:

Hvad hedder overarmen?

Table of Contents:

 1. Hvad hedder overarmen?
 2. Hvor i kroppen sidder humerus?
 3. Hvad er humerus?
 4. Hvorfor har jeg ondt i armen?
 5. Hvor sidder overarmen?
 6. Hvor ligger underarmen?
 7. Hvad er den Scapulohumerale rytme?
 8. Er skulderleddet et ægte led?
 9. Hvad betyder humerus fraktur?
 10. Hvad er Suprakondylær?
 11. Hvad skal man gøre hvis man har ondt i armen?
 12. Hvordan føles en blodprop i armen?
 13. Hvad er scapula?
 14. Hvad hedder midten af armen?
 15. Hvilke muskler er der i underarmen?

Hvad hedder overarmen?

Anatomi: Musklerne forpå overarmen (brachium) omfatter 3 muskler. De to af musklerne bøjer albueleddet (M biceps brachii, M brachialis), mens den 3. muskel (M coracobrachialis) fører armen ind mod kroppen (adduktion).

Hvor i kroppen sidder humerus?

Humerus er den latinske betegnelse for overarmsknoglen. Det er således den knogle, der stabiliserer overarmen. Den danner led i skulderen med skulderbladet (scapula), (articulatio humeri (el. glenohumeralis)); et såkaldt ægte kugleled, som gennem sine frihedsgrader sikrer armens alsidige bevægelsesmuligheder.

Hvad er humerus?

Anatomi: Overarmsknoglen (humerus) består af ledhovedet (caput), halsen (collum), den lange rørknogle (corpus) og den leddannende del i albuen (epicondylus). Årsag: Ved direkte fald på skulderen eller fald på strakt arm kan der opstå brud på overarmsknoglen.

Hvorfor har jeg ondt i armen?

Smerte i armene kan være et symptom på en blodprop i hjertet, selvom mange ikke forbinder de to. Hvis dine smerter skyldes en blodprop i hjertet, beskriver de fleste dem som en sovende, klemmende eller strammende smerte, der typisk mærkes i venstre arm.

Hvor sidder overarmen?

Arm, den del af overekstremiteten, der forbinder skulderbæltet med hånden. Armen er sammensat af to segmenter: overarmen (brachium) og underarmen (antebrachium), med en indbyrdes ledforbindelse gennem albuen.

Hvor ligger underarmen?

Underarmen (lat. antebrachium) omfatter overekstremitetsregionen mellem albuen og håndleddet. Underarmsregionen er homologt med underbensregionen, som omfatter underekstremitetsregionen mellem knæleddet og anklen. Underarmen består af de to lange rørknogler, albuebenet (ulna) og spolebenet (radius).

Hvad er den Scapulohumerale rytme?

Den scapulohumerale rytme er et koncept, der beskriver bevægelsesforholdet mellem skulderbæltet og skulderleddet. De første 30 grader af bevægelse i skulderleddet, er det kun skulderleddet der bevæger sig. Men efter de 30 grader roterer scapula 1 grad opad for hver 2 grader af fleksion i skulderleddet.

Er skulderleddet et ægte led?

Humeroskapulærleddet, eller skulderleddet, er et kugleled. Kuglen er den øvre, afrundede del af overarmsknoglen, og ledskålen er den skålformede del af skulderbladet, kaldet glenoidal hulen, hvor kuglen passer ind. Leddet gør det muligt at bevæge armen i cirkulære bevægelser, både fremad og ud fra kroppen.

Hvad betyder humerus fraktur?

Brud på overarmsknoglen opstår oftest ved fald direkte på skulderen eller fald på strakt arm. Bruddet kan ske alle steder på overarmsknoglen, men det ses oftest med brud midt på den lange rørknogle (corpus) og gennem overarmshalsen (collum).

Hvad er Suprakondylær?

Suprakondylær humerusfraktur er hos børn en hyppigt forekommende fraktur. Normalanatomien er således, at man skal iagttage, at 1/3 af capitulum skal ligge anteriort for en linie lagt sv. t. forlængelsen af corpus humeris forreste afgrænsning.

Hvad skal man gøre hvis man har ondt i armen?

Hvordan behandles muskelsmerter?
 1. Medicin: Symptomerne kan lindres ved almindelig smertestillende medicin. ...
 2. Fysiurgisk behandling: Varme, massage og anden såkaldt bløddelsbehandling har ofte en kortvarig lindrende effekt.
5. okt. 2017

Hvordan føles en blodprop i armen?

Blodprop i armens arterier: Når man får en blodprop i arterien, opleves typisk først stærke smerter efterfulgt af nedsat bevægelighed og følelse i armen samtidigt med, at armen bliver kold og bleg (senere blålig).

Hvad er scapula?

De tre knogler, som udgør skulderleddet, er kravebenet (clavicula), skulderbladet (scapula) og overarmsknoglen (humerus). Skulderen har to led, som samarbejder for at sikre armens bevægelser.

Hvad hedder midten af armen?

Albue, cubitus, forbindelsen mellem over- og underarm. Det spidse fremspring på albuens bagside sidder på albuebenet (ulna) og kaldes olecranon.

Hvilke muskler er der i underarmen?

Dine armes muskler starter ved de stærke deltaskuldermuskler og fortsætter med overarmens biceps og triceps, og til sidst underarmens håndledsstrækkere og håndledsbøjere. Hvor overarmens og skulderens muskler er i fokus hos de fleste, der styrketræner, så er underarmen mindre interessant for mange.