:

I hvilket land blev Jesus født?

Table of Contents:

 1. I hvilket land blev Jesus født?
 2. I hvilket land ligger Betlehem i?
 3. Hvor er Palæstina?
 4. I hvilket land ligger byen Jerusalem?
 5. Er Jesus født i december?
 6. Hvad hed de 12 disciple?
 7. I hvilket område i Israel lå byen Betlehem?
 8. Hvad hedder det åbne område uden for Fødselskirken i Betlehem?
 9. Hvorfor er Israel og Palæstina i krig?
 10. Er Palæstina anerkendt?
 11. Hvornår overtog muslimerne Jerusalem?
 12. Hvad laver man i Gravkirken?
 13. Hvorfor holder man jul den 25 december?
 14. Hvilke lande holder jul den 25?
 15. Hvem sladrede om Jesus?

I hvilket land blev Jesus født?

Fødsel, barndom og familie De fortæller dog begge, at Jesus fra Nazaret blev født i Betlehem syd for Jerusalem af sin mor Maria, der havde undfanget ham ved Helligånden. Fødslen skulle ifølge Mattæus være sket senest år 4 fvt. og ifølge Lukas i år 6 evt. Marias mand var Josef, der tog Jesus til sig som sin søn.

I hvilket land ligger Betlehem i?

Betlehem
Betlehem بيت لحم
LandPalæstina
Telefonkode2
Demografi
Indbyggere36.000 (2019)

Hvor er Palæstina?

Palæstina består af Gazastriben, der ligger ved Middelhavets kyst mod grænsen til Egypten og Vestbredden, som ligger mellem Israel og Jordan. Gazastriben er i hovedtræk en kystslette.

I hvilket land ligger byen Jerusalem?

Yerushalayim; arabisk: القُدس, tr. al-Quds) er en by i Mellemøsten, der ligger på et plateau mellem Middelhavet og Det Døde Hav. Både israelere og palæstinensere anser Jerusalem som deres hovedstad i henholdsvis Israel og Det palæstinensiske selvstyre, men kun få lande anerkender byen som hovedstad.

Er Jesus født i december?

Jesus' fødselsdag er ukendt december. Fejringen af Jesu fødsel hænger i højere grad sammen med de førkristne traditioner. Intet sted i Biblen nævnes det nemlig, at Jesus blev født i december måned. Blandt forskerne er der hverken enighed om hans fødselsdato eller fødselsår.

Hvad hed de 12 disciple?

Navnene på de tolv apostle er: Først Simon kaldet Peter, så hans bror Andreas, og Jakob, Zebedæus' søn, og hans bror Johannes, Filip og Bartholomæus, Thomas og tolderen Matthæus, Jakob, Alfæus' søn, og Thaddæus, Simon Kananæer og Judas Iskariot, han som forrådte ham.

I hvilket område i Israel lå byen Betlehem?

Betlehem, Bethlehem, by på vestbredden af Jordanfloden ca. 5 km fra grænsen til Israel og Jerusalem; 25.300 indb. (2007). Ifølge FN's delingsplan fra 1947 ligger Betlehem på arabisk territorium; den blev sammen med resten af Vestbredden annekteret af Jordan i 1950 og besat af Israel i 1967.

Hvad hedder det åbne område uden for Fødselskirken i Betlehem?

Allerede flere timer før midnatsmessen skulle begynde, var folk stimlet sammen på krybbepladsen i Betlehem. Pladsen ligger foran Fødselskirken, som menes at ligge på det sted, hvor Jesus blev født.

Hvorfor er Israel og Palæstina i krig?

Israel-Palæstina-konflikten er først og fremmest en territorial konflikt mellem staten Israel og det palæstinensiske folk. Dagens konflikt har sin baggrund i, at europæiske jøder, siden 1880-tallet, flyttede til det område i Mellemøsten, som hed Palæstina - i dag ofte refereret til som det historiske Palæstina.

Er Palæstina anerkendt?

Stribevis af internationale institutioner som FN, IMF og Verdensbanken har alle dokumenteret, at Palæstina lever op til kriterierne for selvstændighed, ligesom 137 lande verden over har anerkendt Palæstina som selvstændig og suveræn stat.

Hvornår overtog muslimerne Jerusalem?

Historie. Byen Jerusalem blev erobret af de kristne under det første korstog i 1099, og Jerusalem blev af europæerne opfattet som den naturlige hovedstad i det landområde, de havde erobret, til byen blev erobret af Saladin i 1187.

Hvad laver man i Gravkirken?

Kirken er i dag fælles for en lang række forskellige kristne grupperinger, som hver råder over egne kapeller, og den er i dag sæde for den ortodokse patriark af Jerusalem og en katolsk ærkediakon og regnes for den mest hellige kirke indenfor kristendommen.

Hvorfor holder man jul den 25 december?

Der ikke er nogen der ved helt nøjagtigt hvornår Jesus blev født. Tilbage i 300-tallet begyndte de kristne at fejre Jesus fødsel den 25. december, og i mange lande fejrer man derfor julen den 25. december om morgenen.

Hvilke lande holder jul den 25?

Som de fleste ved fejres julen oprindeligt for at fejre Jesu fødsel, som de kristne mener er Guds søn. Her i Europa fejrer vi juleaften den 24. december, mens USA hovedsagelig fejrer den 25. december.

Hvem sladrede om Jesus?

I Matthæusevangeliet 27:3-10 fortælles om Judas' endeligt: "Da Judas, som forrådte ham, så, at han var blevet dømt, angrede han og bragte de tredive sølvpenge tilbage til ypperstepræsterne og de ældste og sagde: »Jeg har syndet og forrådt uskyldigt blod. « Men de svarede: »Hvad kommer det os ved? Det bliver din sag.