:

Hvordan taler man til en psykisk syg?

Table of Contents:

 1. Hvordan taler man til en psykisk syg?
 2. Hvem kontakter man ved psykisk sygdom?
 3. Hvordan håndterer man en psykisk syg?
 4. Hvordan ved man om man har en psykose?
 5. Hvordan være pårørende til psykisk syge?
 6. Hvad skal man gøre som pårørende til en depression?
 7. Kan man huske en psykose?
 8. Hvordan kan man få en psykose?
 9. Hvordan kan jeg hjælpe bipolar lidelse?
 10. Hvad er forskellen på bipolar og borderline?
 11. Hvem kan man ringe til hvis man har det svært?
 12. Hvem kan man ringe til hvis man har angst?

Hvordan taler man til en psykisk syg?

Når én af dine nærmeste har fået en psykisk sygdom, er der meget, du kan gøre for at hjælpe og støtte vedkommende – både før, under og efter et behandlingsforløb. Én af de vigtigste ting er, at I taler med hinanden – og at du lytter og prøver at rumme den andens tanker, følelser og reaktioner.

Hvem kontakter man ved psykisk sygdom?

kontakte den syges egen læge, som kan tage på hjemmebesøg (i dagtimerne), eller. kontakte vagtlægen (om aftenen/natten) vurderer du behovet for hjælp som meget akut eller kritisk, kan du ringe til politiet og fortælle om situationen, så politiet kan rykke ud sammen med en læge.

Hvordan håndterer man en psykisk syg?

Vær åben om det, du går og slås med. Psykologisk set ved vi, at det hjælper at sætte ord på sine tanker og følelser. Overvej derfor, hvem i dit netværk du er fortrolig med, og som du kan dele dine tanker og følelser med. Søg professionel hjælp, når du har brug for det.

Hvordan ved man om man har en psykose?

Psykose er en psykisk tilstand, hvor den måde du opfatter virkeligheden på ændrer sig. Psykose påvirker din evne til at tænke, føle og opleve. Du kan for eksempel opleve, at tankerne forandrer sig. Du kan få følelsen af at være overvåget eller forfulgt, eller du kan høre stemmer eller se noget, som andre ikke kan se.

Hvordan være pårørende til psykisk syge?

Gode råd
 • Bliv inddraget i behandlingen. Inddragelse gavner den syge, mindsker risikoen for tilbagefald, og gør det lettere at være pårørende. ...
 • Pas på dit arbejde. Det er vigtigt, at du forsøger at beholde dit arbejde. ...
 • Pas på familien. ...
 • Pas på dig selv. ...
 • Pas på skolen. ...
 • E-læringskursus: Lær at leve som pårørende.

Hvad skal man gøre som pårørende til en depression?

5 gode råd til dig der har en pårørende med depression
 • Det er, når livsgnisten udebliver, at du skal bekymre dig. Det første af de 5 gode råd Anne har til dig der har en pårørende med depression kommer her. ...
 • Accepter at bedring tager tid. ...
 • Aflast den syge. ...
 • Tag det ikke personligt. ...
 • Vær ikke bange for selvmordstankerne.

Kan man huske en psykose?

De får ikke flere psykotiske perioder og klarer sig uden medicin. Men nogle kan have forskellige grader af sociale vanskeligheder og kognitive symptomer som fx problemer med at huske og koncentrere sig.

Hvordan kan man få en psykose?

Der kan være forskellige årsager til at man udvikler en psykose. Psykose kan skyldes en fysisk sygdom i hjernen, fx et kranietraume, en tumor, demens eller lignende. Dette kaldes organisk psykose. Psykose, som ikke skyldes en fysisk sygdom i hjernen, kalder man for ikke-organisk psykose.

Hvordan kan jeg hjælpe bipolar lidelse?

Medicin er afgørende i både den akutte og den forebyg gende behandling af bipolar sygdom. I et akut udbrud af sygdommen skal medicinen gives så hurtigt som muligt for at dæmpe symptomerne, så man kommer i balance igen. I den forebyggende fase gives medicin, der vedligeholder et godt og stabilt stemningsleje.

Hvad er forskellen på bipolar og borderline?

Ved første øjekast kan tilstanden ligne personlighedsforstyrrelsen borderline, hvor personen også har svært ved at kontrollere sine følelser og impulser. Men reelt er der tale om bipolar lidelse. Det er især vigtigt at skelne mellem bipolar lidelse og depressiv lidelse (tilbagevendende depression).

Hvem kan man ringe til hvis man har det svært?

Ring på telefon 39 25 25 25. Telefonrådgivningen er åben hver dag året rundt, også på helligdage. Du kan ringe til os mandag-torsdag kl. 10-22 og fredag-søndag og helligdage kl.

Hvem kan man ringe til hvis man har angst?

70 27 13 20. Ring trygt, og få en fortrolig samtale med en af vores frivillige rådgivere. Hvis du er pårørende til et menneske med angst (18 år+), er du også meget velkommen til at ringe til os. Vores frivillige rådgivere har enten en faglig relevant baggrund eller personlig erfaring med angst.