:

Hvor bor jeg?

Table of Contents:

 1. Hvor bor jeg?
 2. Hvilke lande har personnumre?
 3. Hvordan kan man finde en person?
 4. Hvordan virker CPR-nummer?
 5. Hvordan finder man ud af hvem der bor på adressen?
 6. Hvordan kan jeg se hvem der bor på min adresse?
 7. Hvilke regler gælder der om at registrere et CPR-nummer?
 8. Hvor finder man sit Skattenummer?
 9. Hvor bor denne person?
 10. Kan man finde en person med hemmelig adresse?
 11. Hvordan kan et personnummer misbruges?
 12. Hvad betyder CPR førstehjælp?
 13. Hvordan får man fjernet en person fra sin adresse?
 14. Kan man fjerne en fra sin adresse?

Hvor bor jeg?

Dette register hedder Det Centrale Personregister (CPR). Formålet med CPR er at registrere grundlæggende personoplysninger om personer og sikre, at personerne er registreret i CPR på den adresse, hvor de faktisk bor eller opholder sig. CPR ajourføres derfor løbende af kommunerne med ændringer af adresseoplysninger.

Hvilke lande har personnumre?

 • Argentina.
 • Australien.
 • Belgien.
 • Brasilien.
 • Bulgarien.
 • Canada.
 • Chile.
 • Kroatien.

Hvordan kan man finde en person?

Du skal søge om adresseforespørgslen digitalt. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens borgerservice eller på biblioteket. For at få udleveret oplysninger skal du dog kunne identificere den person, du ønsker oplysninger om ved navn samt enten fødselsdato eller adresse.

Hvordan virker CPR-nummer?

Et personnummer består af ti cifre hvor de første seks angiver en fødselsdato og de næste fire angiver et løbenummer, altså et nummer som forøges løbende med udstedelsen af nye personnumre. Det kan skrives med eller uden bindestreg efter de første seks cifre.

Hvordan finder man ud af hvem der bor på adressen?

Krak.dk er nok den mest brugte oplysning site online i Danmark, i Sverige bruger man hitta.se. På Krak kan indtaste en adresse og se, hvem der bor der. Personsøgning er muligt, hvis personen ikke har adresse beskyttelse.

Hvordan kan jeg se hvem der bor på min adresse?

For at få oplyst, hvem der har adresse i din bolig, skal du bestille tid til Borgerservice og møde personligt op. Du skal medbringe dokumentation for, at du er ejer, lejer eller administrator af boligen. Det koster 75 kroner (2022), og du skal betale, når du kommer i Borgerservice.

Hvilke regler gælder der om at registrere et CPR-nummer?

Kommunalbestyrelsen skal i CPR registrere enhver på dennes bopæl i kommunen, hvis vedkommende efter kapitel 4-6 skal være registreret her i landet.

Hvor finder man sit Skattenummer?

I Danmark er dit CPR-nummer dit skatteidentifikationsnummer. I andre land har man særlige skatteidentifikationsnumre, som kun bruges i forbindelse med skat. Disse er ofte benævnt TIN, som betyder Tax Identification Number.

Hvor bor denne person?

På Krak kan indtaste en adresse og se, hvem der bor der. Personsøgning er muligt, hvis personen ikke har adresse beskyttelse. Søg på krak.dk her. De Gule Sider er det samme firma ejet af Eniro og den samme database.

Kan man finde en person med hemmelig adresse?

Personer med hemmelig adresse kan findes ved blot at søge på navnet. Det er lykkedes for ukendte bagmænd at kopiere databasen Tingbogen under Domstolsstyrelsen over samtlige navne, adresser og lån for ejer- og andelsboliger.

Hvordan kan et personnummer misbruges?

Guide: Sådan skal du gøre, hvis dit CPR-nummer bliver misbrugt
 1. Bestille varer over nettet med fakturabetaling, så regningen sendes til dig og pakken til tyven.
 2. Købe mobiltelefoner og oprette mobilabonnementer.
 3. Ansøge om kviklån.
 4. Oprette et kreditkort i dit navn.
 5. Bestille receptpligtig medicin i dit navn.

Hvad betyder CPR førstehjælp?

Cardiopulmonary resuscitation - forkortes til CPR.

Hvordan får man fjernet en person fra sin adresse?

Du kan give Folkeregistret besked om, at der er en eller flere borgere, der ikke længere bor på din adresse. Det kan tage op til 4 uger før borgeren er fjernet fra adressen.

Kan man fjerne en fra sin adresse?

Hvis du vil fjerne en person fra din adresse, og du kender personen i forvejen, kan du selv bede pågældende flytte adresse. Det går oftest hurtigere, end hvis kommunen skal tage sig af det. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i Borgerservice.