:

Hvad er et Adresseringsnavn?

Table of Contents:

  1. Hvad er et Adresseringsnavn?
  2. Hvor mange hedder Adam i Danmark?
  3. Hvor mange hedder Hansen?
  4. Hvor stammer mit mellemnavn fra?
  5. Kan jeg få min mands mellemnavn?
  6. Hvor kommer navnet Adam fra?
  7. Hvor mange har fået navnet?
  8. Hvorfor står mit mellemnavn som fornavn?

Hvad er et Adresseringsnavn?

Et kaldenavn – eller adresseringsnavn – er det navn, du gerne vil kaldes, selvom det ikke er dit fulde navn. Hvis du fx hedder Anna Marie Jensen, men kun kaldes Anna Jensen, kan du registrere det som dit kaldenavn hos borgerservice.

Hvor mange hedder Adam i Danmark?

Statistikdokumentation
NrNavnAntal
38Milas97
39Johan95
40Vincent94
41Adam90

Hvor mange hedder Hansen?

1. januar 2022
1Nielsen236.397
2Jensen233.713
3Hansen197.548
4Andersen150.161
5Pedersen149.643

Hvor stammer mit mellemnavn fra?

Mellemnavn refererer til navne, som ikke en del af hverken fornavnet eller efternavnet. I Danmark, Norge og Sverige anvendes ofte navne der oprindeligt er efternavne, for eksempel ens mors pigenavn eller efternavnet på en anden nylig forfader (for eksempel en bedsteforælder).

Kan jeg få min mands mellemnavn?

Et navn, der står på listen over frie efternavne, kan tages af enhver som efternavn eller mellemnavn. Et efternavn er beskyttet, hvis navnet bæres af 2.000 personer eller færre, som efternavn. Du kan normalt ikke tage et beskyttet efternavn – dog kan der i nogle tilfælde være undtagelser.

Hvor kommer navnet Adam fra?

Adam er afledt fra hebraisk, hvor det betyder menneske. Det kan også betyde at være rød og henfører da til den menneskelige hudfarve (europæisk). På assyrisk betyder adamu "at skabe". På hebraisk betyder adamah "jord".

Hvor mange har fået navnet?

Seneste nyt om Navne I 2021 fik 6.281 personer et nyt fornavn. Det var det højeste antal siden navneloven blev lavet om i 2006, hvor 6.315 personer skiftede fornavn. To ud af tre, der fik et nyt fornavn i 2021, var kvinder.

Hvorfor står mit mellemnavn som fornavn?

Mellemnavn er en placering – man kan placere et fornavn eller et slægtsnavn som mellemnavn. Oprindeligt er definitionen af et mellemnavn 'Et navn, der kan tages som efternavn', men med den nye navnelov fra 2006 er det også muligt at have et godkendt fornavn som mellemnavn.