:

Kan man godt skifte studieretning?

Table of Contents:

 1. Kan man godt skifte studieretning?
 2. Hvad er forskellen på HTX og stx?
 3. Er det muligt at skifte gymnasium efter 1 g?
 4. Hvor mange moduler har man i grundforløbet?
 5. Hvilke fordele og ulemper ser du ved at tage en stx?
 6. Hvor lang tid har man til at skifte gymnasium?
 7. Kan man skifte studieretning i 3 g?
 8. På hvilke gymnasier skal man vælge studieretning efter tre måneder?
 9. Er stx bedre end HTX?
 10. Er HTX matematik sværere end stx?
 11. Kan jeg nå at skifte gymnasium?

Kan man godt skifte studieretning?

På de fleste skoler kan det være ret svært at skifte studieretning, når først undervisningen er startet i studieretningsklasserne. Hvis du fortryder valget, så gå ind på studievejledningen med det samme. Er du i starten af forløbet på studieretningen, kan skolen meget bedre hjælpe dig.

Hvad er forskellen på HTX og stx?

Htx, hhx og stx varer alle 3 år. Forskellen på de tre gymnasiale uddannelser består i, hvilke fag du får, og der kan også være forskel på undervisningsmiljøet.

Er det muligt at skifte gymnasium efter 1 g?

Det er muligt at skifte gymnasium, hvis der er et andet gymnasium som har en plads til dig. Det kan være, at du skal tale med nogen om grunden til, at du vil skifte gymnasium. Nogen som også hjælper med at vurdere, sammen med dig, om det giver mening.

Hvor mange moduler har man i grundforløbet?

Endelig afvikles to flerfaglige forløb i grundforløbet: almen sprogforståelse (hhx, stx), naturvidenskabeligt grundforløb (htx, stx), produktudvikling (htx), økonomiske grundforløb (hhx).

Hvilke fordele og ulemper ser du ved at tage en stx?

Det er en treårig gymnasial uddannelse, der udover almene gymnasiale fag har stort indhold af erhvervsrettede tekniske og naturvidenskabelige fag. Uddannelsen har også et særligt fokus på at samarbejde med virksomheder, så eleverne har mulighed for at afprøve teori i praksis. STX står for almen studentereksamen.

Hvor lang tid har man til at skifte gymnasium?

Hvis du ønsker at søge overflytning fra en uddannelsesinstitution til samme uddannelse på en anden uddannelsesinstitution, kan du normalt tidligst søge om dette, når du har gennemført det første år og bestået de prøver, der svarer til første år på den institution, du ønsker at flytte til.

Kan man skifte studieretning i 3 g?

Det er dine forældre der bestemmer, fordi de har myndigheden over dig og derfor skal de give dig lov. 2. Derefter skal du have en snak med studievejleder som kan hjælpe med at kontakte det gymnasium du er interesseret i. Det nye gymnasium skal give dig lov og de skal have plads til dig.

På hvilke gymnasier skal man vælge studieretning efter tre måneder?

Når du starter på stx, htx eller hhx skal du vælge en studieretning, som du følger resten af din gymnasietid. I løbet af de første tre måneder på en 3-årig gymnasial uddannelse (stx, htx, hhx) skal du vælge en studieretning, som du følger resten af uddannelsen.

Er stx bedre end HTX?

På både civil- og diplomingeniøruddannelserne opnår studerende med stx-baggrund fx et højere karaktergennemsnit end studerende med htx-baggrund, selvom det faglige indhold på htx i højere grad er målrettet de tekniske uddannelser.

Er HTX matematik sværere end stx?

HTX er mere målrettet de naturvidenskabelige uddannelser. Niveauet er gerne højere og de har mere gruppearbejde.

Kan jeg nå at skifte gymnasium?

Hvis du ønsker at søge overflytning fra en uddannelsesinstitution til samme uddannelse på en anden uddannelsesinstitution, kan du normalt tidligst søge om dette, når du har gennemført det første år og bestået de prøver, der svarer til første år på den institution, du ønsker at flytte til.