:

Hvordan arbejder man med gipsplader?

Table of Contents:

 1. Hvordan arbejder man med gipsplader?
 2. Er 1 lag gips nok?
 3. Hvem sætter gipsvægge op?
 4. Kan man skrue direkte i gipsvæg?
 5. Hvor mange skruer skal der i en gipsplade?
 6. Hvor tæt skal Fermacell skrues?
 7. Hvor meget skal gips skrues?
 8. Hvor meget kan et lag gips holde?
 9. Hvad koster det at sætte en gips væg op?
 10. Kan man hænge et TV op på en gipsvæg?
 11. Hvordan får man Gipsplugs ud?
 12. Kan man montere tv på gipsvæg?
 13. Hvilke skruer skal jeg bruge til gips?

Hvordan arbejder man med gipsplader?

Gipsplader er forsynet med forsænkede spartelkanter, fordi de skal kunne mødes spartelkant mod spartelkant, så der dannes en grøft, der kan spartles. Men hvis pladen skal støde op til væg, en dørkarm eller lignende, har du ikke brug for spartelkanten.

Er 1 lag gips nok?

Om du skal skrue et eller to lag gips på har ikke den helt store betydning hverken tidsmæssigt eller økonomisk. Det afsluttende malerarbejde er jo nøjagtigt det samme, uanset hvor mange lag plader der anvendes. De to lag plader skal monteres så samlingerne ikke ligger ud for hinanden.

Hvem sætter gipsvægge op?

Det er relativt nemt at sætte en gipsvæg op. Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, kan du sagtens selv udføre arbejdet. Hvis du vil have en håndværker til at udføre opgaven, vil det være oplagt at få en tømrer til det.

Kan man skrue direkte i gipsvæg?

Når du bruger skrue og rawlplug til at hænge et billede op på en gipsvæg, skal du først bore et hul i gipspladen, som passer med rawlpluggens bredde og længde. Bor hullet så rawlpluggen lige præcis kan trykkes ind. Skru derefter skruen i ved hjælp af boremaskine eller skruetrækker. Skruen skal skrues næsten helt ind.

Hvor mange skruer skal der i en gipsplade?

Som tommelfingerregel kan der regnes med ca. 20 skruer pr. m2 i alle lag. Følg dog gipspladeproducentens anvisning om antal og indbyrdes afstand mellem skruerne.

Hvor tæt skal Fermacell skrues?

fermacell plade monteres. Skrueafstand max 250 mm (klammeafstand max 200 mm). Næste plade stødes tæt mod den første, og overskydende klæbefuge presses ud. Pladerne monteres i et forbandt, så der ikke opstår krydsende samlinger.

Hvor meget skal gips skrues?

Som tommelfingerregel kan der regnes med ca. 9 skruer pr. m2 i inderste lag og 20 skruer pr. m2 i yderste lag.

Hvor meget kan et lag gips holde?

Hvis du skal hænge tungere til på en gips væg, så bor et 10 mm hul og indsæt en ekspanderende gips-rawplugs i væggen. Skru forsigtigt den medfølgende skrue ind så rawplugsen udvider sig på bagsiden af væggen. Gipsvægge med kun 1 lag kan klare op til 50 kg mens 2 lags gipsvægge kan klare op til 85 kg.

Hvad koster det at sætte en gips væg op?

En gipsvæg koster omkring 8.000 DKK., når du vælger en udgave med 45mm isolering på hver side og med 1 lap gips. Skal der monteres dør i din skillevæg, ønsker du professionel hjælp fra tømrer, eller skal isoleringen være tykkere, vil prisen for opgaven stige.

Kan man hænge et TV op på en gipsvæg?

Har du en gipsvæg? Har du gipsvægge, bliver det lidt sværere at sætte et vægbeslag op. De rawlplugs der følger med i pakken, kan ikke holde skruerne i væggen når et tungt TV er fæstnet derpå. Det anbefales derfor, at du køber et vægbeslag med fire fastgørelsespunkter.

Hvordan får man Gipsplugs ud?

Da specielle plugs til gipsvæg laver en stjerne på bagsiden, er den praktisk taget umulig at få ud af væggen igen. Derfor skal du i stedet fjerne kraven på pluggen, skubbe resten af pluggen end i væggen og til sidst lappe hullet.

Kan man montere tv på gipsvæg?

Har du en gipsvæg? Har du gipsvægge, bliver det lidt sværere at sætte et vægbeslag op. De rawlplugs der følger med i pakken, kan ikke holde skruerne i væggen når et tungt TV er fæstnet derpå. Det anbefales derfor, at du køber et vægbeslag med fire fastgørelsespunkter.

Hvilke skruer skal jeg bruge til gips?

Det er nemlig ikke bare en almindelig skrue, du skal bruge, når du arbejder med gips. Når du bygger vægge eller lofter i gips, skal du bruge det, der bliver kaldt for en gipspladeskrue. Skruen skal holde gipspladen eller gipspladerne fast på skelettet, der enten er bygget i træ eller stål.