:

Hvad er Konkurrencegymnastik?

Table of Contents:

 1. Hvad er Konkurrencegymnastik?
 2. Hvilket land stammer gymnastik fra?
 3. Hvad hedder de 4 discipliner i kvindelig redskabsgymnastik?
 4. Hvad er den højeste score i gymnastik?
 5. Hvad hedder redskaberne i gymnastik?
 6. Hvor bred er en balancebom?
 7. Hvilket land kommer akrobat fra?
 8. Hvem dyrker gymnastik?
 9. Hvad er de centrale elementer i Redskabsaktiviteter?
 10. Hvad er gymnastik mangekamp?
 11. Hvor højt hænger ringene i gymnastik?
 12. Hvor kan man gå til idrætsgymnastik?
 13. Hvad laver man til redskabsgymnastik?
 14. Hvor bred er en bom?
 15. Hvad er forskellen på akrobatik og gymnastik?

Hvad er Konkurrencegymnastik?

Konkurrencegymnastik (rytmisk sportsgymnastik), Rytmisk sportsgymnastik er rytmisk gymnastik koordineret med håndredskaberne tov, tøndebånd, bold, køller og vimpel. Kropsbevægelserne danner grundlaget for øvelserne og koordineres med redskabselementerne.

Hvilket land stammer gymnastik fra?

Gymnastiske og akrobatiske øvelser er kendt tilbage til egyptiske vægbilleder fra 3. årtusinde f.Kr. og fra græsk og romersk oldtid. Den antikke gymnastik var ikke identisk med den nutidige gymnastik, men i højere grad knyttet til idræt og kappestrid.

Hvad hedder de 4 discipliner i kvindelig redskabsgymnastik?

De kvindelige gymnaster konkurrerer i 4 discipliner; Øvelser på gulv, hest, forskudt barre og bom. Idrætsgymnastik adskiller sig fra mange andre grene af gymnastikken ved at den, modsat de fleste andre grene, er individuel.

Hvad er den højeste score i gymnastik?

I dag foregår de forskellige discipliner inden for redskabsgymnastik ved, at man højst kan få en score på 20 point.

Hvad hedder redskaberne i gymnastik?

Gymnastikmåtter, sjippetove, vimpler, gymnastikkøller og ringe. Dette er blot nogle af vores forskellige varianter af gymnastiktilbehør – og de kan bruges i alle grupperinger. Fra børne- til seniorgymnastik og fra breddesport til rytmisk sportsgymnastik på eliteniveau. Gymnastik er i høj grad også æstetik.

Hvor bred er en balancebom?

Balancebommen er 125 cm høj, 5 meter lang og 10 centimeter bred.

Hvilket land kommer akrobat fra?

Akrobaten var kendt i oldtiden og ses afbildet i egyptiske kongegrave, på græske vasemalerier og på vægdekorationer fra Pompeji. Fra nordisk bronzealder ses akrobaten afbildet på svenske helleristninger, og i Danmark har man fundet en lille kvindelig akrobatfigur fra samme periode.

Hvem dyrker gymnastik?

I alt 27 pct. dyrker gymnastik, som også er mest udbredt blandt de yngste 7-9-årige, hvor næsten fire ud af ti børn er aktive gymnaster. På tværs af aldersgrupper er der omtrent dobbelt så mange piger som drenge, der dyrker gymnastik.

Hvad er de centrale elementer i Redskabsaktiviteter?

I redskabsaktiviteter er det vigtigt at være opmærksom på og give plads til tre elementer: det praktik-motoriske (udforske, lege med og beherske kropslige færdigheder), det social-emotionelle (tude, støtte, modtage og kommunikere med andre omkring red- skabsaktiviteterne) og det sprogligt-begrebsmæssige (kende ...

Hvad er gymnastik mangekamp?

Mangekamp er en kombination af flere af atletikkens discipliner, hvori de enkelte præstationer belønnes med et tilsvarende antal point Wikipedia2017Wikipedia (internetleksikon), 2017.

Hvor højt hænger ringene i gymnastik?

Ringe er en øvelse i herrernes redskabsgymnastik. Gymnasten skal udføre en række øvelser – heriblandt mindst to håndstande. Ringene hænger 2,55 meter over gulvet.

Hvor kan man gå til idrætsgymnastik?

Der er mange former for gymnastik og alene 8 forskellige grene under Danmarks Gymnastikforbund. Hos Gefion fokuserer vi primært på Idrætsgymnastik – også kendt som redskabsgymnastik – det vi ofte ser fra OL, hvor der konkurreres i forskellige redskaber.

Hvad laver man til redskabsgymnastik?

Redskabsgymnastik er sportsgren, hvor gymnasten skal demonstrere akrobatik, balanceevne, styrke og smidighed gennem udførelse af en række øvelser....De klassiske discipliner er:
 • Barre.
 • Bensving.
 • Bom.
 • Forskudt barre.
 • Reck.
 • Ringe.
 • Spring over hest.
 • Øvelser på gulv.

Hvor bred er en bom?

Balancebommen er 125 cm høj, 5 meter lang og 10 centimeter bred. Selve bommen var tidligere i træ, men er i dag ofte beklædt med et overtræk af læder eller ruskind.

Hvad er forskellen på akrobatik og gymnastik?

En akrobat er "en, der går på tæerne". Akrobaterne optræder som regel i grupper på to eller flere. Det er en disciplin, der blander gymnastik og sportsakrobatik med en blanding af spring, koreografi og skulpturer med mennesker som byggesten.