleafhængig?

Table of Contents:

 1. Hvorfor bliver man Spilleafhængig?
 2. Hvor mange har ludomani?
 3. Hvor mange unge gambler?
 4. Hvor mange danskere gambler?
 5. Hvordan opstår ludomani?
 6. Hvad er årsagen til ludomani?
 7. Hvem gambler mest?
 8. Er ludomani en psykisk sygdom?
 9. Hvem bliver ludomaner?
 10. Hvem rammes af ludomani?
 11. Hvad kan man gøre for at undgå ludomani?
 12. Hvad sker der hvis man gambler under 18?
 13. Hvorfor bliver nogle ludomaner?
 14. Hvad kan man gøre for at stoppe ludomani?
 15. Hvem får ludomani?

Hvorfor bliver man Spilleafhængig?

Mange spiller, fordi de søger spænding og afreagerer via spil. Dette er knyttet til kemiske ubalancer i hjernen, særligt i forhold til neurotransmitteren dopamin, men også serotonin og noradrenalin. Dopamin udløses, når vi forventer at der vil ske noget lystbetonet, fx indtagelse af mad, sex – og spil.

Hvor mange har ludomani?

Det skønnes, at der i Danmark er ca. 10.000 mennesker, der lider af ludomani. Selvom antallet af spillere i Danmark har været faldende siden 2005, så oplever vi desværre, at der er flere med spilleproblemer.

Hvor mange unge gambler?

34.900 danske unge, der udviser risikabel spilleadfærd. Det er dog vigtigt at pointere, at det er meget almindeligt, også i udenlandske undersøgelser, at der er ca. fire gange så mange unge som voksne, der har problemer med spil.

Hvor mange danskere gambler?

125.000 danskere over 18 år har i varierende grad problemer med pengespil. 10.000 danskere over 18 år er ludomane. Personer med spilleproblemer er først og fremmest karakteriseret ved at være yngre mænd.

Hvordan opstår ludomani?

Hvorfor opstår ludomani? Der kan være mange grunde til, at man udvikler ludomani. Forskningen peger på, at både biologiske, psykologiske og sociale faktorer kan have indflydelse på, at man udvikler ludomani. Uanset hvordan ludomani udvikler sig, er der mulighed for at få hjælp.

Hvad er årsagen til ludomani?

Årsagerne til ludomani inddeles som oftest under kategorierne arvelige forhold, sociale forhold, individuelle forhold og ydre påvirkninger. En årsag kan således være, at man arver afhængigheden af spil fra sine forældre eller andre i familien.

Hvem gambler mest?

Der ser altså ud til at være en betragtelig sammenhæng mellem pengespiladfærd og gambling. Da drenge spiller mest, bliver de oftest gamblere.

Er ludomani en psykisk sygdom?

Ludomani er en anerkendt psykisk lidelse – og for langt de fleste kræver det professionel behandling at blive rask. Hvis du er pårørende til en, der måske lider af ludomani, så bør du gøre to ting: Få bekræftet din mistanke og få vedkommende til at gå i behandling.

Hvem bliver ludomaner?

👋 Hvordan bliver man ludoman? Du bliver ludoman hvis du spiller for penge du ikke har, eller spiller alle dine penge op.

Hvem rammes af ludomani?

Det er især yngre mænd, der lider af ludomani og spilleproblemer. Ifølge undersøgelsen er 96% af de personer, der lider af “moderate eller alvorlige spilleproblemer” mænd, hvoraf 29% af dem er mellem 18 og 24 år og 36% mellem 25 og 39 år.

Hvad kan man gøre for at undgå ludomani?

Du kan fx prøve at være spillefri én dag eller spille et andet sted, end hvor du plejer. Fortæl om dit spilleproblem til nogen, som er vigtige for dig, og fortæl om din beslutning om at stoppe med at spille. Sæt dato for, hvornår du vil stoppe. Du bør ikke lade det være for langt fremme i tiden.

Hvad sker der hvis man gambler under 18?

At tage handling Det er ulovligt for personer under 18 år at spille i langt de fleste lande. Hvis du kender en mindreårig som spiller online, anbefaler vi på det kraftigste at du skrider til handling, og vi sidder klar til at hjælpe hele vejen igennem processen.

Hvorfor bliver nogle ludomaner?

Årsagerne til ludomani inddeles som oftest under kategorierne arvelige forhold, sociale forhold, individuelle forhold og ydre påvirkninger. En årsag kan således være, at man arver afhængigheden af spil fra sine forældre eller andre i familien.

Hvad kan man gøre for at stoppe ludomani?

Hvad kan man selv gøre? Hvis man har et spilleproblem, eller kender en med et spilleproblem, er det bedste, man kan gøre, at søge hjælp. Også hvis det drejer sig om spørgsmål eller viden om, hvad ludomani er. Der findes mange behandlingscentre rundt om i Danmark, som tilbyder gratis behandling.

Hvem får ludomani?

Mange forskellige mennesker udvikler ludomani. I 2006 viste en SFI-undersøgelse, at ca. 100.000 danskere havde en problematisk spilleadfærd. Vi ved, at mænd spiller oftere, for flere penge og i længere tid end kvinder.