:

Hvilken farve skal jeg vælge til stuen?

Table of Contents:

  1. Hvilken farve skal jeg vælge til stuen?
  2. Hvilken væg skal være mørk?
  3. Hvilken hvid farve til vægge?
  4. Hvilken farve skal min væg have?
  5. Hvordan ser farven ud på min væg?

Hvilken farve skal jeg vælge til stuen?

De mørke farver signalerer ro, mens de lyse farver signalerer aktivitet. Og vi har alle sammen brug for begge former for energi. Kan du godt lide lyse farver, som eksempelvis gul, lysegrå eller lyserød, kan det synes oplagt at bruge dem i de rum i dit hjem, hvor du er social og aktiv sammen med venner og familie.

Hvilken væg skal være mørk?

Et godt valg er at male en væg over for vinduet eller én af endevæggene i rummet. Vil du eksempelvis male din væg i en mørk farve, kan det blive dunkelt, hvis lyset ikke rammer væggen. Maling af en enkelt væg kan også have den effekt, at et bestemt område i rummet opdeles og adskilles mere tydeligt.

Hvilken hvid farve til vægge?

Hvis du skal vælge hvide farver til dine vægge, kan det derfor være en god idé at matche din hvide farve herpå, så de arbejder sammen med den hvide RAL 9010. Her er modehvid et godt valg. Vil du gerne have gyldne, kalkhvide vægge, findes der en anden hvid RAL-farve, der passer bedre.

Hvilken farve skal min væg have?

Der er dog en række overordnede principper, som er gode at tage udgangspunkt i: Lyse farver kan få rum til at virke større. Hvis et rum er mørkt, kan det være en god idé at bruge lyse farver, der reflekterer lyset, så det føres længere ind i rummet. Mørke vægge kan få rummet til at synes mindre.

Hvordan ser farven ud på min væg?

Det eneste du skal gøre er at tage et foto af det, du skal have malet, og så vælge en farve i app'en. Når du har peget på det område på fotoet, som skal males skifter app'en automatisk den oprindelige farve ud med den nye. Vinduerne har hidtil været malet i helt traditionelle farver.