:

Hvornår skal man have erhvervskort?

Table of Contents:

 1. Hvornår skal man have erhvervskort?
 2. Hvordan scanner jeg mit kørekort?
 3. Hvilke køretøjer giver kørekort kategori B ret til at føre?
 4. Hvor gammel må en lægeattest være?
 5. Er folde kørekort lovlige?
 6. Hvor gammel skal man være for at få erhvervskørekort?
 7. Hvorfor kan jeg ikke scanne mit pas til kørekort?
 8. Hvilke køretøjer må du føre med kategori B?
 9. Hvad er reglerne for styresystemet?
 10. Hvornår kan man få en lægeerklæring?
 11. Hvor længe gælder en Kørekortattest?
 12. Hvilke kørekort er gyldige?
 13. Hvornår skal man have kørekortet fornyet?
 14. Hvordan fornyer man sit erhvervskørekort?

Hvornår skal man have erhvervskort?

Erhvervskørekort til bus giver ret til erhvervsmæssig personbefordring af en personbil, som er indrettet til befordring af over 8 personer foruden føreren, hvilket bl. a. giver ret til turistbuskørsel.

Hvordan scanner jeg mit kørekort?

Kørekort-appen har en indbygget scanner. Denne scanner giver dig mulighed for at kontrollere andre kørekort-apps. Som digitalt bevis er scanning den eneste sikre måde at kontrollere kørekortet på. Så snart du har hentet appen, kan du bruge den til at kontrollere en andens Kørekort-app ved at scanne QR- kode.

Hvilke køretøjer giver kørekort kategori B ret til at føre?

B: Person- og varebil på indtil 3.500 kg og med plads til højst ni personer. C1: Lille lastbil på over 3.500 kg, men ikke over 7.500 kg. C: Stor lastbil på over 3.500 kg. D1: Lille bus med plads til over ni men højst 17 personer og med en længde på højst 8 meter.

Hvor gammel må en lægeattest være?

Husk den max. være 3 mdr. gammel fra udstedelsesdato ved indlevering til godkendelse hos borgerservice. Hvis Borgerservice ikke umiddelbart kan godkende din lægeattest, skal de videresende den og din ansøgning om kørekort til Politiets Administrative Center (kaldet PAC).

Er folde kørekort lovlige?

- Jeg har stadig det gamle foldekørekort, er det et krav at det skal ombyttes, eller duer det endnu, og hvor meget koster det nye? Svar:Kørekortet skal som udgangspunkt først ombyttes senest 18. januar 2033. Justitsministeriet kan dog bestemme, at den tvungne ombytning skal ske før denne dato.

Hvor gammel skal man være for at få erhvervskørekort?

Du skal være fyldt 21 år for at udstedt et erhvervskørekort, og du skal have kørekort der er gyldigt for det køretøj du skal føre. For at få erhvervskørekort skal du op til en særlig køreprøve. Denne køreprøve kræver ikke nogen køreundervisning forud for prøven.

Hvorfor kan jeg ikke scanne mit pas til kørekort?

Det er blandt andet en iPhone 7 og nyere modeller samt Android-telefoner med Android 7.0 eller nyere udgaver af Googles mobilsoftware. Har du en ældre telefonen eller slet ingen mobiltelefon, kan du ikke scanne dit pas med din telefon nu. Men du kan få hjælp i Borgerservice i din kommune.

Hvilke køretøjer må du føre med kategori B?

Hvad du køre med Kørekort B?
 • Personbil med op til 9 pladser, inklusiv føreren og en samlet totalvægt på maksimalt 3.500 kg.
 • Varebil – så længe totalvægten (det vil sige inklusive last) ikke overstiger 3.500 kg.
 • Personbil (eller varebil) med anhænger.

Hvad er reglerne for styresystemet?

Start motoren hvis bilen har servostyring. Bevæg rattet hurtigt frem og tilbage i små ryk og se efter at venstre forhjul bevæger sig. For at kontrollere ratslør på højre forhjul, skal du bede din sagkyndige bevæge rattet og du skal gå over til det højre forhjul og se at det bevæger sig.

Hvornår kan man få en lægeerklæring?

Såfremt du ønsker lægefaglig dokumentation for medarbejderens sygdom, kan du kræve en såkaldt friattest, hvor lægen bekræfter, at medarbejderen er fraværende på grund af sygdom. Denne erklæring kan kræves fra 1. sygedag. Du skal være opmærksom på, at du som arbejdsgiver er forpligtet til at afholde udgifterne hertil.

Hvor længe gælder en Kørekortattest?

Der skal udfyldes en lægeattest i forbindelse med erhvervelse eller generhvervelse af kørekort. Lægeattesten skal udfyldes at ansøgerens egen læge og den er gyldig i 3 måneder.

Hvilke kørekort er gyldige?

Kørekort af EF- eller EU-modellen, der er udstedt før den 19. januar 2013, er fortsat gyldige og bevarer indtil videre den gyldighedsperiode, som er anført på kortet. Alle kørekort skal dog senest 18. januar 2033 være ombyttet til den nye EU-kørekortmodel, som til forveksling ligner et kreditkort.

Hvornår skal man have kørekortet fornyet?

Kørekort udstedt før 19. januar 2013 er normalt gyldigt, indtil du fylder 70 år og skal fornys derefter. For de fleste ældre bilister gælder derfor, at deres kørekort er til fornyelse første gang, når de bliver 70 år. Kørekortet bliver ved fornyelsen som udgangspunkt gældende i 15 år fra udstedelsesdatoen.

Hvordan fornyer man sit erhvervskørekort?

Du skal altid vedlægge en lægeattest, hvis du skal forny et kørekort i kategorierne C1, C1/E, C, C/E, D1, D1/E, D og D/E, samt kørekort til erhvervsmæssig personbefordring: C1 og C (lille og stor lastbil) C1/E, C/E, D1/E, D/E (henholdsvis lille lastbil, stor lastbil, lille bus og stor bus med stort påhængskøretøj)