:

Hvordan gik hippierne klædt?

Table of Contents:

 1. Hvordan gik hippierne klædt?
 2. Hvad kæmper hippier for?
 3. Hvor mange hippier er der i Danmark?
 4. Hvordan så mænd ud i 60 erne?
 5. Hvordan så man ud i 60 erne?
 6. Hvad står hippier for?
 7. Hvad gik ungdomsoprøret ud på?
 8. Hvad gjorde ungdomsoprøret oprør mod?
 9. Hvad var populært i 1960 erne?
 10. Hvad gik man ii 60 erne?
 11. Hvad havde man på i 70 erne?

Hvordan gik hippierne klædt?

Kvinderne sagde farvel til den lårkorte kjole, som havde været moderigtig i begyndelsen af 1960'erne og gik i stedet med gulvlange kjoler eller i vide cowboybukser ligesom mændene. Mændene gik med flagrende skjorter og smykker. Desuden malede og broderede hippierne ofte deres tøj, så det fik et individuelt særpræg.

Hvad kæmper hippier for?

Et af kendetegnene for hippierne var, at de var imod den materielle grådighed i samfundet. De var imod 8 til 16-job og jagten på profit. Hippierne var ikke-voldelige og antimilitaristiske. Deres slogan var: 'Make love, not war'.

Hvor mange hippier er der i Danmark?

I løbet af 1970'erne overvintrede flere og flere i lejren, og Thylejren eksisterer den dag i dag som et alternativt samfund med i alt 70 beboere.

Hvordan så mænd ud i 60 erne?

Unge mænd blev inspireret af rockmusikere som eksempelvis The Beatles. Ankelstøvler, kortere bukser, rullekraver og langt hår. Tøjet og musikken bredte sig fra 'Swinging London', og var noget, der chokerede de ældre generationer.

Hvordan så man ud i 60 erne?

dikterede korte kjoler til pigerne og kravelangt hår til drengene. Kjolelængden susede imidlertid op og ned gennem årtiet; fra mini, til maxi - og med "midi"- længden midt imellem. I midten af 1960'erne blev tøj med mønstre, inspireret af kunsbevægelsen Optical Art - eller OpArt - den store dille.

Hvad står hippier for?

Det hippier mener med fri kærlighed, er at man er fri til at elske hvem man vil, når man vil. Dette førte til spontane sexuale aktiviteter og eksperimenter. Gruppe sex, offentlig sex, sex med mindreårige og homosexualitet, alle disse aktiviteter røg ud af vinduet.

Hvad gik ungdomsoprøret ud på?

Ungdomsoprøret var en antiautoritær strømning i Vesteuropa og USA, der havde sin storhedstid i perioden fra 19. I folkemunde betegnes denne strømning også sommetider som 68-generationen, 68'erne eller hippietiden.

Hvad gjorde ungdomsoprøret oprør mod?

Ungdomsoprøret havde blandt andet rødder i beatnik, eksistentiel filosofi, antiborgerlighed og efterkrigstidens kritiske strømninger i kultur og videnskab. De unge mennesker i vesten gjorde oprør mod gældende normer, både i handlinger og påklædning.

Hvad var populært i 1960 erne?

huskes for ungdomsoprøret, Femølejren, beatmusik, men de glade 60'ere henviser specielt til den kraftige økonomiske udvikling i perioden med fuld beskæftigelse og en hidtil uset levestandard i form af bolig, biler, udlandsrejser etc.

Hvad gik man ii 60 erne?

Ankelstøvler, kortere bukser, rullekraver og langt hår. Tøjet og musikken bredte sig fra 'Swinging London', og var noget, der chokerede de ældre generationer. Moden for voksne mænd blev også mere vild end tidligere, og stod i kontrast til det konservative og ensformige look, som var moderne i 1950'erne.

Hvad havde man på i 70 erne?

Moden i 1970'erne Forskellige grupper af unge viste deres livsstil gennem påklædningen. "Rockeren" foretrak cowboybukser og læderjakke, der signallerede motorcykler og amerikansk kultur, mens "flippere" foretrak bløde gevandter og etniske beklædningsgenstande som afghanerpelsen.