:

Hvordan virker gear på cykel?

Table of Contents:

 1. Hvordan virker gear på cykel?
 2. Hvilken gearing til bjergkørsel?
 3. Hvilket gear skal jeg køre i cykel?
 4. Hvilket gear skal jeg vælge?
 5. Hvilke typer gearkasser findes der?
 6. Hvilken type automatgear er bedst?
 7. Hvilken gearing skal jeg vælge?
 8. Hvad er et compact kranksæt?
 9. Hvilken geargruppe skal jeg vælge?

Hvordan virker gear på cykel?

Sådan virker gearene på en cykel
 1. Når cyklisten træder i pedalerne, drejer pedalarmen rundt. Den er fæstnet til det ydre tandhjul med mange tænder. ...
 2. Med gearvælgeren flyttes kæden fra det store til det lille tandhjul eller omvendt. ...
 3. Når cyklisten skifter gear, bliver bagskifteren parallelforskudt.
20. sep. 2013

Hvilken gearing til bjergkørsel?

Såfremt man kører med et traditionelt dobbelt kranksæt med 53/39 vil normalt anbefale en cassette med 12/27 eller 13/26. Med denne gearing vil en nogenlunde trænet cyklist kunne klare det meste medmindre de hårdeste stigninger opsøges.

Hvilket gear skal jeg køre i cykel?

Kører du en kortere tur med mindre bakker, kan du godt tonse opad i tunge gear. De høje gear dræner dig dog for kræfter, så cykler du lange ture, bør du vente med de tunge gear til sidst på turen.

Hvilket gear skal jeg vælge?

Hvilken geargruppe man skal vælge, afhænger naturligvis af hvad racercyklen skal bruges til, er det bare til transport eller pendling fra A-B kan en af de billige grupper måske godt gå an, men skal racercyklen bruges seriøst til motion bør det som minimum være en middelklasse gruppe og skal den bruges primært til løb ...

Hvilke typer gearkasser findes der?

I en bil med manuelt gear er der 5 eller 6 fremadrettede gear og bakgear, som føreren af bilen selv skifter, mens biler med automatisk gear udfører de nødvendige gearskift automatisk. Fordelene ved at køre i en bil med automatgear er naturligvis, at du slipper for at skifte gear overhovedet.

Hvilken type automatgear er bedst?

Biler med dobbeltkoblings- og CVT-gear har altid haft god brændstoføkonomi – i de officielle målinger kan de endda være marginalt bedre end manuelt gear. Der er enorme forskelle på andelen af automatgear fra bilmærke til bilmærke.

Hvilken gearing skal jeg vælge?

Hvor de rutinerede, og dem der er i bedst form, tit og ofte vælger en gearing der hedder 11-25 (fra Sram) eller 12-25 (fra Shimano). Da det er her der er mindst spring imellem gearene. Så vil dem med færrest kilometer i benene og første års motionister, som regel vælge en 12-27 eller 12-30.

Hvad er et compact kranksæt?

Compact kranksæt blev opfundet af cykeldelfabrikanten FSA. Idéen er, at man monterer en klinge med færre tænder. Den mest udbredte kombination er 50/34, altså færre tænder på begge klinger sammenlignet med et standard kranksæt.

Hvilken geargruppe skal jeg vælge?

105 er den absolut mest populære geargruppe til motionister og med god grund, for her får man en geargruppe der giver et ret smidig og præcist gearskifte, samtidig med den er udført i rimelig lette materialer. Denne gruppe er velegnet både til begynderen der vil starte godt ud, samt den erfarne motionist.