:

Hvad består lyset af?

Table of Contents:

 1. Hvad består lyset af?
 2. Hvad består solens lys af?
 3. Hvad er forskellen på UV lys og UV stråling?
 4. Hvad kan man se med UV lys?
 5. Hvordan fungere lys?
 6. Hvad er der stråling i?
 7. Hvad er Lyspartikel?
 8. Hvad er UV C lys?
 9. Hvad farve har UV lys?
 10. Hvad er godt ved UV-stråling?
 11. Hvilke stråler findes der?
 12. Hvad er Strålingsenergien?

Hvad består lyset af?

Sollyset opdeles af os naturligt i ultraviolet sollys; (lidt UVB), UVA, synligt lys og nærinfrarødt sollys; NIR (0,7–5 µm). Sollys er kilden til al energi i økosystemerne. Den opfanges af klorofylmolekylerne og omdannes igennem fotosyntesen til kemisk energi, som er bundet i druesukker.

Hvad består solens lys af?

Lys er energi fra Solen. Den sender elektromagnetiske bølger ud i rummet, og de bølger som rammer Jorden, kaldes lys. Solen sender bølger ud med flere forskellige bølgelængder. En stor del af Solens lys kan slet ikke ses af menneskets øje.

Hvad er forskellen på UV lys og UV stråling?

UV-stråling bliver i daglig tale kaldt for UV-lys. Den største mænge UV-stråling kommer fra solen, som både udsender synlige og usynlige stråler. Solens usynlige stråler består både af varm infrarød stråling og af uv-stråling som hverken kan mærkes eller ses.

Hvad kan man se med UV lys?

Uv-strålingen fra solen består af uva-, uvb- og uvc-stråler. De tre typer uv-stråling har forskellig bølgelængde. Ozonlaget sørger for, at den farligste uvc-stråling ikke når jordens overflade. Uvb-strålerne giver solbrændthed og solskoldning, men uva-strålerne giver også huden farve.

Hvordan fungere lys?

Leksikon: Lys er synligt lys Klassisk set siger fysikerne, at elektromagnetisk stråling udbreder sig som bølger - og størrelsen på bølgerne (bølgelængden) afgør, hvilken form for elektromagnetisk stråling der er tale om. Når lys beskrives som bølger, betegnes bølgelængden som afstanden mellem to bølgetoppe.

Hvad er der stråling i?

Strålingen kommer blandt andet fra de elektriske apparater, vi omgiver os med i hverdagen, fra solens uv-stråler og fra radioaktiv stråling. På siderne her kan du læse om de forskellige former for stråling og om sandsynligheden for, at de er kræftfremkaldende.

Hvad er Lyspartikel?

Lyskilden er et såkaldt kvantepunkt, som er en specielt designet nanoskopisk lyskilde, der kan udsende fotoner. « »Fotonerne spredes i alle retninger og kastes frem og tilbage i forskellige retninger. Men fotoner er ikke bare lyspartikler, de er også bølger, og bølger påvirker hinanden.

Hvad er UV C lys?

UV-lys virkemåde UVC behandling er en effektiv desinfektionsform i luft, væsker og på overflader. Når UVC strålerne rammer mikroorganismerne og trænger ind i cellen, ødelægges Dna´et i cellerne og forhindrer cellens evne til at reproducere.

Hvad farve har UV lys?

UV-strålingen findes i det elektromagnetiske spektrum ved siden af den violette farve fra Solens lys. Derfor kaldes den ultra-violet, selvom mennesker ikke kan se den.

Hvad er godt ved UV-stråling?

Der er nogle fordele ved UV-stråling Og UV-stråling er ansvarlig for at øge mængden af melanin i vores hud - det brune pigment, der resulterer i en solbrun farve. Melanin absorberer både UVA- og UVB-stråling og omdanner energien til uskadelig varme - som beskytter huden mod DNA-beskadigelse.

Hvilke stråler findes der?

Det elektromagnetiske spektrum
 • Gammastråling.
 • Røntgenstråling.
 • Ultraviolet.
 • Synligt lys.
 • Infrarød stråling.
 • Radiobølger.

Hvad er Strålingsenergien?

Strålingsenergi er energi der udsendes eller absorberes i form af elektromagnetisk stråling. Elektromagnetisk stråling har en energi der afhænger af dens intensitet og frekvens. Man kan tænke på strålingen som bestående af masseløse partikler kaldet fotoner.