:

Hvornår ordner man græsplæne?

Table of Contents:

 1. Hvornår ordner man græsplæne?
 2. Hvor lang tid tager det at så græs?
 3. Hvordan graver man en græsplæne op?
 4. Hvordan Eftersår man græs?
 5. Kan man så græs i juli?
 6. Hvad koster det at få anlagt ny græsplæne?
 7. Hvordan omlægger man græsplæne?
 8. Hvordan tromler man en græsplæne?
 9. Hvordan får man sin græsplæne jævn?
 10. Kan man efterså græs i regnvejr?
 11. Hvordan jeg kan reparere græs?

Hvornår ordner man græsplæne?

Mos fjernes lettest i marts og april, hvor græsset så småt begynder at vokse. Her er mospuderne gule, de sidder ofte løst og kan derfor fjernes let. Du kan dog sagtens fjerne mos hele foråret. Det vigtige er, at der kommer godt gang i græssets vækst, efter at du har fjernet mos.

Hvor lang tid tager det at så græs?

Spiringsbetingelserne er optimale, når jorden er lun, og fugtigheden er høj. De forhold er til stede forår og efterår, og derfor er det bedst at græsfrøene i april/maj eller august/september. Som en tommelfingerregel kan du sige, at snart anemonerne blomstrer, er jorden varm nok til, at du kan så græsfrøene.

Hvordan graver man en græsplæne op?

Skræl græstørven af inden anlæg af bed
 1. Man behøver kun at fjerne den øverste del af rødderne – græssets vækstpunkter sidder helt oppe i jordoverfladen. ...
 2. Spaden skal hakkes mest muligt vandret ind. ...
 3. I denne ukrudtsplæne er det let at skrælle tørven af uden at stikke for. ...
 4. Græstørven køres væk til kompostering.

Hvordan Eftersår man græs?

Sådan gør du
 1. Efterså i forår og/eller efterår. Nye græsplanter skal have vand og lun jord. ...
 2. Klip plænen helt kort. Indstil plæneklipperen på laveste klippehøjde, så græsset bliver så kort som muligt.
 3. Skab luft i bunden. ...
 4. Fordel de nye frø ...
 5. Suppler med Turfline plænegødning. ...
 6. Efterså og gød mindst én gang om året.

Kan man så græs i juli?

man så ikke efterså nyt græs i sommermånederne juni/juli? Jo det kan man sagtens, det er dog oftest både for varmt og for tørt, til at græsset etablerer sig ordentligt. Heldigvis er græsfrø meget robuste, og ligger sig blot i en slags dvale til der opstår bedre vækstbetingelser.

Hvad koster det at få anlagt ny græsplæne?

Hvad koster anlæg af græsplæne? 200 m2 græsplæne, med såning af græs, ved nybyggeri, kun 10.1 m2 græsplæne, med lægning af rullegræs, ved nybyggeri, kun 28.3 m2 græsplæne, med såning af græs, hvor eksisterende græsplæne skal fjernes først, kun 27.600 kr.

Hvordan omlægger man græsplæne?

For at du kan omlægge græsplænen, skal du fjerne det gamle græs – og det ukrudt, der vokser imellem det. Det kan du gøre på tre forskellige måder. Du kan bruge gift, du kan fræse græsset ned ad flere omgange, eller du kan fjerne det ved hjælp af en græstørv skærer eller gravemaskine.

Hvordan tromler man en græsplæne?

En anden, lidt mere nænsom metode, er at tromle græsplænen. Det gør man ved at køre på kryds og tværs ud over hele græsarealet med en havetromle . Flere haveejere har fortalt, at dette har haft en meget positiv virkning på mos i deres græs.

Hvordan får man sin græsplæne jævn?

Har du mindre ujævnheder i græsplænen, skal du jævne dem ud med en såkaldt topdressing. En topdressing fylder i højden og udligner dermed fordybningen og er god til at få nyt græs til at vokse i. Det er mest optimalt at topdresse plænen i sensommeren.

Kan man efterså græs i regnvejr?

Hvis muligt er det bedst at efterså lige inden regnvejr, hvis ikke så husk en vanding kort efter. Såning i vådt græs gør at frøene klistrer sig fast op græsstråene og derved brænder de sig fast på de friske græsstrå. Det medfører, at græsplænen bliver gul.

Hvordan jeg kan reparere græs?

Reparer man enkelte huller eller ujævnheder i plænen kan man med fordel blande græsfrøene ind i mulden eller topdressingen, inden man udlægger det på græsplænen. Har man besluttet sig for at give hele græsplænen en tur bør man udlægge dem til sidst, hvilket sørger for at frøene ikke bliver kvalt.