:

Hvad startede den store depression?

Table of Contents:

  1. Hvad startede den store depression?
  2. Hvorfor krakkede børsen?
  3. Hvorfor kom krakket i 1929?
  4. Hvordan ramte Wall Street krakket Danmark?
  5. Hvordan forklares udbruddet på krisen i 1930 erne?
  6. Hvordan blev børskrakket til en økonomisk krise?
  7. Hvad er et børskrak?
  8. Hvornår krakkede Wall Street?
  9. Hvad var grunden til Kanslergadeforliget?
  10. Hvad gik forud for Wall Street krakket?

Hvad startede den store depression?

Der er udbredt enighed om, at det var 1920'ernes økonomiske boom og i forlængelse heraf krakket på Wall Street den 24. oktober 1929 (Sorte Torsdag), der udløste depressionen.

Hvorfor krakkede børsen?

Grunde til børskrakket Den korte forklaring på, hvorfor børsen krakkede den 29. oktober 1929, er, at markedet løb tør for nye kilder til at finansiere den fortsatte spekulation.

Hvorfor kom krakket i 1929?

Uro om prisen på korn blev startskuddet til krakket. USA's overproduktion af hvede fik børsspekulanter til at tvivle på, at prisen kunne forblive høj i 1929. I panik solgte de løs, hvedeaktien styrtdykkede i værdi og trak alle andre aktier med sig i dybet.

Hvordan ramte Wall Street krakket Danmark?

20'erne var starten på forbrugersamfundet, hvor goder som køleskabe, telefoner, vaskemaskiner og biler blev tilgængelige for den brede befolkning, som pludselig kunne låne penge til den slags i bankerne. Mindre end tre procent af befolkningen havde investeret i aktier og kun få blev direkte påvirket af krakket.

Hvordan forklares udbruddet på krisen i 1930 erne?

I starten af 1930'erne rammes Danmark ligesom resten af den vestlige verden af en dyb økonomisk krise. Med USA som drivkraft starter den helt store økonomiske rutschetur, hvor børskrakket på Wall Street i USA i 1929 er det mest kendte symbol på nedturen. I Danmark slår krisen igennem i starten af 1930'erne.

Hvordan blev børskrakket til en økonomisk krise?

Wall Street-krakket var tæt på at få det tyske banksystem til at bryde sammen, fordi Tyskland efter Første Verdenskrig havde optaget store lån i udlandet, især USA, til genopbygning. Efter krakket afviste mange amerikanske banker at forny kortsigtede lån til Tyskland. Det ramte den tyske økonomi hårdt.

Hvad er et børskrak?

Børskrakket 1929 er betegnelsen for en række kursfald på det amerikanske aktiemarked i Wall Street, New York, som indledte den store depression i 1930'erne (se Verdenskrisen). I løbet af et par uger med kulmination i dagene 24. -29.

Hvornår krakkede Wall Street?

En ulykkelig spekulant på Walter Thornton i New York forsøger at sælge sin bil efter Wall Street krakket. 30. oktober 1929. Børskrakket i Wall Street i 1929 er gået over i historien som symbol på den dybeste krise, verdensøkonomien nogensinde har oplevet.

Hvad var grunden til Kanslergadeforliget?

Forliget gavnede landmændene, der fik hjælp til at afvikle deres gæld og støtte til eksporten. Under forliget blev der vedtaget en lov, der forlængede overenskomsterne og forbød samtidig strejker og lockout i et år. På den måde forhindrede man en storkonflikt.

Hvad gik forud for Wall Street krakket?

oktober 1929. Panikken bredte sig som en steppebrand, da alle ville sælge deres aktier. Telefonerne brød sammen, handelssystemet kollapsede. Hundredevis af vantro, vrede og sønderknuste aktieejere samledes foran den statelige børsbygning på Manhattans sydspids.