:

Hvordan bliver man militærnægter?

Table of Contents:

 1. Hvordan bliver man militærnægter?
 2. Kan man komme ind i hæren hvis man har ADHD?
 3. Hvordan kommer man ind i militæret?
 4. Hvad skal man have med første dag i værnepligt?
 5. Hvad vil det sige at være militærnægter?
 6. Hvor gammel skal man være for at aftjene værnepligt?
 7. Hvad er kravene for at komme i hæren?
 8. Hvor høj skal man være for at komme i militæret?
 9. Kan jeg komme i militæret?
 10. Kan man komme i militæret som 16 årig?
 11. Hvad skal man have med som værnepligtig?
 12. Hvad laver man i beredskabet?
 13. Kan man komme i militæret som 17 årig?
 14. Er værnepligt frivilligt?

Hvordan bliver man militærnægter?

Ansøg om militærnægtertjeneste. Du skal ansøge om at aftjene din værnepligt som militærnægter senest otte uger efter, du har modtaget indkaldelsen til Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen. Ansøgningen skal sendes til Militærnægteradministrationen.

Kan man komme ind i hæren hvis man har ADHD?

Det betyder at hvis du tidligere har haft nogen form for psykisk lidelse, som for eksempel, depression, angst, skizofreni, personlighedsforstyrrelser, OCD, belastningsreaktion, PTSD eller opmærksomhedsforstyrrelse(ADHD), kan det have betydning for din helbredsgodkendelse.

Hvordan kommer man ind i militæret?

FORLØB
 1. HOLD ØJE MED INDKALDELSEN TIL FORSVARETS DAG. Indkaldelsen kommer i din e-Boks.
 2. DELTAG I FORSVARETS DAG. Find ud af, om du er egnet.
 3. VÆLG DIN UDDANNELSESRETNING. Du kan vælge mellem otte linjer.
 4. START VÆRNEPLIGTEN. Få sociale og faglige oplevelser.

Hvad skal man have med første dag i værnepligt?

De nødvendige papirer Bilag 1 og 2, oplysningsskema og helbredsskema i udfyldt stand (disse papirer får du udleveret før din første mødedag). Identifikation - i form af sygesikringsbevis og kørekort, hvis du har dette. DSB-stamkort med foto. Hvis du er mere interesseret i kørselsfradag, kan dette fravælges.

Hvad vil det sige at være militærnægter?

En militærnægter er en person, der har værnepligt, men af samvittighedsmæssige årsager ikke ønsker at aftjene værnepligten.

Hvor gammel skal man være for at aftjene værnepligt?

Tjenestetiden for værnepligtige i Forsvaret er normalt fire måneder, men med følgende undtagelser: for værnepligtige i Den Kongelige Livgarde er tjenestetiden 8 måneder. for værnepligtige i Gardehusarregimentets Hesteskadron 12 måneder.

Hvad er kravene for at komme i hæren?

Der er ikke noget adgangskrav og alle kan i princippet aftjene værnepligt. Men det kræver, at man bliver vurderet enten 'egnet' eller 'begrænset egnet' til værnepligtsuddannelsen.

Hvor høj skal man være for at komme i militæret?

Hvor høj skal jeg være? Du skal være minimum 155 cm høj for at blive bedømt egnet. Der er dog særlige krav til højden ved Den Kongelige Livgarde, 169 cm og Gardehusarregimentets Hesteskadron max 190 cm.

Kan jeg komme i militæret?

Hvem passer ind i værnepligten? Der er værnepligt for alle mænd i Danmark, og kvinder har ret til at lave en aftale på værnepligtslignende vilkår. Det betyder, at alle danske mænd med fast ophold i Danmark automatisk indkaldes til Forsvarets dag (tidligere kaldt session), det år, hvor de fylder 18 år.

Kan man komme i militæret som 16 årig?

Mænd og kvinder kan antages til frivillig, militær tjeneste med henblik på uddannelse i forsvaret. For langt de fleste af disse uddannelser er alderskravet 18 år på mødetidspunktet, for nogle få 19 år. Kun for konstabeluddannelsen kan ansættelse som 17 årig komme på tale.

Hvad skal man have med som værnepligtig?

Værnepligt
 • Værnepligtsuddannelsen kaldes Basisuddannelsen og indeholder blandt andet våbenuddannelse, felttjeneste, førstehjælp, brandbekæmpelse og miljøuddannelse. ...
 • Danske kvinder har ikke, på samme måde som danske mænd, værnepligt.

Hvad laver man i beredskabet?

Som uddannet inden for Beredskabsstyrelsen kan du arbejde med alle former for beredskab, dvs. forebyggelse, begrænsning og afhjælpning af skader i forbindelse med ulykker og katastrofer. Du vil typisk kunne søge job hos Beredskabsstyrelsen, Falck eller i de kommunale beredskaber.

Kan man komme i militæret som 17 årig?

Mænd og kvinder kan antages til frivillig, militær tjeneste med henblik på uddannelse i forsvaret. For langt de fleste af disse uddannelser er alderskravet 18 år på mødetidspunktet, for nogle få 19 år. Kun for konstabeluddannelsen kan ansættelse som 17 årig komme på tale.

Er værnepligt frivilligt?

Uanset hvilket nummer, du trækker, har du mulighed for at melde dig frivilligt og indgå aftale om værnepligt – faktisk er godt 99 % af alle værnepligtsaftaler i dag indgået frivilligt. En aftale om værnepligt giver dig størst mulig indflydelse på, hvor og hvornår du vil tage værnepligtsuddannelsen.