:

Hvad var formålet med Marshallhjælpen?

Table of Contents:

  1. Hvad var formålet med Marshallhjælpen?
  2. Hvilken betydning får Marshall planen for Danmark og verden?
  3. Hvad er Inddæmningspolitik?
  4. Hvad var årsagen til krakket på Wall Street?
  5. Hvad var den amerikanske hensigt med etableringen af Atlantpagten?
  6. Hvad var konflikten mellem USA og Sovjetunionen?
  7. Hvad gik inddæmningen af Sovjetunionen ud på?

Hvad var formålet med Marshallhjælpen?

Marshall-planen er en populær betegnelse for det amerikanske hjælpeprogram, European Recovery Program, som general og udenrigsminister George C. Marshall () satte i værk efter afslutningen på 2. verdenskrig til støtte for genopbygningen af Europa.

Hvilken betydning får Marshall planen for Danmark og verden?

I Danmark og de andre modtagerlande kom Marshall-planen til at betyde en økonomisk fremgang, og samtidig åbnede den op for en massiv import af amerikanske varer og dermed også af amerikansk kultur, som stadig den dag i dag påvirker den vesteuropæiske kultur markant.

Hvad er Inddæmningspolitik?

Inddæmningspolitikken er en betegnelse for en politik, USA førte over for Sovjetunionen under den kolde krig. Inddæmningspolitikken gik bl. a. ud på at bremse udbredelsen af kommunismen og Sovjetunionens indflydelse ved at forhindre, at ikke-kommunistiske lande udviklede sig i en kommunistisk retning.

Hvad var årsagen til krakket på Wall Street?

Uro om prisen på korn blev startskuddet til krakket. USA's overproduktion af hvede fik børsspekulanter til at tvivle på, at prisen kunne forblive høj i 1929. I panik solgte de løs, hvedeaktien styrtdykkede i værdi og trak alle andre aktier med sig i dybet.

Hvad var den amerikanske hensigt med etableringen af Atlantpagten?

Den amerikanske hensigt med etableringen af Atlantpagten: Forsvarsmæssigt samarbejde med Vesteuropa mod Sovjetunionen. NATO, det militære samarbejde. En forsvarsalliance mod Sovjetunionen.

Hvad var konflikten mellem USA og Sovjetunionen?

Den Kolde Krig var den storpolitiske konflikt, der definerede perioden mellem Anden Verdenskrigs afslutning i 1945 frem til Berlinmurens fald i 1989 og opløsningen af Sovejtuniuonen to år efter. Konflikten stod mellem de to supermagter, USA og Sovjetunionen, sammen med deres allierede.

Hvad gik inddæmningen af Sovjetunionen ud på?

Budskabet var, at hovedindholdet i amerikansk politik over for Sovjetunionen skulle være en langsigtet, tålmodig, fast og årvågen inddæmning af unionens eventuelle fremtidige ekspansion. Herved kunne USA på langt sigt fremme en opløsning eller en gradvis nedbrydning af Sovjetunionens magt.