:

Hvornår sender man en Kondolencebuket?

Table of Contents:

 1. Hvornår sender man en Kondolencebuket?
 2. Hvad skriver man i en Kondolencebuket?
 3. Hvad sender man som kondolence?
 4. Hvad skriver man i et kort til de efterladte?
 5. Hvad skriver man i et kort?
 6. Hvad skriver man til pårørende?
 7. Hvad giver man til mindehøjtidelighed?
 8. Hvad tager man med til en mindehøjtidelighed?
 9. Hvad skriver man til en som har mistet et barn?
 10. Hvad siger man til folk der har mistet?

Hvornår sender man en Kondolencebuket?

Mange vælger oftest at sende en kondolencebuket et par dage eller en uges tid efter begravelsen. Midt i sorgen kan det nemlig være overvældende og uoverskueligt at modtage en masse blomster på dagen. En kondolencebuket vil pryde hjemmet hos de efterladte og lyse hjemmet op i en mørk tid.

Hvad skriver man i en Kondolencebuket?

Forslag til kondolencehilsener:
 • Vi kan ikke sige noget der gør sorgen nemmere, vi vil bare sige at vi er kede af det og at vi tænker på dig i denne svære tid.
 • Når du ser på blomsterne, skal du vide at jeg tænker på dig.
 • Jeg kan ikke forstille mig hvor svært det må være, men du skal vide at jeg er der for dig.

Hvad sender man som kondolence?

En kondolencehilsen er en skriftlig måde at udtrykke sin forståelse og medfølelse på. Dette gøres ofte i forbindelse med ceremonien, hvor den afdøde stedes til hvile – fx med et kort ved blomsterne. Det kan også være meget betænksomt at skrive et kort og sende blomster umiddelbart efter dødsfaldet.

Hvad skriver man i et kort til de efterladte?

Vil du gerne have en lille hilsen på kortet, så kan følgende hilsner anvendes som indledning, uanset hvor godt du kendte afdøde og dens pårørende:
 • En sidste hilsen.
 • Et sidste farvel.
 • Med venlig deltagelse.
 • Med dyb medfølelse, de kærligste hilsner.
 • Æret være dit minde.
 • Hvil i fred.
 • Jeg er med jer i sorgen.

Hvad skriver man i et kort?

“Vi ønsker jer stort tillykke med jeres kærlighed og store dag.” “Må resten af livet være propfyldt med glæde og minder.” “Livet kan hurtigt ændre retning, men vi håber, at jeres kærlighed til hinanden forevigt vil være den samme.” “Vi ønsker jer det bedste i dag – og resten af livet!”

Hvad skriver man til pårørende?

Eksempler på besked til pårørende: Mine varmeste tanker til jer i denne svære tid. ”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær” (Steen Steensen Blicher) ”Græd ikke, fordi det er forbi, men smil for det der skete” (ukendt)

Hvad giver man til mindehøjtidelighed?

Mindesammenkomsten holdes som regel enten på en restaurant, et lokale i forbindelse med kirken eller kapellet, et forsamlingshus eller privat. Man serverer som regel kaffe og brød. Men det kan være alt fra kaffe, øl og sodavand, champagne til kage, smørrebrød eller middag.

Hvad tager man med til en mindehøjtidelighed?

Det er meget almindeligt, at der er et traktement (måltid), som kan være alt lige fra kaffe, øl, sodavand eller champagne til kage, smørrebrød eller middag. Længden på en mindesammenkomst er meget individuel. Oftest er det et par timer, men det kan også være en hel dag og aften.

Hvad skriver man til en som har mistet et barn?

Hvis det er svært at finde ord, så kan du stille nogle af følgende spørgsmål: ” Jeg er så ked af, at du har mistet dit barn (måske bare barnets navn;-) Du kan evt. også sige: ”Jeg forestiller mig, det er det sværeste et menneske kan gennemgå. Er der mon et bestemt sted din smerter sidder lige nu?

Hvad siger man til folk der har mistet?

Fortæl, at det gør dig ondt, at han eller hun har mistet Også hvis det er en, man ikke er så tæt på. Det kan være en god idé at sige til den efterladte, at du godt ved, hvad der er sket. På den måde er din kollega, nabo eller bekendte ikke i tvivl om, at du ved, at han eller hun har mistet.