:

Hvad er en Kløvekæde?

Table of Contents:

 1. Hvad er en Kløvekæde?
 2. Er motorsav farlig?
 3. Hvorfor trækker min motorsav skævt?
 4. Hvordan bruger man en motorsav?
 5. Hvilken fil til 3 8 kæde?
 6. Hvor gammel skal man være for at bruge motorsav?
 7. Hvornår skal man have Motorsavskursus?
 8. Hvor ofte skal en kædesav slibes?
 9. Hvilken kæde til motorsav?
 10. Kan ikke starte min motorsav?
 11. Hvilken Stihl motorsav?
 12. Kan man bruge motorolie til kædesav?
 13. Hvor stram skal kæden på en motorsav være?

Hvad er en Kløvekæde?

Kløvekæderne gør det nemmere at save på langs af træet og samtidig få et fint resultat. Minimerer også belastningen af motorsaven. Oplagt til brug sammen med vores mini savværk. Denne type kæde slibes med 4,8 mm fil.

Er motorsav farlig?

Motorsaven er et meget farligt værktøj. De skader, der sker i forbindelse med brug af motorsav er ofte meget alvorlige. I dette Videnblad gennemgås nogle helt basale sikkerhedsforhold, som nedsætter risikoen for ulykker. Piktogram der viser, at jakke/bukser/støvler er godkendt som sikkerhedsudstyr.

Hvorfor trækker min motorsav skævt?

Filevinklen skal være ens på begge sider af saven. Er vinklen uens, vil man save skævt og slide unødigt på kæde og sværd. Filevinklen kan kontrolleres ved at sætte en magnetisk klods med påtegnede vinkelstreger på siden af sværdet under filingen.

Hvordan bruger man en motorsav?

Regler for sikker brug af motorsaven Fjern aldrig sikkerhedsskjoldet på motorsaven. Brug begge hænder til at holde på motorsaven. Venstre hånd skal altid holde på savens forreste håndtag, så du kan styre saven. Stå sikkert på fødderne og sørg for, at der er tilstrækkelig plads omkring dig.

Hvilken fil til 3 8 kæde?

5,5mm fil bruges til . 404" kæder til de helt store save, mange bruger dog også denne på 3/8 prof kæder.

Hvor gammel skal man være for at bruge motorsav?

Når du er 15-18 år og har afsluttet 9. klasse, må du arbejde med maskiner, der ikke er farlige. Du må arbejde med de følgende maskiner, hvis maskinerne er afskærmede, og du ikke kan komme i berøring med de bevægelige og bearbejdende dele, når maskinerne er i drift.

Hvornår skal man have Motorsavskursus?

Certifikatet skal fornyes hvert 4. år. Kurset er ikke lovpligtigt, men for at kunne arbejde sikkert med motorkædesav skal man kende til savens sikkerhedsmæssige funktion og til de særlige ulykkes- og sundhedsfarer, der er ved brug af saven.

Hvor ofte skal en kædesav slibes?

Hvis du bruger en kædesav det meste af dagen, vil det være passende at skærpe kæden med en fil, hver gang du fylder brændstof på. Det er nemmere at skærpe lidt, men ofte, i stedet for at vente længe med at file. Du opnår også større præcision og arbejder mere effektivt.

Hvilken kæde til motorsav?

Når du vælger kæde, skal du først have styr på deling, mål og antal af drivled. Når man kender disse, drejer alt andet sig om, hvad man foretrækker. Delingen er den gennemsnitlige afstand mellem to nitter i savkæden. Værdien (1/4", 0,325", 3/8" og 0,404") vises almindeligvis på sværdet.

Kan ikke starte min motorsav?

Hvis motorsaven ikke starter, bliver du nødt til det tøm karburatortanken og fyld den med en passende blanding. Det er også muligt, at den benzin, du bruger, ikke svarer til producentens anbefalinger. Som et resultat starter din motorsav ikke, og du vil ikke være i stand til at vedligeholde dine grønne områder.

Hvilken Stihl motorsav?

Stihl MSA 200 C er testens bedste motorsav i testen....Det er enkelt at vedligeholde MSA200C.
 • Oliepåfyldningen sker bag et kliklåg, som du rykker til side.
 • Batteriet er fjederbelastet, så det er nemt at tage ud og sætte i.
 • Kædestrammeren er let at komme til - uden brug af værktøj.

Kan man bruge motorolie til kædesav?

- Motorsavsolien og smøringen har en stor effekt på, hvordan en motorsav præsterer, og hvor længe den holder, siger Lars Strandell, underviser og produktspecialist hos Husqvarna. - En del bruger brugt motorolie fra bilen. Det er en meget effektiv måde at forkorte motorsavens levetid på.

Hvor stram skal kæden på en motorsav være?

Kæden skal være præcis så stram, at den har kontakt til undersiden af sværdet. Når kæden er strammet tilpas, skal sværdet fastholdes med sværdmøtrikkerne. Vær opmærksom på at nye kæder strækker sig.