:

Hvordan opvarmer folk deres huse?

Table of Contents:

 1. Hvordan opvarmer folk deres huse?
 2. Hvorfor har jeg ikke noget varmt vand?
 3. Er elvarme fremtiden?
 4. Hvem leverer varme i København?
 5. Kan man skifte varmeselskab?
 6. Kan ikke varme huset op?
 7. Hvem kontakter man hvis man ikke har varmt vand?
 8. Hvad koster elvarme om året?
 9. Hvad koster det at skifte fra elvarme?
 10. Hvem leverer varme på min adresse?
 11. Kan man skifte fjernvarme leverandør?

Hvordan opvarmer folk deres huse?

Sådan opvarmer danskerne deres boliger
 • Fjernvarme: 63 %
 • Naturgas: 16 %
 • Oliefyr: 12 %
 • Elvarme: 5 %
 • Varmepumper eller anden opvarmning: 4 %
28. mar. 2017

Hvorfor har jeg ikke noget varmt vand?

Det kan skyldes, at jeres varmtvandsbeholder eller veksler er tilkalket. Hvis I har varme, men ikke varmt vand, kan det være, at jeres varmtvandsbeholder eller veksler er tilkalket. Kontakt en vvs-installatør, der kan afkalke/afsyre jeres installation.

Er elvarme fremtiden?

Fremtid: Generelt opfordres boligejere, der bruger el som primære opvarmningsform, at skifte til mere energirigtige alternativer. Men det er svært at skære brugen af elvarme over én kam, da nogle bruger bæredygtig strøm fra fx solceller til at opvarme boligen.

Hvem leverer varme i København?

HOFOR forsyner hele Københavns Kommune med fjernvarme og dækker ca. 98 % af varmebehovet i kommunen. Fjernvarmen bliver brugt til opvarmning af huse, lejligheder, erhverv og varmt vand til badet og vandhanen.

Kan man skifte varmeselskab?

Du kan ikke skifte selskab, når du får leveret vand og fjernvarme. Når det gælder fjernvarme, kan du vælge en anden opvarmningsform, men du skal ofte fortsætte med at betale for selve driften af fjernvarmeværket, selvom du ikke modtager varme.

Kan ikke varme huset op?

Luft radiatoren Hvis din radiator klukker eller risler ualmindeligt højt, kan forklaringen være, at der er luft i vandrørene, som gør, at det varme vand ikke har tilstrækkelig plads til at strømme igennem. Jo mindre luft i din radiator, jo bedre kan din radiator afgive varme fra radiatorvandet til din stue.

Hvem kontakter man hvis man ikke har varmt vand?

Hvis det vand, som du modtager fra fjernvarmeværket, ikke har den rigtige temperatur, kan det nemlig også være årsagen til, at du mangler varmt vand. Her skal du kontakte fjernvarmeværket, som kan hjælpe dig.

Hvad koster elvarme om året?

Elvarme priser Prisen på 1 kWh ligger typisk mellem 1-2 kr. Bor du i et gennemsnitligt parcelhus, der kun har elvarme som kilde, kan det koste omkring 25.000 kr. at opvarme dit hus. Du kan få reduceret din pris på el, hvis du udelukkende varmer op med el.

Hvad koster det at skifte fra elvarme?

Etablering af fjernvarme (inkl. tilslutning) koster 30.000-60.000 kr., etablering af luft til vand-varmepumpe koster 90.000-120.000 kr. I vores beregner Ny Varme kan du få et overslag, på hvad det koster for dig, og hvad du kan spare ved at skifte opvarmningsform.

Hvem leverer varme på min adresse?

Med et adresseopslag på DinGeo kan du se om der er fjernvarme på adressen og i given fald hvilken fjernvarmeforsyning boligen tilhører. Vi giver dig desuden en masse information om de enkelte fjernvarmeforsyninger, inklusiv prisstatistiskker.

Kan man skifte fjernvarme leverandør?

Du kan ikke skifte selskab, når du får leveret vand og fjernvarme. Når det gælder fjernvarme, kan du vælge en anden opvarmningsform, men du skal ofte fortsætte med at betale for selve driften af fjernvarmeværket, selvom du ikke modtager varme.