:

Hvilken retning skal fliser lægges?

Table of Contents:

 1. Hvilken retning skal fliser lægges?
 2. Hvad er nemmest at lægge store eller små fliser?
 3. Er fliser vandtætte?
 4. Hvordan lægger man fliser i sildebensmønster?
 5. Hvor starter man med at lægge klinker?
 6. Hvordan lægger man tunge fliser?
 7. Hvor skal der Vådrumssikres?
 8. Er Vådrumsmembran lovpligtig?
 9. Hvilke fliser tåler ikke syre?
 10. Hvordan ved man om fliser er syrefaste?
 11. Hvordan lægger man mursten i sildeben?
 12. Hvordan lægges sildeben?
 13. Kan jeg selv lægge klinker?

Hvilken retning skal fliser lægges?

Hovedreglen er at lægge fliser og klinker i rummets eller bygningens længderetning. Fuger mellem klinkerne kan også bruges æstetisk. De giver rummet karakter og kan understrege dets ganglinjer.

Hvad er nemmest at lægge store eller små fliser?

Gode æstetiske retningslinjer er, at du skal gå efter store fliser til store rum og små fliser til små rum, at fliserne på gulvet skal være lige så store eller større end fliserne på vægge, og at flisestørrelser skal gå op i hinanden.

Er fliser vandtætte?

Fliser er fantastiske i badeværelser. Men fliser og fuger kan ikke garantere, at vandet ikke trænger ud i væggene og gulvet. Derfor skal du lukke af med en sej, vandtæt membran, før du klæber fliserne op.

Hvordan lægger man fliser i sildebensmønster?

Opsætning
 1. Smør fliseklæberen på det nederste stykke af væggen, først med et pudsebræt eller den glatte side af en tandspartel. ...
 2. Start med at sætte fliserne op i nederste hjørne langs anslagslisterne. ...
 3. Fortsæt med de næste fliser på det nederste stykke langs anslagslisten. ...
 4. De næste rækker fliser sættes op.

Hvor starter man med at lægge klinker?

Hovedreglen er at starte arbejdet fra midten af gulvet og ud mod væggene. Du kan også vælge at følge en mere naturlig flugtlinje i huset. Sørg blot for at lægge fliserne fra din linje og ind mod siden, hvor du skærer dine fliser. Det er optimalt med en god bredde på fliserne langs væggene.

Hvordan lægger man tunge fliser?

Det kræver lidt håndelag at lægge de tunge fliser. Sæt flisen på kanten af den foregående flise – så kan den vippe ned på plads uden at grave kanten ned i gruset. Sæt en snor for i hvert fald hver ca. 3-4 rækker fliser, så bliver rækkerne lige.

Hvor skal der Vådrumssikres?

Du kan regne med, at hele dit badeværelse klassificeres som vådzone, og derfor kræver vådrumssikring på alle flader, hvis det er mindre end 3,25 m2 eller har en væglængde på 130 cm eller derunder.

Er Vådrumsmembran lovpligtig?

En vådrumsmembran på badeværelset er ikke nødvendigvis et krav. Men der er krav om vådrumsskikring i alle såkaldte vådzoner i bygninger. Betingelsen for at du kan undvære en vådrumsmembran er, at badeværelset tilhører klasse L, og at konstruktionen bag er af beton, som regnes for at være vandtæt.

Hvilke fliser tåler ikke syre?

Rengøring af sand- eller kalksten – travertin m. rengøringsmiddel. Tåler ikke sure rengøringsmidler, da de nedbryder den kalk, der er i flisen.

Hvordan ved man om fliser er syrefaste?

Så test på et lille område, som ikke er så synligt således:
 1. Påfør en lille smule kalkrens.
 2. Hvis kalkrensen bruser, så aftør den med det samme. Så er klinken ikke syrefast.
 3. Lad produktet sidde 10 min. Aftør derefter klinken.
 4. Hvis du ikke kan se, hvor du har lavet testen, så er klinken højst sandsynlig syrefast.

Hvordan lægger man mursten i sildeben?

Læg en tyk klat mørtel på gulvet. Brug et par af de 12 mm afstandsklodser, du også brugte til sildebensgulvet, til at opnå en ensartet 12 mm fugetykkelse under den første mursten, du lægger. Den anden mursten sættes også i rigelig mørtel, og så styrer vi den ned i niveau til den første mursten med vaterpasset.

Hvordan lægges sildeben?

Sildebensparket kan lægges på et eksisterende bræddegulv, på et undergulv af spånplade eller krydsfinér eller på forbehandlet beton. I artiklen her er underlaget et gammelt, ujævnt bræddegulv, der må høvles af, inden sildebensparkettet lægges – stav for stav – og det fantastisk flotte resultat kan nydes.

Kan jeg selv lægge klinker?

Et flisegulv har mange fordele. Det er praktisk og nemt at vedligeholde, det er ikke modtageligt for fugt og dermed heller ikke for råd- og svampeskader – og så kan du sagtens lægge det selv. Se her, hvordan du lægger et nyt flisegulv.