:

Hvem byggede vikingeskibene?

Table of Contents:

 1. Hvem byggede vikingeskibene?
 2. Hvor langt er et vikingeskib?
 3. Hvad var vikingeskibe bygget af?
 4. Hvordan så vikingerne egentlig ud?
 5. Hvor blev vikingeskibene fundet?
 6. Hvornår opfandt man sejlet?
 7. Hvad hedder Vikingeskibsmuseet i Roskildes rekonstruktion af det længste af de vikingeskibe som blev udgravet i Roskilde Fjord i midten af 1900 tallet?
 8. Hvor langt kom vikingerne ud i verden?
 9. Hvad byggede man krigsskibe af i gamle dage?
 10. Hvad kaldte vikingerne sig selv?
 11. Hvad hedder landsbyen hvor fem vikingeskibe blev udgravet fra 1957 62?
 12. Hvad betyder Skuldelev?
 13. Hvad hedder et forsejl?
 14. Hvem opfandt sejl?

Hvem byggede vikingeskibene?

Vikingeskib er en samlet betegnelse for alle de skibstyper, som vikingerne byggede og anvendte i vikingetiden.

Hvor langt er et vikingeskib?

Med en længde på hele 37,4 m er Roskilde 6 ikke kun den længste af de ni Roskilde skibe, det er faktisk det længste skib der nogensinde er fundet fra vikingetiden. Skibet har haft 39 tofter med plads til i alt 78 roere. Den samlede besætning har været på omkring 100 mand, når skibet var fuldt udrustet.

Hvad var vikingeskibe bygget af?

Vikingeskibene var klinkbyggede med overlappende bord (planker), der var samlet med jernnagler. Tømmeret blev fremstillet ved at kløve de store egestammer og derefter bearbejde dem med økser. Herved bibeholdt man træets fleksibilitet, og skibene blev smidige og kunne vride sig i bølgerne.

Hvordan så vikingerne egentlig ud?

Vikingerne var i gennemsnit 8-10 cm lavere, end vi er i dag. De skeletter, arkæologer har fundet, afslører, at mændene målte omkring 172 cm, mens voksne kvinder i gennemsnit skød omkring 160 cm i vejret. Velhavende mænd og kvinder synes ofte at have været en del højere end gennemsnittet, nok som følge af bedre levevis.

Hvor blev vikingeskibene fundet?

Skuldelev-skibene er en betegnelse for fem vikingeskibe, der blev fundet i Roskilde Fjord i Peberrenden ved Skuldelev omkring 20 km nord for Roskilde. I 1962 blev de sunkne skibe udgravet over fire måneder. De var fra 1000-tallet.

Hvornår opfandt man sejlet?

Sejlskibe, skibe, der udelukkende eller overvejende fremdrives af vinden. Det ældste kendte sejlskib er en egyptisk afbildning fra ca. 4000 f.Kr., der viser et papyrusfartøj med én mast, der bærer et råsejl.

Hvad hedder Vikingeskibsmuseet i Roskildes rekonstruktion af det længste af de vikingeskibe som blev udgravet i Roskilde Fjord i midten af 1900 tallet?

Vikingeskibsmuseet er et museum i Roskilde. Vikingeskibsmuseet er Danmarks museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Den ældste del af museet, Vikingeskibshallen, åbnede i 1969.

Hvor langt kom vikingerne ud i verden?

Vikingeskibene førte vikingernelangt som til Grønland og det amerikanske kontinent i vest og på vej til Kalifatet i Bagdad og Konstantinopel i det byzantinske rige i øst. I anden halvdel af 800-årene blev det mere og mere almindeligt, at vikingerne bosatte sig i de lande, de havde hærget.

Hvad byggede man krigsskibe af i gamle dage?

Træ var indtil 1800-t. stort set det eneste materiale, der blev brugt til bygning af skibe. I Nordeuropa var eg, fyr og lærk de foretrukne træsorter mht. styrke, holdbarhed og muligheden for at skaffe træet i tilstrækkelig store mængder og dimensioner.

Hvad kaldte vikingerne sig selv?

Ifølge Nationalmuseets historikere blev datidens vikinger ifølge europæiske kilder kaldt for normannere, men de nationale betegnelser daner, svear og nordmand forekommer også (se kilder). Danske historikere har siden 1873 opereret med begrebet 'vikingetid' til at beskrive den sidste del af jernalderen.

Hvad hedder landsbyen hvor fem vikingeskibe blev udgravet fra 1957 62?

Skuldelev-skibene er en betegnelse for fem vikingeskibe, der blev fundet i Roskilde Fjord i Peberrenden ved Skuldelev omkring 20 km nord for Roskilde. I 1962 blev de sunkne skibe udgravet over fire måneder.

Hvad betyder Skuldelev?

Skuldelev er en by på den sjællandske halvø Hornsherred med 847 indbyggere (2021), beliggende 5 km nordøst for Skibby, 11 km syd for Jægerspris og 11 km sydvest for Frederikssund. Byen hører til Frederikssund Kommune og ligger i Region Hovedstaden.

Hvad hedder et forsejl?

En fok er det forreste, trekantede sejl på et moderne sejlskib. Betegnelsen fok bruges om sejl med et areal, der er mindre end eller lig med arealet af den trekant, som afgrænses af forstag, mast og dæk. For et sejl, der er større end denne trekant, og som derfor når længere agter end masten, bruges betegnelsen genua.

Hvem opfandt sejl?

Sejlskibet stammer fra Egypten, helt tilbage fra cirka år 4000 f.Kr. Her byggede man fartøjer med én mast, som bar et firkantet sejl under en vandret rå. Denne type sejl kaldes et råsejl og anses for den mest enkle form for sejlføring.