:

Hvad kan en laser cutter?

Table of Contents:

  1. Hvad kan en laser cutter?
  2. Hvordan virker en laserskærer?
  3. Hvorfor lyser en laser?
  4. Hvad består laserlys af?
  5. Hvad kendetegner ikke en lasers lys og virkemåde?
  6. Hvornår blev laserlys opfundet?
  7. Hvordan virker lasere?
  8. Hvornår blev den første laser lavet?

Hvad kan en laser cutter?

Maskinen kan aflæse vektorer, punkter eller raster i billeder i et særligt filformat og bevæger laseren rundt for at skære og/eller gravere i materialet.

Hvordan virker en laserskærer?

Laserskæring er en slags termisk separationsproces. Laserstrålen rammer materialets overflade og opvarmer den så meget, at den smelter eller helt fordamper. Når laserstrålen på et tidspunkt er trængt helt igennem materialet, begynder den egentlige skæreproces.

Hvorfor lyser en laser?

LASER er en forkortelse og står for "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Kort forklaret: Lette partikler (fotoner) exciteret med strøm udsender energi i form af lys. Dette lys samles til en stråle.

Hvad består laserlys af?

Almindeligt lys består af stråler med meget forskellig bølgelængde. Læs mere om det i afsnittet Hvad er lys. Laserlys er derimod bølger af lys, der ”følges ad”. Det vil sige bølger, der er i samme fase og derfor også samme farve.

Hvad kendetegner ikke en lasers lys og virkemåde?

Lyset har én bølgelængde – synlige laserstråler vil altid have en klar farve. Alle bølger bevæger sig i præcis samme retning: I stedet for en lyskegle danner laseren en tynd, snorlige stråle. Det ses tydeligt hvis strålen går igennem røg, tåge, støv eller lignende.

Hvornår blev laserlys opfundet?

Opfindelsen af den første laser Opløbet var tæt, men i 1960 lykkedes det for Theodore H. Maiman. Som den første præsenterede han en fungerende laser. Den var bygget op omkring en rubinkrystal, og udsendte en rød lysstråle.

Hvordan virker lasere?

LASER er en forkortelse og står for "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation". Kort forklaret: Lette partikler (fotoner) exciteret med strøm udsender energi i form af lys. Dette lys samles til en stråle. Sådan formes laserstrålen.

Hvornår blev den første laser lavet?

Fra tid til anden blev der gjort små fremskridt. I 1953 lykkedes det for fysikeren Townes at fremstille et apparat, som forstærkede mikrobølger - altså bølger af usynligt lys. Theodore Harold "Ted" Maiman (j – ) lavede den første laser.