:

Hvad er fyringsgrundlag?

Table of Contents:

 1. Hvad er fyringsgrundlag?
 2. Hvor lang opsigelsesvarsel kan arbejdsgiver kræve fra din side?
 3. Hvor meget skal der til for at blive fyret?
 4. Hvad skal der til for at blive fyret?
 5. Hvor lang tids opsigelse har jeg efter 12 år?
 6. Hvornår kan man blive fyret?
 7. Er jeg ved at blive fyret?
 8. Kan man bare blive fyret?

Hvad er fyringsgrundlag?

Ret til begrundelse for fyring. En fyring kan være sagligt begrundet i virksomhedens forhold. Fyringen kan også være begrundet sagligt i forhold, der har med dig at gøre. Din arbejdsgiver skal være i stand til at dokumentere grundlaget for fyringen og for sin indsats for at fastholde dig i jobbet inden.

Hvor lang opsigelsesvarsel kan arbejdsgiver kræve fra din side?

Dit opsigelsesvarsel. Med mindre andet er aftalt, vil du kunne sige op med en måneds varsel til udgangen af en måned. Er du ansat på prøvetid, fremgår det i din kontrakt, hvilket opsigelsesvarsel du har. Typisk har du 14 dages varsel, men hvis ikke andet er aftalt, kan du opsige med én dags varsel.

Hvor meget skal der til for at blive fyret?

Saglig grund til afskedigelse Du skal have en saglig grund til at afskedige din medarbejder. Nedskæringer, omlægninger, omstruktureringer og almindelige besparelser er altid saglig grund til at afskedige én eller flere medarbejdere. Det er ikke nødvendigt at være på fallittens rand.

Hvad skal der til for at blive fyret?

Husk hvis du bliver fyret!
 1. Skriv kun under på, at du har modtaget opsigelsen. Skriv: Modtaget og dit navn på opsigelsen. ...
 2. Forlad ikke arbejdspladsen. Bliv på arbejdspladsen, selvom du er oprevet. ...
 3. Fyringen skal være saglig. Din opsigelse skal være saglig. ...
 4. Pas på, hvad du siger offentligt. ...
 5. Jobsøgning i arbejdstiden.

Hvor lang tids opsigelse har jeg efter 12 år?

1 måneds løn efter 12 års ansættelse. 3 måneders løn efter 17 års ansættelse.

Hvornår kan man blive fyret?

Saglig grund til afskedigelse Du skal have en saglig grund til at afskedige din medarbejder. Nedskæringer, omlægninger, omstruktureringer og almindelige besparelser er altid saglig grund til at afskedige én eller flere medarbejdere.

Er jeg ved at blive fyret?

din egen reaktion: Ofte har du ikke indflydelse på at blive fyret, og det er ikke dig, der styrer slagets gang. Forandringen er blevet dig pålagt, og selvom du måske selv havde et ønske om at forlade virksomheden, var det bare ikke lige nu, ikke på denne måde og slet ikke så uforberedt.

Kan man bare blive fyret?

Du har altid krav på at få en begrundelse for opsigelsen. Om der skal være givet en advarsel først afhænger af, hvad begrundelsen er. Hvis opsigelsen er begrundet i medarbejderens forhold (dårligt arbejde, misligholdelse, samarbejdsproblemer el. lign) skal der som udgangspunkt være givet en advarsel først.