:

Hvad hedder Odins spyd?

Table of Contents:

 1. Hvad hedder Odins spyd?
 2. Hvad betyder Odins tilnavn YGG?
 3. Hvordan ser Freja ud?
 4. Hvem fik Odins øje i pant?
 5. Hvad hedder Odins sværd?
 6. Hvad hedder Odins to ravne?
 7. Hvem dræber Odin?
 8. Hvad hedder Thors kone?
 9. Hvorfor ofrede man til Odin?
 10. Hvem er Idun?
 11. Hvad betyder YGG?
 12. Hvad betyder navnet Munin?
 13. Er Thor og Odin brødre?
 14. Hvad for en gud er Freja?
 15. Hvad for en gud var Freja?

Hvad hedder Odins spyd?

Gungner eller Gunger (nørrænt: gungnir "det rystende") var ifølge nordisk mytologi Odins altgennemborende, træfsikre spyd som Loke gav til Odin, da han skulle fungere som dommer i et væddemål mellem Loke og dværgene.

Hvad betyder Odins tilnavn YGG?

Han omtales i kilderne gerne med andre navne: hyppigt bruges tilnavnet Alfader, andre gange kaldes han Ygg (den frygtelige), et andet navn var Jolner, og under det optrådte Odin som julens gud. De mange navne afspejler de mange funktioner og roller Odin havde.

Hvordan ser Freja ud?

I de skriftlige overleveringer associeres Freja ofte med guld, og hun ejer halssmykket Brísingamen. I norrøn kultur var rigdom og frugtbarhed nært forbundet, og hendes glæde for guld og smykker afspejlede hendes funktion som frugtbarhedsgud.

Hvem fik Odins øje i pant?

Mimer var verdens klogeste mand, for han fik sin klogskab ved at drikke af brøndens vand. Odin længes efter visdom så meget, at han gav sit ene øje i pant til Mimer, for at få lov til at drikke af brønden.

Hvad hedder Odins sværd?

Gram eller Balmung er det sværd, som Odin gav til helten Sigmund. Det var med det, Sigurd Fafnersbane nedlagde dragen Fafner. Det er fremstillet af smeden Vølund.

Hvad hedder Odins to ravne?

Vikingernes guder i den gamle tro - nordisk mytologi. Dragtnåle, der måske forestiller krigsguden Odin med sine to ravne. Odin fik sin information fra sine to ravne Hugin og Munin. De fløj hver dag ud i verden og observerede, hvad der skete.

Hvem dræber Odin?

Fenrisulven er dog så snu, at den kræver en af gudernes hånd i pant. Derfor lægger guden Tyr sin hånd i munden på ulven. Guderne får lænket Fenrisulven, men som hævn bider den Tyrs hånd af. Ved Ragnarok slipper Fenrisulven løs og dræber guden Odin i kamp, mens den selv dræbes af Odins søn Vidar.

Hvad hedder Thors kone?

I mytologien siges Thor at være søn af Odin og selve jorden. Han er gift med Sif og har sønnerne Magne og Mode, samt datteren Thrud.

Hvorfor ofrede man til Odin?

”Blót” var en slags gaveudveksling, hvor vikingerne ofrede til guderne, for at guderne skulle give noget igen. Det kunne for eksempel være at sikre gudernes velvilje i forbindelse med vejr, frugtbarhed eller krigslykke.

Hvem er Idun?

Idun (norrønt: Iðunn) er en nordisk gudinde, der i mytologien er associeret med æbler og ungdom. Hun optræder kun i få myter, hvoraf den vigtigste er Tjazemyten, der genfortælles i Yngre Edda. Hun omtales desuden i Ældre Edda.

Hvad betyder YGG?

Yggdrasilbetyder “Yggs hest”, og Ygg (= den skrækkelige) er et af Odins mange tilnavne. Når verdenstræet kaldes “Odins hest”, ligesom galgen kaldes “hængt mands hest”, henviser det til Odins selvofring, da han hængte sig for at vinde visdom.

Hvad betyder navnet Munin?

Munin er den ene af Odins to ravne i den nordiske mytologi. Navnet betyder 'erindringen'. Ravnene Hugin og Munin sidder på Odins skuldre og fortæller Odin alt, hvad de hører og ser ske i verden.

Er Thor og Odin brødre?

Hvem er Thor? Thor er Odins søn. Han er den stærkeste og mest populære af de nordiske guder. Han har et stort, rødt skæg og et hidsigt temperament.

Hvad for en gud er Freja?

Freja var kærligheds- og krigsgudinde Hun er den smukkeste af de kvindelige guder, og hun hersker i sin gård Folkvang i Asgård. Hun er kærlighedsgudinde, men også krigsgudinde. Hun er kyndig i kunsten sejd. Mange steder i Norden er opkaldt efter Frej.

Hvad for en gud var Freja?

Freja var kærligheds- og krigsgudinde Hun er den smukkeste af de kvindelige guder, og hun hersker i sin gård Folkvang i Asgård. Hun er kærlighedsgudinde, men også krigsgudinde. Hun er kyndig i kunsten sejd. Mange steder i Norden er opkaldt efter Frej.