:

Hvor kommer cumaru træ fra?

Table of Contents:

 1. Hvor kommer cumaru træ fra?
 2. Hvor langt skal der være mellem brædderne på en terrasse?
 3. Hvad er bedst jatoba eller cumaru?
 4. Hvorfor vrider træ sig?
 5. Hvad er cumaru træ?
 6. Hvilken olie til cumaru?
 7. Hvilken træsort skal jeg vælge til terrassen?
 8. Hvad er jatoba træ?
 9. Hvordan damper man træ?
 10. Hvilken side af brædderne skal vende opad eller nedad?
 11. Hvilken olie til Cumaru træ?
 12. Hvilken olie til hårdttræ?

Hvor kommer cumaru træ fra?

Oprindelse: Brasilien. Om træet: I naturen bliver træerne ofte omkring 45 meter høje med en diameter omkring 75 cm. Kerneveddet har et gyldenbrunt udseende og er generelt ensartet. Udseende: Cumaru er en varm og meget livlig hårdttræsterrasse, som vi forhandler i en både glat og smårillet profil.

Hvor langt skal der være mellem brædderne på en terrasse?

Montering af terrassebrædder. Når du skruer dine terrassebrædder fast på den underliggende konstruktion, anbefales det, at de har en mellemrum på 8-10 mm. og ALDRIG mindre – ved afstand til mur, faste søjler eller lignende anbefaler 15 mm.

Hvad er bedst jatoba eller cumaru?

Cumaru og Jatoba er også rigtig gode træsorter. Fælles for begge er dog, at de er knap så formstabile som Ipé, men har ellers mange af de samme gode egenskaber. Cumaru og Jatoba er begge prisvenlige alternativer til Ipé. Se billeder og profiler af alle vores terrassebrædder i hårdttræ her !

Hvorfor vrider træ sig?

Brædder vil uundgåeligt vride sig en smule når de udsættes for vejr og vind. Udnyt brættets krumning til at holde beklædningen tæt. Altså årringene.

Hvad er cumaru træ?

Cumaru er en rødbrun og meget slidstærk træsort med en smuk og varieret struktur i træet. Modstandsdygtig overfor det danske klima. Ønsker man at bevare den oprindelige glød i træet, bør det behandles med en træolie med farvepigment, der er beregnet til udendørs hårdttræ.

Hvilken olie til cumaru?

Keflico lagerfører olie, der er specielt velegnet til vedligeholdelse af din terrasse og facadebeklædning i træ, samt diverse andet tilbehør til din terrasse. Produkterne er ikke velegnede til indendørs brug. Læs vores brochure “Terrasse i træ 2021” inklusiv montering s- og vedligeholdelsesvejledning.

Hvilken træsort skal jeg vælge til terrassen?

Du behøver ikke at vælge en eksotisk træsort for at få en terrasse, der kan holde i mange år. Velkendte, danske træsorter som fx gran og eg. Gran har en relativt god modstandsdygtighed over for råd og svamp, og er derfor meget velegnet til terrasser, men bruges ikke så meget.

Hvad er jatoba træ?

Jatoba træ er en meget eksklusiv type træ af meget høj kvalitet. Ofte bliver de brugt til terrassebrædder, hvis man gerne vil lave en solid, holdbar og smuk terrasse. Jatoba træ stammer fra Sydamerika, og er en meget hård træsort, der er exceptionelt slidstærkt.

Hvordan damper man træ?

For at dampe træetman bygge en svedekasse, dvs. en lukket beholder med mulighed for at tilføre damp, som passer i træets størrelse. Træet føres ind i svedekassen, hvor varme og fugt blødgør træet, og gøre det mere fleksibelt. Træet tages derefter ud af beholderen formes i den ønskede facon.

Hvilken side af brædderne skal vende opad eller nedad?

Ja, det er altid anbefalingen at lægge marvsiden opad – såfremt det er muligt. På visse profilerede terrasse- og beklædningsbrædder, er det dog ikke muligt at lægge marvsiden opad/udad. Det skyldes at den profilering der danner brættets forside, pga. produktionstekniske forhold, nogen gange laves modsat marvsiden.

Hvilken olie til Cumaru træ?

Det anbefales at vedligeholde træet med en olie med fungicider minimum én gang om året for bedst muligt at bevare træets naturlige farve.

Hvilken olie til hårdttræ?

Borup Olie til Hårdt Træ påføres med pensel eller klud, til træet er mættet. Tilfør mere olie hvis der opstår ”tørre” pletter. Overfladen skal stå ”våd” i olie i ca. 20-30 minutter, hvorefter evt.