:

Hvornår kan man plante krydderurter i haven?

Table of Contents:

 1. Hvornår kan man plante krydderurter i haven?
 2. Hvilke grøntsager skal stå sammen?
 3. Hvordan får man krydderurter til at holde?
 4. Kan man plante krydderurter fra supermarked?
 5. Kan krydderurter tåle frost?
 6. Hvornår kan man plante rosmarin ud?
 7. Hvilke grøntsager ved siden af hinanden?
 8. Hvad gror godt sammen?
 9. Hvor længe kan krydderurter holde sig?
 10. Hvordan gemmer jeg krydderurter?
 11. Kan man plante krydderurter i pottemuld?
 12. Kan man plante persille fra supermarked?
 13. Kan citronmelisse tåle frost?
 14. Hvilke krydderurter kan ikke tåle frost?
 15. Kan rosmarin tåle frost?

Hvornår kan man plante krydderurter i haven?

Hvis du ønsker krydderurter i potter, så kan du både købe og plante dem hele året rundt. Det er vigtigt, du sørger for, de får den rette mængde vand, uanset om du vælger at plante dem i foråret eller efteråret. Vil du derimod plante dine krydderurter direkte i jorden, er det optimale tidspunkt for dette om efteråret.

Hvilke grøntsager skal stå sammen?

Disse grøntsager og blomster kan du plante sammen
 • Morgenfruer og broccoli.
 • Tomater sammen med basilikum eller koriander.
 • Radiser og gulerødder.
 • Salat med tomater og aubergine.
 • Squash sammen med blomstrende urter.
12. maj 2020

Hvordan får man krydderurter til at holde?

Krydderurterne klarer sig bedst i lys. Stil dem derfor helst i en vestvendt vindueskarm og vend dem jævnligt, så de bliver harmoniske i væksten. Krydderurter som basilikum, rosmarin og timian kræver meget sol. Stil krydderurterne i det køligste og lyseste vindue om vinteren – helst uden en radiator under.

Kan man plante krydderurter fra supermarked?

Omplantning Du kan også vælge den lidt nemmere måde at få krydderurter på; nemlig at købe dem i et supermarked. Så godt som alle supermarkeder har krydderurter i potter. Hvis du køber krydderurter i sådan en potte, er det vigtigt at omplante til en større potte, når du kommer hjem.

Kan krydderurter tåle frost?

Nogle krydderurter er enårige og forsvinder med frostens komme, og nogle af de flerårige visner ned om vinteren. Andre – f. eks. salvie, timian og kokleare – beholder bladene om vinteren, og her kan man hente friske blade året rundt.

Hvornår kan man plante rosmarin ud?

Vil du gerne dyrke rosmarin fra frø, skal du forspire dem 8 – 10 uger før, stiklingerne kan plantes ud i juni – juli måned. Rosmarin kan fint plantes sammen med bønner, kål, gulerødder og salvie.

Hvilke grøntsager ved siden af hinanden?

Dette må du godt dyrke ved siden af hinanden køkkenhaven
 • Løg og gulerødder.
 • Hvidløg og solbær.
 • Radiser og brøndkarse.
 • Ærter og sennep.
 • Hvidløg, salat og persille.
 • Roer, cikorie og løg.
 • Kartofler, hvide bønner, ærter og majs.
 • Hvide bønner, ærter, melon, vandmelon, aubergine, tomater og græskar.

Hvad gror godt sammen?

Det vil sige, ukrudtet er der god plads til med de »officielle« planteafstande, så enten har man på den måde lagt op til mange timer med at holde ukrudtet nede, eller til at det hele gror til i ukrudt....Sædskifte
 • Kartofler.
 • Kål/bønner.
 • Majs/agurker.
 • Løg/gulerødder.

Hvor længe kan krydderurter holde sig?

Endnu en af de krydderurter, som holder sig bedst i køleskabet i en tætsluttet pose. Ti dage kan den holde sig på køl. Det er dobbelt så længe, som hvis du sætter den i stuetemperatur. Derfor vil det være en god ide at klippe stilkene af urten og lægge dem i køleskabet, hvis du har rester af estragon i en potte.

Hvordan gemmer jeg krydderurter?

Tør dine krydderurter Den nemmeste måde at gemme urter til vinteren er at tørre dem. Det kan du gøre ved at klippe buketter af urterne, binde dem sammen i små bundter og hænge dem et mørkt, lunt sted i huset. De både dufter og pynter!

Kan man plante krydderurter i pottemuld?

Du kan placere dine krydderurter både indendørs og udendørs i krukker og bede. Som udgangspunkt trives krydderurterne på en lys og solrig placering med gode læforhold i en blød, næringsrig pottemuld og regelmæssige vandinger.

Kan man plante persille fra supermarked?

Køber du et helt almindeligt bundt persille i dit supermarked, skal du bare dele plantens stængler, fortæller Anja Barfod. Du behøver ikke en kniv eller saks. Du kan forsigtigt 'brække' plantens stængler fra hinanden med hænderne, så du til sidst står tilbage med mange små planter med et intakt rodnett.

Kan citronmelisse tåle frost?

Som navnet antyder båder dufter og smager citronmelisse af citron, og den er derfor god i kager, desserter og te. Det er også en af de krydderurter, der kan overvintre, og som allerede i løbet af marts sætter de første skud.

Hvilke krydderurter kan ikke tåle frost?

Nogle krydderurter er enårige og forsvinder med frostens komme, og nogle af de flerårige visner ned om vinteren. Andre – f. eks. salvie, timian og kokleare – beholder bladene om vinteren, og her kan man hente friske blade året rundt.

Kan rosmarin tåle frost?

Rosmarin er en stedsegrøn halvbusk, der hader frost, og elsker lys. Stil den derfor i et drivhus inden den første frost. Grav potteklumpen ned, og beskyt den med granris.