:

Kan man lave en pejs om til en brændeovn?

Table of Contents:

 1. Kan man lave en pejs om til en brændeovn?
 2. Er biopejs skadelig?
 3. Hvor meget forurener en pejs?
 4. Er pejse lovlige?
 5. Hvad koster en pejseindsats?
 6. Hvor meget varmer en gas pejs?
 7. Hvor usund er brændeovn?
 8. Hvad forurener mest brændeovne eller biler?
 9. Hvilke brændeovne er lovlige?
 10. Er brændeovne lovlige?
 11. Hvad koster det at få lavet en pejs?

Kan man lave en pejs om til en brændeovn?

Ja. Generelt kan man sige: jo større pejseindsats jo større skal aftrækket være. En “standard” pejseindsats benytter Ø150mm skorstensrør, som også bruges til brændeovne. De lidt større og store indsatse bruger skorstensrør i en større diameter.

Er biopejs skadelig?

Til trods for meget diskusion om emnet, er vores konklusion at de ikke er sundhedsskadelige såfremt pejsene anvendes korrekt. Sikkerhedsstyrelsen har testet en masse biopejse, og man har fra deres side ikke publiceret nogen pressemeddelelser der forbinder biopejse med at være direkte sundhedsskadelige.

Hvor meget forurener en pejs?

Generelt udleder brændeovne flere partikler, jo ældre de er. Gamle brændeovne udleder op til fem gange så mange partikler som en ny og moderne brændeovn. Nye brændeovne må maksimalt have en partikeludledning på 4 g/kg træ, og en ny svanemærket brændeovn må maksimalt udlede 2 g/kg.

Er pejse lovlige?

Skrot eller ny brændeovn ved køb af bolig med gammel brændeovn. Fra 1. august 2021 er det ikke længere tilladt at beholde en gammel brændeovn fra før 2003, når du køber bolig med en sådan brændeovn. Senest et år efter skal den være nedlagt eller erstattet med en ny brændeovn ifølge en ejerskifteordning.

Hvad koster en pejseindsats?

Pejseindsatser findes fra omkring 10.000 kroner og op til knap 60.000 kroner. Der er direkte sammenhæng mellem pris og sundhed samt egenskaber. Det vil sige, at du kan forvente at få den mest miljøvenlige og stilfulde pejs, når dit budget er 30.00-40.000+ kroner.

Hvor meget varmer en gas pejs?

Det er svært at sige noget generelt om forbruget af gas, da det afhænger meget af model samt indstilling af flammehøjde m.m. En tommelfingerregel er dog, at en gaspejs på en 11 kg gasflaske ved et forbrug på 6 kWh vil kunne brænde i 25,5 time. Ved brug som ikke-primær varmekilde vil man ca. have et forbrug på 3 kWh.

Hvor usund er brændeovn?

Røgen fra brændeovne indeholder en række stoffer som fx dioxiner, benzen, toluen, cyanidforbindelser og de kræftfremkaldende tjærestoffer (PAH). Hvor mange skadelige stoffer der er i røgen, afhænger af, hvor rent og tørt brændet er, og hvor god forbrændingen er.

Hvad forurener mest brændeovne eller biler?

Landets brændeovne forurener langt mere end biltrafik - koster 550 liv om året. Undersøgelser viser, at 750.000 danske hjem huser, hvad eksperter kalder den største luftforurener af alle. Den seneste tid er københavnske bilister blevet portrætteret som de store miljøsvin i medierne.

Hvilke brændeovne er lovlige?

Alle brændeovne skal have en godkendt prøvningsattest, som dokumenterer, at de overholder de gældende krav til partikelforurening. Maksimal udledning af partikler: Almindelige brændeovne må maksimalt udlede 4 gram partikler pr.

Er brændeovne lovlige?

Fra 1. august 2021 (tidligere var det 1. april, men datoen er blevet rykket) er det ikke længere tilladt at beholde en gammel brændeovn fra før 2003, når du køber bolig med en sådan brændeovn. Senest et år efter skal den være nedlagt eller erstattet med en ny brændeovn.

Hvad koster det at få lavet en pejs?

Du skal nok op på 8.000-12.000 kr. for en god brændeovn. Oven i denne pris skal du lægge pris til montage og skorsten. Det kan nemt løbe op i samme pris eller mere, hvis der ikke i forvejen er en skorsten.