:

Hvad aftalte de tidligere allierede at der skulle ske med Europa efter 2. verdenskrig?

Table of Contents:

  1. Hvad aftalte de tidligere allierede at der skulle ske med Europa efter 2. verdenskrig?
  2. Hvad skete der med USA efter 2. verdenskrig?
  3. Hvad var konsekvenserne af Pearl Harbor?
  4. Hvordan angreb japanerne Pearl Harbor?
  5. Hvad er konsekvenserne for 2 verdenskrig?
  6. Hvor mange blev dræbt af Stalin?
  7. Hvad gik rumkapløbet ud på?

Hvad aftalte de tidligere allierede at der skulle ske med Europa efter 2. verdenskrig?

Dermed var 2. Verdenskrig begyndt. Et par uger senere gik Sovjetunionen ind i Polen og indtog den østlige halvdel, sådan som det var blevet aftalt i Hitlers og Stalins pagt, også kaldet Molotov-Ribbentrop-pagten efter de to udenrigsministre i henholdsvis Sovjetunionen og Tyskland.

Hvad skete der med USA efter 2. verdenskrig?

USA blev det kapitalistiske Vestens ubestridte ledernation, mens Sovjetunionen dominerede den kommunistiske østblok. Det såkaldte jerntæppe ned gennem Europa gik omtrent der, hvor Østfronten og Vestfronten mødtes ved 2. Verdenskrigs afslutning. Den kolde krig stod på indtil Berlinmurens fald i 1989.

Hvad var konsekvenserne af Pearl Harbor?

En fredelig søndag morgen vågner flådebasen Pearl Harbor op til lyden af faldende bomber. Bølger af japanske bombefly kaster sig over den amerikanske stillehavsflåde og omdanner i løbet af få timer den store havn til en skibskirkegård. USA er trukket ind i 2. verdenskrig, som vil koste over 400.000 amerikanere livet.

Hvordan angreb japanerne Pearl Harbor?

AngrebetPearl Harbor blev indledt søndag den 7. december 1941 klokken 07:55 lokal tid (Hawaii-Aleutian Time; UTC -10t), da Japan med en styrke på 353 fly i to bølger, 2 slagskibe, 3 krydsere, 9 destroyere og 2 tankskibe under ledelse af admiral Nagumo angreb den amerikanske stillehavsflåde på Pearl Harbor, Hawaii.

Hvad er konsekvenserne for 2 verdenskrig?

Anden verdenskrig betød også en markant ændring i magtbalancen. Europa stod som sagt tilbage med massive ødelæggelser, enorme tabstal, samfund der skulle genopbygges, en ødelagt økonomi, og kom dermed svækkede ud af krigen. Dette gjaldt også for lande som Storbritannien og Frankrig, der ellers stod som sejrsherrer.

Hvor mange blev dræbt af Stalin?

Historikere foretager et konservativt skøn, når de vurderer, at et sted mellem 11 og 14 millioner mennesker blev ofre for regimets forbrydelser fra 1928 frem til Stalins død i 1953. Andre sætter tallet langt højere og siger, at helt op mod 55 millioner mennesker døde.

Hvad gik rumkapløbet ud på?

Rumkapløbet var en politisk kappestrid mellem Sovjetunionen og USA på teknologisk udvikling. Kapløbet begyndte efter 2. verdenskrig, da der opstod en krig, den kolde krig, mellem de to nye stormagter USA og Sovjetunionen.