:

Hvad hedder den skotske nationalhelt Bravehearts rigtige navn?

Table of Contents:

  1. Hvad hedder den skotske nationalhelt Bravehearts rigtige navn?
  2. Hvordan døde William Wallace?
  3. Hvornår foregår Braveheart?
  4. Hvor er Braveheart optaget?
  5. Hvad kæmpede William Wallace for?
  6. Hvordan slutter Braveheart?
  7. Er Braveheart autentisk?
  8. Hvad handler filmen Braveheart om?

Hvad hedder den skotske nationalhelt Bravehearts rigtige navn?

Braveheart er en episk storfilm fra 1995 om den skotske nationalhelt, William Wallace. Mel Gibson spiller hovedrollen som Wallace og har desuden produceret og instrueret filmen.

Hvordan døde William Wallace?

William Wallace (ca 1271 - 23. august 1305) var en skotsk frihedshelt....Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
William Wallace
Død23. august 1305 (35 år) Smithfield, Storbritannien
DødsårsagHængt, trukket og parteret
GravstedLondon
FarAlan le Wallace

Hvornår foregår Braveheart?

I 1200-tallet undertvang den engelske kong Edward sig Skotland. Dette oplever bondesønnen William Wallace som barn. Som voksen vender han efter en pilgrimsfærd tilbage til Skotlandt.

Hvor er Braveheart optaget?

Braveheart. Vil du se smukke landskaber, skal du rejse i filmklassikeren Bravehearts spor. Flere af de storslåede scener er optaget i det skotske højland omkring Loch Leven og Glencoe.

Hvad kæmpede William Wallace for?

William Wallace, Braveheart, ca. 1270-, skotsk nationalhelt, leder af de skotske styrker i de første år af den lange kamp for at befri Skotland fra engelsk herredømme.

Hvordan slutter Braveheart?

Robert the Bruces oprør starter nemlig der, hvor 'Braveheart' slutter: Da Wallace bliver henrettet af englænderne. I slutningen af 'Outlaw King' får vi en konfrontation mellem den psykotiske Prins Edward og Robert the Bruce, som aldrig fandt sted i virkeligheden.

Er Braveheart autentisk?

Selvom 'Braveheart' er baseret på virkelige hændelser, er filmen fyldt med fejl i forhold til det, der står i historiebøgerne.

Hvad handler filmen Braveheart om?

William Wallace mistede som barn både sin far og sin bror i kampen for et frit Skotland. Nu leder han de tapre skotter i oprøret mod den engelske overmagt, og samtidig blusser Wallaces følelser for ungdomskæresten Murron op og inspirerer ham i kampen for fædrelandet. Mel Gibson har selv instrueret det storslåede, Oscar-belønnede drama fra det skotske højland.Braveheart / Filmsynopsis