:

Hvad skal jeg uddanne mig til?

Table of Contents:

  1. Hvad skal jeg uddanne mig til?
  2. Hvad åbner min bachelor op for?
  3. Hvordan ved man om det er det rigtige studie?
  4. Hvor længe har man retskrav?
  5. Er 7 et godt gennemsnit?
  6. Hvad er en høj uddannelse?

Hvad skal jeg uddanne mig til?

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
  1. Spørg dig selv. Stil dig selv de fem spørgsmål herunder, for at pejle dig i den studieretning, der passer til dig. ...
  2. Test dig selv. ...
  3. Overvej, hvor længe du vil studere. ...
  4. Søg information online. ...
  5. Prøv uddannelsen af. ...
  6. Kig på jobmulighederne. ...
  7. 7 tips til den motiverede ansøgning.

Hvad åbner min bachelor op for?

Med en fuldført bacheloruddannelse har du mulighed for at søge optagelse på en kandidatuddannelse. Strukturen med en 3+2-ordning - altså en 3-årig bacheloruddannelse og en 2-årig kandidatuddannelse - betyder, at du ikke automatisk fortsætter på en kandidatuddannelse, når du er færdig med din bacheloruddannelse.

Hvordan ved man om det er det rigtige studie?

Snak med en studievejleder På alle uddannelser sidder er nogle studievejledere, og de er rigtige gode at snakke med, når man er i tvivl om det nu lige er den rigtige uddannelse, man er havnet på. De har nemlig helt styr på de forskellige uddannelser og ved hvad der er af muligheder.

Hvor længe har man retskrav?

Retskravet gælder kun på det universitet, hvor du har taget din bacheloruddannelse. Du skal påbegynde din kandidatuddannelse senest til optaget tre år år efter du har afsluttet din bacheloruddannelse. Retskravet kan bruges en gang. Du kan trække din ansøgning tilbage, indtil du har accepteret den tilbudte studieplads.

Er 7 et godt gennemsnit?

I stedet skal du huske dig selv på, at et 7-tal er en god karakter, der uddeles til den gode, gennemsnitlige præstation. 7 er den mest almindelige karakter, og får du et 7-tal, betyder det, at du opfylder fagets mål. Men det betyder selvfølgelig også, at der er en del mangler.

Hvad er en høj uddannelse?

Lange videregående uddannelser (LVU) er højere, videregående uddannelser af teoretisk/boglig art. Lange videregående uddannelser i Danmark kan ikke påbegyndes direkte efter folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse.