:

Hvornår skal man slå græs biodiversitet?

Table of Contents:

  1. Hvornår skal man slå græs biodiversitet?
  2. Hvordan bekæmper man ukrudt i græsplænen?
  3. Hvornår skal man fjerne mos i plænen?
  4. Hvad bruger man en havetromle til?
  5. Hvornår sår man Engblomster?
  6. Hvad slår mos ihjel?
  7. Hvor dybt skal man Vertikalskære?
  8. Hvorfor tromle græsplænen?

Hvornår skal man slå græs biodiversitet?

Naturgræs bliver slået i det tidlige efterår, så de vilde urter kan nå at blomstre og sætte frø. Græsset bliver ikke slået i forsommeren, for at undgå at skade de insekter der lever af nektar. Man risikerer nemlig at fjerne de blomstrende urter, så insekterne mangler føde, indtil der igen er blomster på arealet.

Hvordan bekæmper man ukrudt i græsplænen?

Det bedste er, at du fjerner det ved håndkraft. Hvis du vælger en dag, hvor jorden er fugtig, vil det være nemt for dig at trække det op. Ukrudt med lange, kraftige rødder, som for eksempel mælkebøtter, vil dog stadig være svære for dig at få op. Til dem kan du bruge et hakkejern eller et mælkebøttejern.

Hvornår skal man fjerne mos i plænen?

Mos fjernes lettest i marts og april, hvor græsset så småt begynder at vokse. Her er mospuderne gule, de sidder ofte løst og kan derfor fjernes let. Du kan dog sagtens fjerne mos hele foråret. Det vigtige er, at der kommer godt gang i græssets vækst, efter at du har fjernet mos.

Hvad bruger man en havetromle til?

Garden havetromle bruges til græsplænen for at gøre den mere jævn. Den kan også bruges inden før og efter såning af græsfrø til at planere jorden og efterfølgende sørge for, at græsfrøene bliver, hvor de skal. Havetromlen kan også bruges mod mos, da det trykker mosset ned og forringer dets vækstbetingelser.

Hvornår sår man Engblomster?

Blomsterengen sås direkte i jorden. Det betyder at såtidspunktet styres af temperaturen i jorden, som skal få frøene til at spire. Desuden kan de små planter ikke tåle frost. Man skal derfor ikke så blomsterengen før slutningen af maj eller i begyndelsen af juni måned.

Hvad slår mos ihjel?

Du bør fjerne det løse mos fra plænen efter en omgang med rive eller mosfjerner, da mosset kan så sig selv igen. Jernvitriol er et effektivt mosfjerner middel. Jernvitriol slår mosset ihjel, og det bliver sort, inden det forsvinder. Jernvitriol er samtidig med til at styrke din plæne, samt give det en flot grøn farve.

Hvor dybt skal man Vertikalskære?

De skal kun lige røre ved overfladen og skære nogle få millimeter dybt. Hvis klingerne er sat for dybt, skærer du også gennem græssets rødder og det skal du undgå. Klingerne bør allerede været indstillet til den rette dybde af personalet i byggemarkedets udlejningssted.

Hvorfor tromle græsplænen?

Det at tromle sin græsplæne forringer faktisk vækstbetingelserne for ens græsplanter, som kan have svært ved at trives i hård og kompakt jord. Det er dog ikke ensbetydende med at man ikke må tromle sin græsplæne, men man skal holde øje med eventuelle vækstproblemer i plænen.