:

Hvad er en Leca Termblok?

Table of Contents:

 1. Hvad er en Leca Termblok?
 2. Er lecablokke vandtætte?
 3. Hvor meget mørtel mellem lecablokke?
 4. Hvordan skærer man i lecablokke?
 5. Hvad er Lecaterm?
 6. Hvad er letklinkerbeton?
 7. Kan Leca suge vand?
 8. Hvor meget kan en Lecablok bære?
 9. Hvad betyder Berapning?
 10. Kan man skrue direkte i lecablokke?
 11. Hvor meget isolerer lecablokke?
 12. Hvad består leca blokke af?
 13. Hvad er gas beton lavet af?
 14. Kan man isolere med leca?
 15. Hvor meget isolerer leca?

Hvad er en Leca Termblok?

Leca® termblokke er sandwichblokke, der kombinerer Leca® beton med polystyrenisolering. Kernerne af polystyren er for blokbredderne 330, 3 mm forsynet med svalehalenoter, der ved indstøbning sikrer en permanent fastlåsning af vangerne.

Er lecablokke vandtætte?

Produktet er en vandtæt membran med høj slidstyrke. Produktet er diffusionsåben. En udvendig vandtætning kan foretages på nye og ældre konstruktioner af x beton x teglsten x lecablokke x fundablokke x kampesten Ved nybygning er det oplagt at lave en udvendig vandtætning af fundamenter, kældervægge samt under gulvet.

Hvor meget mørtel mellem lecablokke?

Mørtel
NettoforbrugBlokbreddeTørmørtel
Leca® blok 60012014
Leca® blok 60015017
Leca® blok 60019022
Leca® blok 60023025

Hvordan skærer man i lecablokke?

Lecablokke mures op, i princippet ligesom mursten, og med en kalk/cement- eller funktionsmørtel imellem blokkene. Hvis der skal bygges flere skifter (lag ovenpå hinanden) sættes blokkene i forbandt, så samlingens ikke mødes.

Hvad er Lecaterm?

Lecaterm, som også kaldes for eksempelvis termblokke, termoblokke, sandwichblokke, Klimablokke, Kælderblokke og for isoblokke, er lecablokke med isolering i midten af blokken. Lecaterm blokkene kan anvendes til byggeri af mure, vægge og fundamenter som skal være isolerede.

Hvad er letklinkerbeton?

Letklinkerbeton er beton bestående af sand, cement og vand, hvori der er kommet letklinkernødder - bedre kendt under navnet leca – i stedet for sten, som blandes i traditionel beton. Leca er små kugler af ler, der er brændt ved 1.100-1.200 grader, hvilket har gjort dem lette og porøse.

Kan Leca suge vand?

Lecakugler/lecanødder i krukker og i altankassen vil derfor være røddernes mulighed for at bruge den mængde vand, de har brug for. Her placeres det tørre ler i bunden af krukken, hvorefter planten og frisk jord fyldes i. På den måde kan rødderne suge det vand, de har brug for, og når de har brug for det.

Hvor meget kan en Lecablok bære?

U-værdier for en hulmur
FormurIsolering, mmBagmur af Leca® blokke 600
100 mm Leca® blokke 600190390
250450
108 mm teglsten125340
150360

Hvad betyder Berapning?

Berapning, ujævnt 2-3 mm tykt pudslag på ud- og indvendige teglstensmure, som gør, at murværkets mønster og overfladekarakter bibeholdes. Pudsen kastes på muren og skrabes umiddelbart efter af med et stålbræt, så ujævnheder udlignes; derefter afkostes muren med en våd kost.

Kan man skrue direkte i lecablokke?

Bor et 6 mm hul (i hårde murmaterialer anbefales et 6,5 mm hul) gennem montageemnet og direkte ind i væggen. I gasbeton og Leca forbores ikke.

Hvor meget isolerer lecablokke?

U-værdier for en hulmur
FormurIsolering, mmBagmur af Leca® blokke 600
U-værdi W/m2K
100 mm Leca® blokke 6001250,23
1500,20
1900,16

Hvad består leca blokke af?

Leca blokke består af letklinker som er små lerkugler. Disse kugler er robuste og både varme- og lydisolerende, samtidig med at de er drænende og ubrændbare. Når ja, så er de samtidig meget lette, hvilket skyldes de mange små hulrum.

Hvad er gas beton lavet af?

Basisingredienserne i porebeton er sand, vand og kalk. Dette gør porebeton - tidligere kendt som gasbeton - til et naturligt byggemateriale. Porebeton giver uanede æstetiske muligheder, og med en hurtig, nem og fleksibel bearbejdning på byggepladsen er materialet et attraktivt valg i moderne byggeri.

Kan man isolere med leca?

Leca-kugler eller “leca-nødder” har været brugt til at isolere med i mange år. Produktet er et keramisk produkt lavet af ler, der bliver brændt i en ovn, hvorefter leca-kuglerne er klar til at blive isoleret med. Leca isolerer godt, fordi hver kugle består af mange små lufthuller.

Hvor meget isolerer leca?

Polystyren 0,055 w/mk. Leca nødder 0,085 w/mk. Vermiculite 0,091 w/mk.