:

Kan man slibe epoxy?

Table of Contents:

 1. Kan man slibe epoxy?
 2. Hvad kan epoxy ikke tåle?
 3. Hvordan fjerner man epoxy gulv?
 4. Kan Epoxygulv tåle vand?
 5. Hvordan fjerner man epoxy maling?
 6. Kan man polere epoxy?
 7. Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?
 8. Hvor giftigt er epoxy?
 9. Hvad kan opløse epoxy?
 10. Hvordan fjerner man resin?
 11. Er epoxy vandtæt?
 12. Hvornår må man gå på epoxy gulv?
 13. Hvordan polerer man resin?
 14. Hvordan arbejder man med resin?
 15. Er epoxy og resin det samme?

Kan man slibe epoxy?

Gulvet skal rengøres og slibes Uanset typen af gulv, du vil male med epoxymaling, skal du rengøre det grundigt først. Derefter skal du slibe det, så overfladen bliver mat, og epoxyen kan hænge fast. Er der revner eller sprækker i dit gulv, skal du fylde dem ud med spartel først.

Hvad kan epoxy ikke tåle?

I en garage sker der ofte lidt af hvert, der er hårdt for gulvet. Hvis du parkerer biler eller motorcykler i garagen, skal gulvet kunne klare det - og det kan et epoxy gulv. Husk dog at epoxy maling ikke kan bruges udendørs, da det ikke tåler direkte UV-stråler fra solen. Din garage skal derfor være lukket.

Hvordan fjerner man epoxy gulv?

Sådan et gulv kan du kun få af med en grov slibning. Der findes også behandlinger som beskriver diverse syreafrensninger, men der skal rigtig kradse syrer til, så det må jeg på det kraftigste advare imod(!) Ved grovslibning mener jeg ikke sandpapir, som sådan, men nærmere diamantslibere etc.

Kan Epoxygulv tåle vand?

De fleste tror, at epoxymalinger over en kam holder som bare pokker. I virkeligheden kan epoxy være sammensat af flere hundrede forskellige typer baser og hærdere og endnu flere typer fyldstoffer, pigmenter og hjælpestoffer.

Hvordan fjerner man epoxy maling?

Epoxybelægningen fjernes ved hjælp af et industrielt slibemaskine for at få en ren overflade. Som klient står du nu ved en skillevej. Påfører du igen epoxy-belægningen (ja, den der holdte så dårligt sidste gang), eller går fremtiden i møde med et BECOSAN®-gulv.

Kan man polere epoxy?

TopFinish 2 er et poleringsmiddel, specifikt udviklet til hård plast som epoxy resin. Skal bruges på en glat og blank overflade. Har overfladen ridser, skal de være meget små og fine, ikke ridser fra sandpapir eller grov polering. brug i stedet NW1 til grov polering og herefter TopFinish 2.

Hvad kan man bruge i stedet for epoxy?

Epoxy ikke den eneste mulighed, hvis du vil have et blankt, fugefrit og slidstærkt gulv i stærke farver. Du kan også vælge gulve af polyurethan og acryl, der har de samme egenskaber og går under fællesbetegnelsen hærdeplast.

Hvor giftigt er epoxy?

Når først epoxy er fuldt hærdet, er den ufarlig. Men er farlig ved hudkontakt, indtil den er fuldt hærdet, da der er risiko for hudeksem og allergi. Eksem, som opstår på grund af hudkontakt med epoxy, viser sig som rødme og udslæt. Huden kan svulme op, og der kan dannes væskefyldte blærer.

Hvad kan opløse epoxy?

RRS er udviklet til at blødgøre og opløse hærdede støbemasser såvel på coating udstyr som til reparation på coatede materialer. Opløser såvel epoxy- som polyurethan masser og lakker. - RRS muliggør fjernelse af epoxy, polyuretan og andre støbemasser. - RRS kan bruges til rensning af beholdere, værktøj og jigs.

Hvordan fjerner man resin?

BRUG IKKE opløsningsmidler til at fjerne epoxy fra huden. Brug umiddelbart efter hudkontakt med resin, hærdere, slibestøv fra epoxy og/eller opløsningsmidler WEST SYSTEM 820 Rensecreme til den første afvaskning efterfulgt af vask med sæbe og varmt vand.

Er epoxy vandtæt?

Epoxy er fremragende som overfladebehandling. Det er fuldkommen vandtæt, gennemsigtigt og fylder pore og ridser ud, så du får en glat og tæt overflade. Med den rigtige behandling, undgår du også nemt luftbobler eller utætheder. Der er dog kun ganske få epoxy-produkter, som er 100% UV-stabile.

Hvornår må man gå på epoxy gulv?

Efter 24 timer er gulvet så tørt, at du kan på det. Du skal dog være opmærksom på, at det de første dage vil være sårbart for ridser.

Hvordan polerer man resin?

– du skal holde polermaskinen i bevægelse (flytte rundt med den, så du undgår at opbygge for meget varme samme sted). – vi anbefaler dig at bruge en blød/medium blød (blå) poleringspude. ◦ med håndkraft, polerer du med runde bevægelser, indtil du er tilfreds med resultatet.

Hvordan arbejder man med resin?

Resin er en stærk lak, der skaber en glas-agtig overflade....Instruktioner
 1. Afmål lige store portioner af resin og hærder. ...
 2. Bland de to dele grundigt sammen med rørepinden i 2 minutter. ...
 3. Hæld blandingen over i et nyt glas og tag en ny rørepind og bland i 1 minut. ...
 4. Nu er du klar til at bruge blandingen.

Er epoxy og resin det samme?

Resin betyder harpiks og er en plastlignende tokomponents-epoxy, som minder om den virkelige vare. Resin og hærder giver en glasklar epoxy, og ved at tilsætte pigment er det kun fantasien, der sætter grænser for farven og produktet. Arbejdet med resin er både let og besværligt.