:

Hvornår skal mynte klippes ned?

Table of Contents:

 1. Hvornår skal mynte klippes ned?
 2. Hvordan passer man en mynte plante?
 3. Hvilken slags mynte til Mojito?
 4. Hvordan klipper man mynte?
 5. Hvad kan man bruge frisk mynte til?
 6. Kan man spise mynte blomster?
 7. Hvordan klipper man en mynte?
 8. Hvordan holder man mynte frisk?
 9. Hvordan opbevarer man bedst mynte?
 10. Kan man dyrke krydderurter indenfor?
 11. Er mynte en flerårig plante?
 12. Kan man plante mynte ud?

Hvornår skal mynte klippes ned?

Sidst på sommeren går mynten i blomst, og herefter skyder den ikke så meget. Vil du forlænge høstperioden? Det kan du gøre ved at klippe mynten helt ned, når den er færdig med at blomstre. Så vil du se, hvordan den begynder at skyde igen.

Hvordan passer man en mynte plante?

Mynte gror godt på en solrig placering, men kan også trives i halvskygge. Mynteplanterne foretrækker at gro i fugtig jord og vil kræve vanding i de meget tørre sommermåneder. Hvis du dyrker mynte i krukker, skal du være opmærksom på, at jorden hurtigere tørrer ud og derfor kræver hyppigere vanding.

Hvilken slags mynte til Mojito?

Mojito Mynte - Mentha x villosa Dette er mynten fra Cuba, der vides at blive brugt i de originale Mojito-drinks. Det er bladene der bruges til at lave Mojito. Mojito mynte har store blade, hvilket gør den fantastisk til benyttelse i drinks. Det ligner en almindelig mynte, men har en anden, og mildere smag.

Hvordan klipper man mynte?

Ønsker man at anvende frisk mynte kan man knibe enkelte blade af eller skære hele planten 10 cm over jordniveau. Beskæringen kan foretages allerede i starten af juni, og bør være fuldført senest i midten af juli inden blomstringen. Herved skyder planten nye skud og endnu en beskæring er mulig om efteråret.

Hvad kan man bruge frisk mynte til?

Mynte er nok mest kendt som smagsgiver i myntegele (mintgele), som er godt til lammekød. Desuden er mynte almindelig som ingrediens i te, og endelig er der drikken Mojito, som indeholder mynteblade. I Mellemøsten og Asien bruges mynte meget som krydderi i maden, både i supper, salater, brød, kødretter, og desserter.

Kan man spise mynte blomster?

De søde, lyslilla blomster er bittesmå og sidder i kranse op ad stænglerne. De er også spiselige og kan fx drysses i salaten eller urteteen. Blomsterne tiltrækker masser af insekter og sommerfugle med deres duft.

Hvordan klipper man en mynte?

Når man bruger af sin mynte, så kan man med fordel gøre på samme måde som med basilikum - netop at bruge det øverste af planten, og klippe af over to nye skud. Så skyder den på ny, som man kan se på følgende billede. Mynten skyder fra de to sideskud. Klip altid lige over disse.

Hvordan holder man mynte frisk?

Den kan både tåle direkte udplantning i jorden og i en potte. Her vil den som regel hurtigt vokse sig stor. En myntebuket kan holde sig i en uges tid i køleskabet, hvis den er i en tæt pose - og ca. fem dage i et glas vand på køkkenbordet.

Hvordan opbevarer man bedst mynte?

Frisk mynte skal opbevares på køl i en lufttæt beholder eller i et glas med vand i køleskabsdøren og bruges i løbet af 3-4 dage. Du kan også tørre din mynte i ovnen, men den bedste langtidsopbevaring er at fryse mynte.

Kan man dyrke krydderurter indenfor?

Vil du plante dine egne krydderurter i vindueskarmen, kan du også sagtens gøre det. Der er typisk mere smag i de krydderurter du planter fra frø, frem for dem du køber i supermarkedet. Det er bedst, at du sår frøene i foråret. Fyld en potte med plantejord, vand den og vent til vandet er sivet ned.

Er mynte en flerårig plante?

Mynter, f. eks. pebermynte, Mentha piperita, og grøn mynte, Mentha viridis, er flerårige hårdføre planter.

Kan man plante mynte ud?

Mynte kan plantes i havens fugtige områder, f. eks omkring vandhullet eller under bærbuske. De kan plantes som kant i havens skyggebed lige op ad græsplænen. Når der slås græs, dufter der herligt af mynte, og klipningen holder mynten i ave ved græskanten.