:

Hvad kan der ske når man har mange porte åbne på sin computer?

Table of Contents:

 1. Hvad kan der ske når man har mange porte åbne på sin computer?
 2. Hvad er port 22?
 3. Hvad er port 80?
 4. Hvordan åbner man en port?
 5. Hvad bruges portnumre til?
 6. Hvad er et VLAN?
 7. Hvad er UDP?
 8. Hvordan laver man Diskoprydning?
 9. Hvilket portnummer bruges i et DNS?
 10. Hvad beskriver TCP bedst?
 11. Hvad er VLAN ID?

Hvad kan der ske når man har mange porte åbne på sin computer?

Hvis der står porte åbne på dit netværk, risikerer du at få ubudent besøg af hackere. Læs her, hvordan du selv undersøger sagen. Hvis der er åbne porte på dit netværk, kan kriminelle let finde vej til det netværksudstyr, som bruger porten.

Hvad er port 22?

Du genkender måske nogle af de mere prominente porte og deres tilknyttede tjenester: Port 20 (UDP) har File Transfer Protocol (FTP), der bruges til dataoverførsel. Port 22 (TCP) har Secure Shell-protokol (SSH) til sikre logins, ftp og omdirigering af port.

Hvad er port 80?

Browseren vil nu forsøge at lave en TCP-forbindelse med IP-adressen og port nr 80 på da.wikipedia.org WWW-server. Svarer serveren, fås en WWW-side i filformatet HTML eller XML. Navnet for internetadresser er URL og den fuldstændige adresse er: http://da.wikipedia.org:80/. Port nr.

Hvordan åbner man en port?

Den lokale ip-adresse skal du som regel bruge, så du kan fortælle routeren, hvilken forbindelse, der skal åbnes for på det lokale netværk. På den måde åbner du altså kun for portene på netop den computer, da de andre computeres IP-adresser stadig har blokeret for porten.

Hvad bruges portnumre til?

Et portnummer er det, der bruges til at identificere en specifik besked, når den videresendes til din server. Alt efter, hvilken type service det er, vil den blive associeret med en af to forskellige porte: UDP og TCP.

Hvad er et VLAN?

Hvad er et VLAN? Et virtuelt LAN (VLAN) er en logisk netværksgruppe, der begrænser broadcast domænet, og gør det muligt for netværksadministratoren at isolere netværkstrafikken. Datakommunikation er begrænset til VLAN-gruppen, hvilket betyder, at kun medlemmer af et VLAN , vil modtage trafik fra andre i samme VLAN.

Hvad er UDP?

TCP er en engelsk forkortelse for Transmission Control Protocol, mens UDP er engelsk for User Datagram Protocol. Selvom navnene er forskellige, så er både TCP og UDP netværksprotokoller, hvis fornemste opgave er at transportere din data gennem internettet fra din enhed og frem til en server et sted.

Hvordan laver man Diskoprydning?

Diskoprydning i Windows
 1. Skriv diskoprydning i søgefeltet på proceslinjen, og vælg derefter Diskoprydning på listen med søgeresultater.
 2. Vælg det drev, du vil rydde op på, og vælg derefter OK.
 3. Under Filer, der skal slettes skal du vælge de filtyper, du ikke vil bruge. ...
 4. Vælg OK.

Hvilket portnummer bruges i et DNS?

DNS anvender IP-port 53 via IP-dataprotokollerne TCP og UDP.

Hvad beskriver TCP bedst?

TCP er en forkortelse for Transmission Control Protocol. TCP er en af kerneprotokollerne på nutidens Internet. Gennem TCP kan programmer på forskellige værtsmaskiner på Internettet oprette forbindelser mellem hinanden, gennem hvilke der kan udveksles datapakker.

Hvad er VLAN ID?

Et virtuelt LAN (VLAN) er en logisk netværksgruppe, der begrænser broadcast domænet, og gør det muligt for netværksadministratoren at isolere netværkstrafikken. Datakommunikation er begrænset til VLAN-gruppen, hvilket betyder, at kun medlemmer af et VLAN , vil modtage trafik fra andre i samme VLAN.