:

Kan man sætte lysdæmper på LED?

Table of Contents:

  1. Kan man sætte lysdæmper på LED?
  2. Hvad er Triac dæmpning?
  3. Hvordan kan man se om en pære er dæmpbar?
  4. Hvordan virker en LED lysdæmper?
  5. Hvad er LR lysdæmper?
  6. Hvilken lysdæmper skal jeg vælge?
  7. Kan man dæmpe lysstofrør?
  8. Hvor mange lumen over spisebord?
  9. Hvilke pærer til lysdæmper?

Kan man sætte lysdæmper på LED?

Hvis du vil dæmpe dine LED-pærer, kræver det, at du har både LED-pærer, som er dæmpbare, men også en lysdæmper, som er egnet til LED-pærer. Herefter skal du installere lysdæmper og pærer, enten selv eller med hjælp fra din lokale elektriker, og voila, du har dæmpbare og økonomiske LED-pærer!

Hvad er Triac dæmpning?

Forkantstyring – triac lysdæmper Forkantstyring bruges normalt med glødelamper og kernetransformatorer, når man skal dæmpe halogenlamper. Forkantstyring skaber en hurtigt og stabil strøm i kredsløbet og stabiliserer desuden strømmen i kredsløbet direkte til lyskilden.

Hvordan kan man se om en pære er dæmpbar?

Symboler på emballagen vil vise om pæren er dæmpbar og hvilken type dæmper der skal anvendes. Hvis din LED pære blinker med mellemrum kan også skyldes, at din dæmper, selv om den er slukket, sender en lille smule strøm frem til lyskilden.

Hvordan virker en LED lysdæmper?

Overordnet set virker lysdæmperen som en regulering, der vha. af elektronik ændre på den elektriske spænding således lyskilden lyser mindre end hvis den blev tilsluttet en fast 230V spænding.

Hvad er LR lysdæmper?

1. Forkantsdæmpning af sinuskurven (LR-dæmpning) (Leading Edge - LE) Alle Civilight 230 volt dæmpbare LED pærer kører med Leading Edge teknologien (LR-dæmpning). Dette er den mest brugte metode på de ældre LK lysdæmpere, så bruger du denne type dæmper, vil du ikke opleve problemer.

Hvilken lysdæmper skal jeg vælge?

Valg af lysdæmper For alle dæmpere er der en begrænsning på hvor mange watt (hvor meget energi) den kan regulere, for en 1 modul vægmonteret lysdæmper ligger det typisk omkring 300-400 watt. Ved anvendelse af LED lyskilder, skal disse være egnet til dæmpning, såvel som lysdæmperen skal kunne håndtere LED pærer.

Kan man dæmpe lysstofrør?

Dæmpbar T8 LED lysstofrør Vi er nu klar med T8 LED lysstofrør med dæmpning. Her ser du vores store udvalg af lysstofrør med dæmpning. De tider er for længst forbi, hvor et lysstofrør ikke kunne meget andet end at lyse.

Hvor mange lumen over spisebord?

lumen er en god lysstyrke i køkkenet og over spisebordet, mens 470 lumen er godt i stuen, og 250 lumen er godt i soveværelset. På sparenergi.dk kan du læse mere om, hvad lumen svarer til i watt, og sammenligne de forskellige lyskilder.

Hvilke pærer til lysdæmper?

Halogenpærer er det mest oplagte valg, hvis du har behov for at kunne dæmpe dine pærer i dine eksisterende lamper. Sparepærer og LED virker nemlig ikke altid med dine nuværende lysdæmpere. Når du dæmper din halogenpære, bruger den mindre strøm.