:

Hvad kan man have i drivhuset om vinteren?

Table of Contents:

 1. Hvad kan man have i drivhuset om vinteren?
 2. Hvordan holder jeg mit drivhus frostfrit?
 3. Hvordan sikrer man drivhus i storm?
 4. Hvad handler novellen drivhuset om?
 5. Hvilke grøntsager kan man dyrke om vinteren?
 6. Kan man dyrke tomater året rundt?
 7. Hvad er en Frostvagt?
 8. Kan drivhus tåle frost?
 9. Hvordan fastgør man et drivhus?
 10. Kan man bruge plexiglas i drivhus?
 11. Hvad er Drivhuset et symbol på?
 12. Hvad kan man dyrke i en mistbænk?
 13. Hvad kan man gro om vinteren?
 14. Kan tomater overvintre?

Hvad kan man have i drivhuset om vinteren?

Er drivhuset både isoleret og opvarmet, og kan du holde en temperatur på 5-10 grader vinteren over, kan mere eksotiske planter overvintre, fx:
 • Appelsin.
 • Citron.
 • Oliven.
 • Figen.
 • Diverse palmer.
 • Kamelia.
11. feb. 2022

Hvordan holder jeg mit drivhus frostfrit?

Hvis du vælger at isolere hele dit drivhus, kan dette gøres på følgende måde: Pak hele dit drivhus ind i plast. Dette er med til at holde på den varme, der er i drivhuset. Der er få chancer for at dette holder drivhuset fuldstændigt frostfrit, men det kan være med til at forlænge sæsonen med en måneds tid.

Hvordan sikrer man drivhus i storm?

Sikre mod storm Det vigtigste af alt er, at stængerne, som går diagonalt i drivhuset, er spændte og ikke er blevet slappe. De trækker gavlen i drivhuset ind og holder det stabilt. Hvis de bliver slappe, sætter tagryggen sig og buer nedad. Så får man en hængende tagryg og et utæt drivhus, hvor vandet siver ind.

Hvad handler novellen drivhuset om?

Drivhuset er en novelle af Anders Bodelsen, novellen er skrevet i 1965. Novellen er et tilbageblik på forfatterens barndom. Han fortæller om dengang han og de andre børn i villakvarteret legede gemmeleg om sommeren i en slags fælles have. Fra sit værelse kan drengen se et drivhus, der ligger bagved haverne.

Hvilke grøntsager kan man dyrke om vinteren?

Der er masser af spiselige fødevarer, som du kan plante om vinteren, herunder hvidløg, porrer, løg, radiser, salat, ærter, kartofler, chard, spinat, rabarber og andre grønne grøntsager som bok choy og kale.

Kan man dyrke tomater året rundt?

Det betyder at man kan dyrke den hele året rundt, og at du selv hen i de kolde vintermåneder kan få friske og velsmagende tomater. Vi ved alle hvor kedelige supermarkedernes blommetomater kan være i den uheldige ende af sæsonen.

Hvad er en Frostvagt?

Frostvagt til frostsikring i tørre og fugtige rum, såsom opbevaringsrum, campingvogne og garager. Elementhuset er fremstillet i hvidlakeret stålplade, og frostvagten kan indstilles i 6 forskellige trin. Frostvagten leveres inklusiv vægbeslag samt et 100 cm kabel med jord.

Kan drivhus tåle frost?

Overvintre planter i drivhuset. Mange af planterne i drivhuset – og på terrassen – har brug for overvintringsbeskyttelse. Selvom nogle af dem tåler lidt frost, kan de ikke klare 10 eller 20 minusgrader. Hvis der skal holdes plusgrader i drivhuset, fyrer man for gråspurvene.

Hvordan fastgør man et drivhus?

Det er vigtigt at drivhuset monteres på et stærkt fundament der er forankret godt i jorden. Det skal være i vater og i vinkel, ellers kan det besværliggøre montagen af drivhuset, specielt isætning af glas eller polycarbonat. Så gør dig umage med støbningen af fundamentet.

Kan man bruge plexiglas i drivhus?

Plexiglas (polycarbonat) er sejere end glas og nemmere at arbejde med, fordi du bl. a. kan skrue i det. Men det er også en ret dyr løsning, og modsat glas vil plexiglasset med tiden blive mat på grund af vindridser, der opstår, når sand blæses mod materialet.

Hvad er Drivhuset et symbol på?

Verdenskrig, og voksenlivet i den spirende velfærdsstat. I Drivhuset præsenteres vi for en prosa, der har væksthuset som symbol, lige fra titelnovellens fremstilling af en opvækst under beskyttede vilkår til den afsluttende novelles indkredsning af velfærdsstaten som et socialt væksthus.

Hvad kan man dyrke i en mistbænk?

Allerede i februar kan man så salat og spinat i sin mistbænk. Salaten kan plantes på friland i april-maj. Om sommeren kan man tage låget af og plante varmekrævende planter som peberfrugt, chili og tomat. Selv uden låg vil de stå mere beskyttet end på friland og kunne trives.

Hvad kan man gro om vinteren?

Der er et væld af ting, som man kan dyrke. Dette er kun et lille udpluk. Ærter, rødbeder, bladbeder, spinat, mange salater og alle kålsorter samt krydderurter. Og der findes helt sikkert et væld af andre planter.

Kan tomater overvintre?

Tomatplanter Tomater tåler ikke frost. De fleste lader dem dø, men du kan godt prøve at lade dem overvintre inde. Stil tomatplanterne lyst og køligt, men ikke under 12°. De bliver lange og ranglede af at vokse videre om vinteren.