:

Hvordan indstiller man sidespejlene korrekt?

Table of Contents:

 1. Hvordan indstiller man sidespejlene korrekt?
 2. Hvordan indstiller man spejle?
 3. Hvor mange spejle skal en lastbil have?
 4. Hvad gælder for spejlene på lastbilens højre side?
 5. Hvad skal man kunne se i sidespejl?
 6. Er det lovpligtigt at have bakspejl?
 7. Hvor meget lys må der være på en lastbil?
 8. Hvilke påskrifter skal en lastbil være forsynet med?
 9. Hvor mange lygter må der være på en lastbil?
 10. Hvor meget ratslør må der være på en lastbil?
 11. Hvor meget koster det at få lavet et sidespejl?
 12. Er det ulovligt ikke at kunne se ud af bagruden?
 13. Hvor meget må man hæve en bil?
 14. Hvad er lovens krav til parkeringsbremsen lastbil?

Hvordan indstiller man sidespejlene korrekt?

Det er vigtigt at give sig tid til at justere spejlene rigtigt. Foruden vejen skal du kunne se en lille smule af bilen og en lille smule af himlen i sidespejlene. Grunden til, at du skal kunne se lidt af himlen, er, at du på den måde sikrer sig, at du kan se langt nok bagud.

Hvordan indstiller man spejle?

Indstilling af sidespejle. Sidespejlenes positioner justeres med indstillingsorganet i førerdørens betjeningspanel. Tændingsstillingen skal være lavest I. Tryk på L-knappen for venstre spejl, henholdsvis R-knappen for højre spejl.

Hvor mange spejle skal en lastbil have?

(1) Lastbil N2 skal være forsynet med et udvendigt førerspejl af kategori II på hver side. Nærzonespejl er dog kun påkrævet når det kan anbringes mindst 2 m over vejbanen. Højrestyret lastbil skal dog ikke være forsynet med nærzonespejl.

Hvad gælder for spejlene på lastbilens højre side?

”§ 12 a. Ibrugværende lastbil med tilladt totalvægt over 3.500 kg skal i højre side ud over det påbudte sidespejl være forsynet med spejle m.v., der giver føreren udsyn til trafikanter til højre for lastbilen.

Hvad skal man kunne se i sidespejl?

Ved korrekt indstilling af sidespejle skal du kunne: Se lidt af bilens side. Se lidt af vognbanen. Se så langt bagud som muligt.

Er det lovpligtigt at have bakspejl?

En personbil skal være udstyret med indvendigt (bak)spejl, mens en sådan regel ikke findes for varebiler. Til gengæld er der krav om, at en varebil skal være monteret med sidespejl i begge sider, og det er der som hovedregel ikke krav om for personbiler.

Hvor meget lys må der være på en lastbil?

Motorvogn, hvis tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, skal være forsynet med mindst 4 baglygter. Lygterne skal være parvis ens, anbragt symmetrisk og synlige i mindst 300 m's afstand.

Hvilke påskrifter skal en lastbil være forsynet med?

påskrifter: type, dimension, dæktryk, bæreevne. Enkelt monteret dæk på aksel med akseltryk på over 8000kg skal være radialdæk. Dæk skal være slidt jævnt. Der skal kunne redegøres for tegn på fejl ved et dæks evt.

Hvor mange lygter må der være på en lastbil?

Motorvogn, hvis tilladte totalvægt overstiger 3.500 kg, skal være forsynet med mindst 4 baglygter. Lygterne skal være parvis ens, anbragt symmetrisk og synlige i mindst 300 m's afstand.

Hvor meget ratslør må der være på en lastbil?

LOVKRAV: Som hovedregel der ikke findes ratslør. Dog max. Efter instruktionsbog. Køretøjet skal kunne styres let, sikkert & hurtigt.

Hvor meget koster det at få lavet et sidespejl?

Et ituslået sidespejl kan koste over 5.000 kroner - politiken.dk.

Er det ulovligt ikke at kunne se ud af bagruden?

Skal man kunne se ud af bagruden? Hvis du har et godt pakket bagagerum i forbindelse med weekendture, flytning eller sommerferie, kan det blokere for bagrudens udsyn. Man behøver ikke at skulle kunne se ud af bagruden, men er udsynet blokeret, er det et krav, at der er et sidespejl i højre side.

Hvor meget må man hæve en bil?

Hvor meget må jeg trække med min bil? Har du et almindeligt B-kørekort, den samlede totalvægt ikke overstige 3500 kilo.

Hvad er lovens krav til parkeringsbremsen lastbil?

Skal kunne holde bilen på en 18 % stigning. Fjederbremsen skal ved aktivering lukke luft af bremsecylinderen, bedømt ved hørlig af luft. tegn på vand i trykluftbeholdere. Vand i trykluftbeholdere kan være tegn på uvirksomt lufttørreanlæg.