:

Hvordan udviklede modstandskampen sig i løbet af Besættelsen?

Table of Contents:

 1. Hvordan udviklede modstandskampen sig i løbet af Besættelsen?
 2. Hvad lå til grund for Anden Verdenskrig?
 3. Hvordan var økonomien under 1 verdenskrig?
 4. Hvordan var det at leve under Besættelsen?
 5. Hvornår var der spærretid?
 6. Hvad blev statens penge brugt på i 1960?
 7. Hvor lang tid tog det tyskerne at besætte Danmark?
 8. Hvad gjorde modstandsbevægelsen for Danmark?
 9. Hvordan udviklede modstandsbevægelsen sig?
 10. Hvad skete der med Danmark under besættelsen?
 11. Hvor mange civile døde i 2 verdenskrig?
 12. Hvad var optakten til Anden Verdenskrig?
 13. Hvad ledte op til Første Verdenskrig?

Hvordan udviklede modstandskampen sig i løbet af Besættelsen?

Modstandskampen, som voksede frem i de sidste besættelsesår, fik ikke alene betydning for danskernes selvforståelse. Den viste også hele verden, at der var et kæmpende Danmark. Dermed var vejen banet for, at landet efter befrielsen og efter Anden Verdenskrig blev placeret på de allierede sejrherrers side.

Hvad lå til grund for Anden Verdenskrig?

2. Verdenskrig startede i Europa i 1939, da det nazistiske Tyskland angreb nabolandet Polen. Krigen – hvis væbnede konflikter kom til at berøre adskillige lande i næsten alle verdensdele – sluttede med først Tysklands og derpå Japans kapitulation i foråret og sommeren 1945.

Hvordan var økonomien under 1 verdenskrig?

I løbet af Første Verdenskrig steg priserne i Danmark til mere end det dobbelte. Samtidig blev både brød, sukker, smør og kød rationeret. Lønningerne steg dog endnu mere i samme periode.

Hvordan var det at leve under Besættelsen?

I de første år af Besættelsen var mange danskeres hverdag ikke forandret så meget. Børn gik i skole og legede, som de plejede. De voksne gik på arbejde, handlede ind og opførte sig nogenlunde, som de plejede. Den store forskel var, at der var tyske soldater i gaderne.

Hvornår var der spærretid?

For at lægge låg på den tiltagende sabotage og uro henrettede besættelsesmagten i juni 1944 bl. a. 8 modstandsfolk, indførte spærretid så det blev forbudt at opholde sig udendørs efter kl. 20, og udførte schalburgtage mod bl.

Hvad blev statens penge brugt på i 1960?

I 1960'erne udmøntede velfærdspolitikken sig især i etablering af mange flere daginstitutioner, plejehjem og sygehuse. Uddannelsessystemet blev udbygget, og der blev indført flere ydelser, der kunne afhjælpe sygdom, uarbejdsdygtighed og handicaps.

Hvor lang tid tog det tyskerne at besætte Danmark?

Angrebet på Danmark blev iværksat lidt over kl. 4 om morgenen, hvor tyske tropper overskred grænsen i Sønderjylland, mens tropper landsattes flere steder på Sjælland og ved centrale trafikknudepunkter som fx større broer rundt om i landet.

Hvad gjorde modstandsbevægelsen for Danmark?

Under besættelsen udførte modstandsbevægelsen sabotage på fabrikker, vognparker, forlægninger og jernbaner for at skade og påvirke tyskerne. På den måde forsøgte modstandsfolkene at hjælpe de allierede, som var i krig mod Tyskland.

Hvordan udviklede modstandsbevægelsen sig?

Modstandsbevægelser opstod overalt i de lande, der var besat af Tyskland eller Italien. Både de geografiske forhold og besættelsesmagtens politik spillede en afgørende rolle for modstandsarbejdets form og udvikling. Disse forhold var dog vidt forskellige fra land til land.

Hvad skete der med Danmark under besættelsen?

april 1940 angreb det tysk militær Danmark forskellige steder i landet. Angrebet skete både over land, fra søsiden og i luften. Det danske militær ydede kun spredt og ukoordineret modstand, og på regeringen og Christian 10. s ordre indstillede man kamphandlingerne efter få timer.

Hvor mange civile døde i 2 verdenskrig?

2. verdenskrig
Winston Churchill Josef Stalin Franklin Roosevelt Chiang Kai-shekAdolf Hitler Benito Mussolini Hideki Tojo
Tab
Militære: 17.000.000 Civile: 33.000.000 Totalt: 50.000.000Militære: 8.000.000 Civile: 4.000.000 Totalt: 12.000.000

Hvad var optakten til Anden Verdenskrig?

Invasionen af Polen, som blev indledt 1. september 1939, var startskuddet til 2. verdenskrig. Storbritannien og Frankrig forlangte i et ultimatum Tysklands øjeblikkelige tilbagetrækning, og da det ikke skete, erklærede de to lande krig.

Hvad ledte op til Første Verdenskrig?

Mordet i Sarajevo den 28. juni 1914 på den østrig-ungarske tronarving Franz Ferdinand var den direkte udløser af 1. Verdenskrig. Mordet blev udført ganske amatøragtigt af den 19-årige bosnisk-serbiske nationalist Gavrilo Princip.