:

Hvordan tegner man plantegning?

Table of Contents:

 1. Hvordan tegner man plantegning?
 2. Hvem kan lave en plantegning?
 3. Hvem kan lave plantegning?
 4. Hvordan læser man plantegninger?
 5. Hvad betyder tegn på plantegning?
 6. Hvad er 3D tegning?
 7. Hvor kan jeg finde en plantegning over mit hus?
 8. Hvordan tegner man en tilbygning?
 9. Hvad er en Byggetegning?
 10. Hvorfor laver man en plantegning?
 11. Kan man finde plantegninger?

Hvordan tegner man plantegning?

Lav din egen plantegning
 1. Begynd i et rum og mål væggene op og noter målene. ...
 2. Mange plantegninger bruger størrelsesforholdet 1:100. ...
 3. Tegn nu det første rum på dit papir. ...
 4. Følg nu samme procedure for resten af boligens rum, og husk også at indtegne søjler, toiletter, bade og andre elementer, der står fast.

Hvem kan lave en plantegning?

For en brugbar og professionel plantegning i forbindelse med byggeri bør man dog i mange tilfælde kontakte en arkitekt, som har styr på hver en brøkdel af en millimeter af din plantegning. Arkitekten har overblik over detaljerne og kan udarbejde den mest dækkende og brugbare plantegning for dig.

Hvem kan lave plantegning?

Der er tusindvis af ejendomsmæglere, boligfotografer og indretningsdesignere som bruger RoomSketcher til at lave plantegninger og indretningsdesign online. Du kan enten tegne selv eller bestille en færdig plantegning direkte fra os. Med RoomSketcher kan hvem som helst skabe fantastiske 3D-visualiseringer.

Hvordan læser man plantegninger?

Den tekniske plantegning kan for eksempel vise:
 1. Helt præcise, målfaste opmålinger af vægge, vinduer osv.
 2. Hvilke vægge er bærende, så man ved, hvilke der kan rives ned i en ombygning, og hvilke der ikke kan.
 3. Rumbetegnelser.
 4. Eventuelle tagudhæng på bygningen.
18. apr. 2021

Hvad betyder tegn på plantegning?

Plantegningen er en af dine hovedtegninger, som viser, hvordan dit hus er organiseret og ikke mindst, hvordan det vil fungere. Det er derfor ikke bare rummenes størrelser som er vigtig, men også hvilken måde de er sat sammen på. En plan er en tegning, som viser en etage i et hus, og laves for hver enkelt etage.

Hvad er 3D tegning?

I rumgeometri arbejder man ud fra et koordinatsystem. Når man tegner i 2D, anvender man koordinatsystemets x-akse og y-akse. Når man skal tegne i 3D, tilføjer man en ekstra akse, z-aksen, som peger opad.

Hvor kan jeg finde en plantegning over mit hus?

Der findes to hjemmesider, boligejer.dk og weblager.dk, hvor man højst sandsynligt kan finde sin plantegning. Hvis man dengang, man købte huset ikke har fået alle de nødvendige dokumenter med, er boligejer.dk en af hjemmesiderne, der kan hjælpe dig.

Hvordan tegner man en tilbygning?

En ny tilbygning bør passe til husets stil og udseende, være funktionel og være korrekt konstrueret og bygget. Dette kan man være sikker på, hvis man får hjælp fra en arkitekt i form af tegninger af tilbygningen, byggestyring og byggerådgivning.

Hvad er en Byggetegning?

Hvad indeholder bygningstegninger og -beskrivelse? Detaljerede målfaste oversigtstegninger (facader, planer, snit), som et byggefirma kan bygge efter. Detaljemappe med komplicerede bygningssamlinger.

Hvorfor laver man en plantegning?

En plantegning bruges især i forbindelse med byggeri, salg og udlejning. En plantegning giver en udefrakommende person - eksempelvis en håndværker, der skal bygge om for dig - et godt overblik over boligen. I forbindelse med nybyggeri, vil man altid udarbejde en eller flere plantegninger.

Kan man finde plantegninger?

Der findes to hjemmesider, boligejer.dk og weblager.dk, hvor man højst sandsynligt kan finde sin plantegning. Hvis man dengang, man købte huset ikke har fået alle de nødvendige dokumenter med, er boligejer.dk en af hjemmesiderne, der kan hjælpe dig.