:

Hvilken golfbold skal jeg spille med?

Table of Contents:

 1. Hvilken golfbold skal jeg spille med?
 2. Hvor skal man ramme en golfbold?
 3. Hvad betyder tallene på golfbolde?
 4. Hvad kaldes skud af en golfbold hen på greenen?
 5. Er der forskel på golfbolde?
 6. Kan golfbolde blive for gamle?
 7. Hvor langt skal man stå fra bolden i golf?
 8. Hvorfor slår jeg til venstre i golf?
 9. Hvor mange fordybninger er der i en golfbold?
 10. Hvorfor shanker man i golf?
 11. Hvad hedder de forskellige golfkøller?
 12. Hvad er den bedste golfbold?
 13. Hvor længe holder en golfbold?
 14. Hvor hurtigt flyver en golfbold?
 15. Hvor langt kan man skyde en golfbold?

Hvilken golfbold skal jeg spille med?

Får du god højde men ikke så meget længde, når du rammer bolden nogenlunde rent, bør du gå efter bolde, der er hårdere og har mindre spin, fordi de vil rulle lidt mere, når de lander. Har du god længde på slagene, men problemet er, at de ofte flyver skævt, så bør du også gå efter lidt hårdere bolde med mindre spin.

Hvor skal man ramme en golfbold?

Hvor højt eller lavt du vil slå påvirker også, hvordan du skal placere bolden. For eksempel hvis du skal ramme bolden højt, skal du placere den lidt foran midten. For at ramme lavt skal du flytte bolden lidt væk fra centrum.

Hvad betyder tallene på golfbolde?

God klubgolfer – hcp 5 til 12: Golfbolde til gennemsnitsgolfer – hcp. 13 til 30: Golfbolde til Seniorer, kvinder og juniorer.

Hvad kaldes skud af en golfbold hen på greenen?

Putt. Et putt er det slag man slår når man ligger på green, altså det helt lavt klippede græs.

Er der forskel på golfbolde?

Den største forskel på skallen i nutidens golfbolde er materialet. Der findes overordnet set to forskellige materialer som anvendes. Den ene type er uretan, den anden kalder man ionomer. Uretan er blød og giver et bedre fæste mod køllens riller og spinner derfor mere, men er dyrere at fremstille.

Kan golfbolde blive for gamle?

Der går op til 1.000 år før en golfbold bliver fuldstændig nedbrudt i vand. De giftige kemikalier der trænger ud af golfbolden giver store skader på flora og fauna.

Hvor langt skal man stå fra bolden i golf?

Den dygtige spiller: De starter alle bag bolden og finder linjen fra bolden mod det nøje specificerede punkt, hvor de vil have deres bolde til at starte. På den linje finder de ofte op til flere fikspunkter, lige fra ca. 30 cm efter bolden mod mållinjen til et par meter efter bolden.

Hvorfor slår jeg til venstre i golf?

Hvis slagfladen (den røde pil) peger til venstre i forhold til køllens bevægelsesretning (den blå pil), vil bolden skrue til venstre. Dette kaldes en draw eller en hook, afhængig af mængden af sideskrue samt intentionen med slaget.

Hvor mange fordybninger er der i en golfbold?

Udformning. De fleste golfbolde man kan købe i dag har mellem 300-450 dimples. Godkendte bolde er udformet efter at være så symmetriske som muligt.

Hvorfor shanker man i golf?

ÅRSAG: Et shank er et slag, der bliver ramt inde på hælen af golfkøllen, der hvor skaftet hæfter til køllehovedet. Der kan være mange grunde til dette forfærdelige slag. Det kan være så simpelt, at du simpelthen bare står for tæt på bolden og ikke har plads nok.

Hvad hedder de forskellige golfkøller?

Golfkøller
 • Lob-wedge (58-60 grader)
 • Sand-wedge (54-56 grader)
 • Gap-wedge (52 grader)
 • Pitching-wedge (48 grader)
 • 9-jern (42 grader)
 • 8-jern (38 grader)
 • 7-jern (34 grader)
 • 6-jern (32 grader)

Hvad er den bedste golfbold?

De mest avancerede golfbolde med ægte touregenskaber bliver betegnet tourbolde. Disse har et design med flere lag og en skal af blød uretan, hvilket muliggør spin på verdensklasseniveau. De mest kendte modeller er helt sikkert Titleist Pro V1, Callaway Chrome Soft og TaylorMade TP5.

Hvor længe holder en golfbold?

Der går op til 1.000 år før en golfbold bliver fuldstændig nedbrudt i vand. De giftige kemikalier der trænger ud af golfbolden giver store skader på flora og fauna.

Hvor hurtigt flyver en golfbold?

De normale bolde er lavet af to lag materialer inden (svarende til mange amatørers slaghastighed på ca. 130 km/h), de dyrere og mere komplekse bolde med 3 eller flere lag omkring kernen, forbedre ikke de fleste amatørers slaglængde væsentligt. Når alt det er inddraget kommer så banen bolden tager, hvor langt når den.

Hvor langt kan man skyde en golfbold?

Hvis man spørger en golfspiller, hvor langt han/hun slår med sin driver, så er der en vis risiko for, at der overdrives! En del herrespillere vil mene, at de sagtens kan slå 300 meter med deres driver. Det er der da også nogle som kan, men det er oftest i medvind på en hård bane.