:

Hvordan laver man terrasser?

Table of Contents:

 1. Hvordan laver man terrasser?
 2. Hvordan laves fundament til træterrasse?
 3. Hvorfor er der riller i terrassebrædder?
 4. Hvor meget udvider terrassebrædder sig?
 5. Hvad koster 50 kvm træterrasse?
 6. Hvordan laver man en hævet terrasse?
 7. Hvordan tilpasser man en Træflise?
 8. Hvilken størrelse strøer til træterrasse?
 9. Hvilken side skal vende op på terrassebrædder?
 10. Hvilket træ er bedst at bruge til terrasse?
 11. Hvor tæt skal terrassebrædder ligge?
 12. Hvor meget udvider trykimprægneret træ sig?
 13. Hvad koster 60 kvm træterrasse?
 14. Hvad koster 60 m2 terrasse?
 15. Hvad koster en træterrasse pr m2?

Hvordan laver man terrasser?

Sørg for at vælge et sted med sol og læ, når terrassens plads skal findes.
 1. Planlægning af placering. ...
 2. Lav en skitse af terrassen. ...
 3. Bestilling af materialer. ...
 4. Etablering af underliggende trækonstruktion. ...
 5. Montering af terrassebrædder.
21. feb. 2020

Hvordan laves fundament til træterrasse?

Der er flere måder, du kan lave fundamentet til din træterrasse på. Er det en lav træterrasse, kan du nøjes med at hæve den med et par solidt lagte fliser - forankret med et par stolpespyd i hjørnerne til at stabilisere konstruktionen.

Hvorfor er der riller i terrassebrædder?

Den anden metode er rillede terrassebrædder, som også modvirker faldulykker -– men kun delvist. For der er den bagdel ved rillebrædder, at de er glatte, når man går på langs af rillerne. Og er rillerne helt eller delvist fyldt op af snavs, er det lige så glat som et fladt terrassebræt.

Hvor meget udvider terrassebrædder sig?

3-8 mm. Det er den afstand, du skal have mellem terrassebrædderne i din træterrasse. Afstanden sikrer, at der ikke kommer til at ligge vand oven på terrassen, og at træet kan udvide sig og trække sig sammen.

Hvad koster 50 kvm træterrasse?

En terrasse på 50 kvadratmeter i trykimprægneret træ koster ca. 65.000 kr....Priseksempel på 50 kvadratmeter træterrasse: 65.000 kr.
 • Tømrerarbejde: 42.500 kr.
 • Materialeudgifter (brædder, stolpebæringer, skelet, skruer mm.) 12.500 kr.
 • Eventuel udgravning: 10.000 kr.

Hvordan laver man en hævet terrasse?

Hvis du laver en hævet træterrasse, skal den hvile på en konstruktion af stolper, der er støbt ned i jorden med beton. Hvis terrassen ikke er hævet, kan du lægge en fiberdug og derefter grus. Det træ, der er i kontakt med jorden, bør være trykimprægneret træ (NTR Klasse A).

Hvordan tilpasser man en Træflise?

Træfliserne. Når du skal lægge træfliser, skal du glemme alt om linjer, forbandt og systemer. De skal bare ligge blandet store og små i et ustruktureret mønster. Det gør du nemmest ved ikke at kigge på fliserne, før du lægger dem - tag blot en, og læg den, men sørg for, at de ligger så tæt som muligt.

Hvilken størrelse strøer til træterrasse?

Trykimprægnerede brædder til strøer, 45 x 95 mm. Også her varierer priserne, så se dig for. Du skal bruge mange meter, for strøerne skal placeres med maksimalt 600 mm afstand. Trykimprægnerede dækbrædder (brune), mm.

Hvilken side skal vende op på terrassebrædder?

Da træ er et levende materiale, kan det med tiden krumme. Det er derfor meget vigtigt, hvordan du vender terrassebrædderne. De skal nemlig "smile" med kernesiden oppe. Kig på årerne - de omkranser kernesiden cirkulært og skal derfor bue opad.

Hvilket træ er bedst at bruge til terrasse?

Trykimprægneret fyr er i særklasse det mest solgte træ til træterrasser. Med god grund, for holdbarheden er høj, selvom træet er ret blødt. Selv hvis træet ikke behandles, kan det holde 15-25 år. ThermoWood er varmebehandlet.

Hvor tæt skal terrassebrædder ligge?

For at træet kan bevæge sig frit ved ændring af temperatur og fugtighed, skal der være en afstand på 5-8 mm mellem brædderne. Husk afstand mellem mur og det første bræt. Brug snor, for at sikre den korrekte afstand. Vær opmærksom på at brædderne sjældent er helt lige.

Hvor meget udvider trykimprægneret træ sig?

Samtidig skal du være opmærksom på, at kompositbrædder udvider og trækker sig sammen. Det skal du endelig huske – særligt hvis din terrasse er helt op til huset. Regn med, at et bræt på tre meter vil give sig op til 1 cm. En anden vigtig ting: De første 2-3 måneder vil brædderne miste lidt af farven.

Hvad koster 60 kvm træterrasse?

Du skal forvente, at prisen på en træterrasse i standard kvalitet starter fra 1200 kr. pr. m2. Det træ du vælger, er helt afgørende for, hvad din træterrasse koster.

Hvad koster 60 m2 terrasse?

Den samlede pris vil som nævnt variere rigtig meget alt efter, hvilke materialer, der bygges med. Tommelfingerreglen lyder på 1000 kr. pr. m2 for en træterrasse i de billigste materialer – og op til 3000 kr.

Hvad koster en træterrasse pr m2?

Tommelfingerreglen lyder på 1000 kr. pr. m2 for en træterrasse i de billigste materialer – og op til 3000 kr. for en træterrasse i eksklusive træsorter, som kan holde i mange år frem.