:

Hvilke udfordringer og muligheder står den amerikanske drøm overfor i dag?

Table of Contents:

 1. Hvilke udfordringer og muligheder står den amerikanske drøm overfor i dag?
 2. Hvad indebærer den amerikanske drøm?
 3. Hvad er en amerikanisering?
 4. Hvad er den amerikanske selvforståelse og drøm?
 5. Hvad indeholder den amerikanske forfatning?
 6. Hvad er Frontier tesen?
 7. Hvad er Exceptionalismen?
 8. Hvorfor bruger USA så mange penge på sundhed?
 9. Hvor mange kriminelle er der i USA?
 10. Hvordan er det at arbejde i USA?
 11. Hvad er forskellen mellem Danmark og USA?
 12. Hvad skal man se når man er i USA?
 13. Hvad har USA og Danmark tilfælles?

Hvilke udfordringer og muligheder står den amerikanske drøm overfor i dag?

Lighed har aldrig har været så vigtig i den amerikanske drøm, der i stedet lægger vægt på chancelighed; at alle skal have lige muligheder. Det er dog blevet udfordret de sidste årtier, hvor udviklingen har medført en forøget chanceulighed, et fald i beskæftigelsen og i den gennemsnitlige realløn.

Hvad indebærer den amerikanske drøm?

Helt centralt i den amerikanske drøm står ideen om, at velstand er en forudsætning for uafhængighed og frihed. Friheden kommer ved at være selvhjulpen, og den amerikanske drøm lægger derfor vægt på personlig rigdom, arbejdsomhed og optimisme.

Hvad er en amerikanisering?

Begrebet 'amerikanisering' er en betegnelse for de kulturelle strømninger, der kom fra Amerika til Danmark i efterkrigstiden og som blev en del af den danske kultur, især hos ungdommen. Det var især populær- og forbrugskulturen i form af blade, film og musik, der var under stærk indflydelse fra Amerika.

Hvad er den amerikanske selvforståelse og drøm?

Den amerikanske drøm (engelsk: The American Dream) er troen på, at alle borgere og indvandrere i USA gennem hårdt arbejde og viljekraft uanset socialklasse kan forbedre deres liv.

Hvad indeholder den amerikanske forfatning?

Den er grundlag og udgangspunkt for al lovgivning og al myndighedsudøvelse på føderalt niveau i USA, ligesom den definerer omfanget og begrænsningerne af den føderale stats – dvs. centralregeringen – beføjelser.

Hvad er Frontier tesen?

Allerede I 1893 fremsatte den amerikanske historiker Frederick Jackson Turner f. eks. sin berømte ”grænse-tese” (eller ”frontier”-tese), hvor han argumenterede for, at den særlige amerikanske kultur var resultatet af mødet mellem hvide nybyggere og indianere i grænseområderne i Vesten.

Hvad er Exceptionalismen?

forestilling om at nogen eller noget er et særtilfælde der adskiller sig fra alle sammenlignelige størrelser (og som derfor er undtaget fra bestemte udviklingstendenser e.l.)

Hvorfor bruger USA så mange penge på sundhed?

Forskellen i ydelser og finansieringen af sundhedssystemet udgør en stor del af forklaringen på, hvorfor udgifterne i USA er langt højere end i resten af OECD-landene.

Hvor mange kriminelle er der i USA?

Omkring 0,7 % af de i alt omkring 327 millioner amerikanere sidder i fængsel. Det svarer til næsten 2,3 millioner mennesker; inklusiv dem, som venter på dom. USA kriminalitet er på vej ned.

Hvordan er det at arbejde i USA?

Du har altid drømt om at komme til at bo og arbejde i USA. Mens USA har strenge indvandringslove, kan du stadig opfylde din drøm med lidt indsats og tålmodighed. Den mest populære måde at gøre dette på er fra dit hjemland for at jage efter et job i Amerika.

Hvad er forskellen mellem Danmark og USA?

Kulturforskelle mellem Danmark og USA 1: Hierarki og tillid I USA føler cheferne derimod ofte, at de er nødt til at vide hver en lille ting, der forgår, på det område de bestyrer. De er også ofte nødsaget til at ”være med i samtalen”, pga. den måde det amerikanske retssystem er indrettet på.

Hvad skal man se når man er i USA?

De mest populære seværdigheder i USA
 • Alcatraz.
 • Universal Studios Hollywood.
 • Frihedsgudinden.
 • Empire State Building.
 • Kennedy Space Center.
 • 9/11 Memorial.
 • John F. Kennedy Internationale Lufthavn.
 • Everglades Nationalpark.

Hvad har USA og Danmark tilfælles?

Lighederne mellem vores kulturer finder vi f. eks. i vores frie, konkurrenceprægede markedsøkonomi, vores ry for at være med fremme inden for business og teknologisk innovation, og vores stærke tilknytning til vores forfatninger og idéer om ytringsfrihed.