:

Hvilke konsekvenser har globaliseringen for velfærdsstaten?

Table of Contents:

  1. Hvilke konsekvenser har globaliseringen for velfærdsstaten?
  2. Hvilke konsekvenser har globaliseringen for Danmark?
  3. Hvad er godt ved globalisering?
  4. Hvem er globaliseringen til gavn for?
  5. Hvad er globalisering og hvilke positive og negative følger har globalisering for Danmark?
  6. Er globalisering godt for Danmark?
  7. Hvilke krav stiller globaliseringen til forbrugere?

Hvilke konsekvenser har globaliseringen for velfærdsstaten?

»Globaliseringen er en af de drivende kræfter bag den stigende velstand. Men globaliseringen forstærker også reformbehovet for velfærdsstaten. Den øger kravene til arbejdsmarkedet og til uddannelsessystemet, og så kan globaliseringen forstærke de finansieringsproblemer, som velfærdsstaten har,« sagde Torben M.

Hvilke konsekvenser har globaliseringen for Danmark?

Danmark deltager som en lille, åben økonomi i høj grad i den internationale ar- bejdsdeling. Betydning af globaliseringen har været stigende over tid. Det ses blandt andet ved, at importen og eksporten har været stødt stigende siden 1980'erne – også væsentligt mere end produktionen er steget, jf. figur 2.

Hvad er godt ved globalisering?

Økonomisk har globaliseringen betydet, at verdensøkonomien på mange områder fungerer mere effektivt. At man flytter vareproduktionen ud til lavtlønslande betyder jo, at varerne fremstilles billigere. Forbrugsvarer som sko, bærbare pc'er, mobiltelefoner, fladskærme m.v. er de senere år faldet i pris – bl.

Hvem er globaliseringen til gavn for?

Samfundet er blevet rigere i takt med, at mange danske job er flyttet til andre dele af verden. I stedet for de gamle har vi skabt nye og mere avancerede job, og hvis vi kan fortsætte ad den vej - med mere uddannelse og innovation - kan vi også komme godt igennem de næste faser i den internationale udvikling.

Hvad er globalisering og hvilke positive og negative følger har globalisering for Danmark?

Globaliseringen øger den økonomiske afhængighed mellem landene og gør det vanskeligere for det enkelte land at styre sig egen samfundsøkonomi. Landets økonomi påvirkes altså af nogle faktorer, der kommer udefra. Globaliseringen får også nogle uheldige konsekvenser for de svageste i samfundet.

Er globalisering godt for Danmark?

Mens modstanden mod globaliseringen i de senere år har fået vind i sejlene i udlandet, bakker danskerne bredt op om Danmarks deltagelse i en global og åben verden, fremgår det af DI's globaliseringsundersøgelse 2017. Globaliseringen gør Danmark rigere og skaber adgang til billigere og bedre varer, lyder danskernes dom.

Hvilke krav stiller globaliseringen til forbrugere?

Virksomhederne skal kunne følge med forbrugernes krav Forbrugerne stiller store krav. De ønsker personaliseret service, hurtig levering og skarpe priser. Det skal lovgivningen give mulighed for. Konkurrencen er benhård, og de udenlandske konkurrenter er kun et klik væk.