:

Hvad gik der galt i Kulturrevolutionen?

Table of Contents:

 1. Hvad gik der galt i Kulturrevolutionen?
 2. Hvad er det kinesiske mirakel?
 3. Hvem overtog magten efter Mao?
 4. Hvordan kom kommunisterne til magten i Kina?
 5. Hvad vil det sige at være kommunist?
 6. Hvad demonstrerede kineserne imod den ?
 7. Hvem skylder Kina penge?
 8. Hvor stor er Kinas gæld?
 9. Hvem var lederne i den kinesiske revolution?
 10. Hvilken kinesisk general var leder af landet indtil han blev tvunget til at flygte til Taiwan i 1949?
 11. Hvordan startede socialisme?
 12. Hvad er klassekampen?
 13. Hvad er kommunistisk diktatur?
 14. Hvor meget skylder Kina?
 15. Hvilket land har størst gæld?

Hvad gik der galt i Kulturrevolutionen?

Kulturrevolutionen havde som sit primære mål at udrydde borgerlig tankegang i hele det kinesiske samfund og erstatte det med socialisme. Tidligere havde den kinesiske kommunisme næsten kun været udbredt i statsapparatet og produktionsmidlerne.

Hvad er det kinesiske mirakel?

*Kinas økonomi er siden 1978 vokset med mindst syv procent om året. Det er imponerende tal, der dog dækker over store forskelle inden for landets grænser. Østkinas økonomiske centre boomer afsted, mens Vestkina kæmper en sej kamp.

Hvem overtog magten efter Mao?

Mao træder tilbage som præsident, grundet fiaskoen, "Det store spring fremad". Liu Shaoqi overtager posten. Mao fortsætter som partiformand.

Hvordan kom kommunisterne til magten i Kina?

Efter den republikanske kinesiske revolution i 1911, hvor det gamle manchuriske Qing-dynasti blev væltet og det kinesiske dynastiske kejserdømme afskaffet til fordel for Republikken Kina, opstod et antal kommunistiske grupperinger i Kina.

Hvad vil det sige at være kommunist?

I politiske og sociale videnskaber er kommunisme (fra latin communis, dansk: fælles, universel) en social, politisk og økonomisk ideologi og bevægelse, hvis endelige mål er etableringen af det kommunistiske samfund, som er en socioøkonomisk orden struktureret med fælles ejerskab til produktionsmidlerne, fravær af ...

Hvad demonstrerede kineserne imod den ?

Skuffelsen i 1919 kunne kun bidrage til at forøge den nationale følelse vendt mod Japan. Som et resultat blev anti-japanske demonstrationer og boykot-aktioner igangsatte den 4. maj 1919 og markerede begyndelsen på 4. maj-bevægelsen.

Hvem skylder Kina penge?

Hvem ejer gælden?
Udenlandske ejere af Gælden Januar 2009
Kina739,624,07
Japan634,820,66
OPEC186,36,06
Centralbanker og andre fra Caribien176,65,75

Hvor stor er Kinas gæld?

Siden 2008 er den private gæld i Kina mere end fordoblet fra knap 100 til mere end 200 pct. af bruttonationalproduktet (BNP). Kineserne kan ikke opretholde høj vækst ved at blive ved med at øge investeringerne.

Hvem var lederne i den kinesiske revolution?

Krigen begyndte i 1926, da Koumintang, ledet af den nyligt udnævnte generalissimo Chiang Kai-shek satte en stopper for venstreorienteret og kommunistisk infiltration af nationalpartiet ved at fratage kommunisterne deres medlemskab.

Hvilken kinesisk general var leder af landet indtil han blev tvunget til at flygte til Taiwan i 1949?

Mao Zedong (26. december 1893 – 9. september 1976), også kendt som Formand Mao, var en kinesisk kommunistisk revolutionær, der blev kendt som grundlægger af Folkerepublikken Kina, som han ledede som formand for Kinas kommunistiske parti fra etableringen i 1949 og frem til sin død i 1976.

Hvordan startede socialisme?

Derfor skulle socialismen vindes i en kamp mellem arbejderklassen, som havde objektiv interesse i socialisme, og arbejdsgiverne (eller borgerskabet, kapitalisterne), som omvendt havde objektiv interesse i at opretholde kapitalismen – uanset hvor menneskekærlige disse arbejdsgivere hver især måtte være.

Hvad er klassekampen?

Klassekamp er et begreb, som beskriver klassekonflikten mellem klasser af udbyttere og udbyttede. Begrebet klassekamp er centralt for marxismen.

Hvad er kommunistisk diktatur?

Kommunisme er en politisk ideologi, som ser det som sit mål at etablere en klasseløs, statsløs social organisation af samfundet baseret på fælles ejerskab af produktionsmidlerne. Den kan også klassificeres som en speciel gren af den bredere socialistiske bevægelse.

Hvor meget skylder Kina?

Ved slutningen af finansåret 2012 var den samlede føderale bruttogæld på godt 16 billioner amerikanske dollars (ca....Hvem ejer gælden?
Udenlandske ejere af Gælden Januar 2009
Kina739,624,07
Japan634,820,66
OPEC186,36,06
Centralbanker og andre fra Caribien176,65,75

Hvilket land har størst gæld?

USA: Efter at have haft underskud på statsbudgettet i de seneste 46 ud af 47 år, har verdens største økonomi, USA, opbygget en statsgæld på 97 % af BNP jf. tabel 1.